Connect with us

FILM

VUK KOSTIĆ iskreno o ulozi FRA SATANE u filmu DARA IZ JASENOVCA – Evo zbog KOJE SCENE mi je na setu POZLILO!

Published

on

Jedan od najupečatljivijih likova filma Dara iz Jasenovca, svakako je lik Miroslava Filipovića, komandanta logora Jasenovac i Stara Gradiška, kog je dočarao naš proslavljeni glumac Vuk Kostić. O tome koliko mu je teško bilo da odigra zlokobnog fra Majstorovića Kostić je otkrio u intervjuu za Novosti, ističući da poznati fra Satana nije bio čovek, već zver.

Pročitajte još ŠOK! OTKRIJTE – Hoće li HRVATI ipak RAZDVOJITI Daru i Budu u seriji DARA IZ JASENOVCA?

– Na taj film se čeka više od sedamdeset godina, i vrlo sam počastvovan što sam u njegovoj ekipi. Oni koji su ga gledali na zatvorenoj projekciji rekli su mi da je fenomenalan, a siguran sam da će premijerna publika biti vrlo iznenađena kada me vidi u liku ovog ozloglašenog ustaše…Koliko su strašni ti prizori sa decom govori i to što mi je na snimanju čak i fizički pozlilo. A moja scena u “Dari” nije velika, ne znam koliko traje u finalnoj verziji, ali mi u ljudskom smislu mnogo znači – rekao je Vuk Kostić u intervjuu za „Novosti“.

Pročitajte još OTKRIVAMO tužnu sudbinu Dare i malog Bude iz filma DARA IZ JASENOVCA! Evo KAKO će se ponovo sresti u SERIJI!

Vuk je ispričao i kako se spremao za ovu tešku ulogu.

– Igram fra Majstorovića, kojeg ne mogu da nazovem dušmanom, jer dušman na turskom znači neprijatelj, a ovaj nije samo neprijatelj, on je zver. To su strašne stvari, a ja sam u principu nežan čovek i nikada ne bih mogao nekome da naudim, ali ti ljudi, to je neka posebna priča. Imao sam problem jer mi je dosta ljudi prilazilo da se slikam sa njihovom decom i kažu mi: „Mi Vas volimo, pa makar bili i tako ćelav i zao lik“. Ali bih im uvek rekao da ne mogu. U redu je da me vole kao glumca, ali ova uloga nije pozitivna i za slikanje sa decom.

Pročitajte još Nataša Drakulić za FILM I TV OTKRIVA – U seriji DARA IZ JASENOVCA gledamo i TUĐMANA! A evo i KAKO!

– Još jedan problem mi je bio jer sam u principu veoma veseo i volim umetničku dokolicu i pre kadra volim da se zezam i opustim. Naravno ne kada su neke teške scene u pitanju, ali znači to mnogo glumcima, da se malo opuste. Ovaj put to nisam mogao. Par dana pred snimanje sam se baš zatvorio u sebe i razmišljao mnogo o tome svemu. Kada vidite one vagone i onu decu jednostavno vam nije dobro. Samo kad zamisliš bar u jednoj sekundi da su to pravi ljudi, logoraši, a ne statisti, jer glumac mora da zamisli da se to stvarno dešava da bi sve što realnije izgledalo, to je užasno – rekao je Kostić u jednom od intervjua.

Pročitajte još OTKRIVAMO – EVO ko je DARA IZ JASENOVCA! Njena sudbina RASPUKLA je SRCA MILIONA SRBA!

Kostić je takođe rekao da mu je ovo bila najteža uloga.

Foto Promo

Izvor Novosti

Advertisement