Connect with us

FILM

OTKRIVAMO – EVO ko je DARA IZ JASENOVCA! Njena sudbina RASPUKLA je SRCA MILIONA SRBA!

Published

on

Film Predraga Gage Antonijevića „Dara iz Jasenovca“, po scenariju Nataše Drakulić, čiju smo svetsku premijeru sinoć pogledali svi na kanalu RTS 1 od 20.00 Srbiju je ostavio u suzama i bez teksta. Mada nije dobio američkog Oskara, ovog od srpske publike dobio je, sudeći prema reakcijama gledalaca – u svim kategorijama.

PROČITAJTE JOŠ HIT! Miloš Biković i Milena Radulović DOMINIRAJU ruskim STRIMING SERVISIMA! Čak TRI filma srpskih glumaca u TOP 10 NAJGLEDANIJIH!

Najveće emocije izazvala je upravo glavna akterka Dara, koju je sjajno dočarala mlada glumica Biljana Čekić. Ipak, osim dočaravanja filmske role, njeni koreni su duboko povezani sa pričom o Jasenovcu. Zbog toga vam i otkrivamo ko je ova devojčica čija je emocija raspukla mnogobrojna srca.

Pročitajte još Aleksandar Srećković, junak serije TAJNE VINOVE LOZE, za FILM i TV OTKRIVA – EVO na ŠTA je SVE Paun spreman da bi Vera bila…

Trinaestogodišnjoj Biljani Čekić, koja je maestralno odigrala ulogu Dare, porodica je najveća podrška.

Njen otac Radovan ispričao je da je i njihova porodica osetila strahote rata. Njegova baka sa još devetoro rođaka bila je u koloni za Jasenovac. Ona je preživela, ostali nisu.

– Zbog toga mi je drago što je film snimljen, i što je moja ćerka Biljana iznela glavnu ulogu – rekao je Radovan Čekić za RTS.

PROČITAJTE JOŠ OVI domaći glumci su ODBILI uloge u KULTNIM filmovima i serijama i POKAJALI SE!

Biljana Čekić živi u selu Sreflije, deset kilometara od Kozarske Dubice. Ide u osmi razred, živi sa ocem, bratom, starijom sestrom, bakom i dedom. Za ulogu je izabrana među 2.000 mališana.

– Nastavnica nam je podelila papire na kojima je pisalo ako želimo da se prijavimo na audiciju, i ja sam se odlučila prijaviti, i onda su me zvali na uže krugove, i na kraju su mi rekli da sam dobila ulogu – rekla je Biljana, koja je dodala i da je ulogu želela više od svega.

PROČITAJTE JOŠ HIT! Stigao je! Novi tizer za JUŽNI VETAR 2: UBRZANJE je TU! Pogledajte PRVI šta nas očekuje u nastavku NAJGLEDANIJEG FILMA!

Biljana kaže da je na snimanju bilo naporno, da se snimalo se i noću, ali da nikada neće zaboraviti magiju seta, glume i pripreme pre snimanja.

Naredne godine upisuje deveti razred. O tome koju srednju školu će upisati, još razmišlja. Ali ne i o fakultetu.

– Fakultet dramskih umetnosti ću definitivno upisati – rešena je Biljana.

Izvor Blic

Advertisement