Connect with us

TV

Ivana Živković za FILM i TV OTKRIVA: Šta je zajedničko TEODORI, seriji TAJNE VINOVE LOZE i filmu MARATONCI TRČE POČASNI KRUG!

Published

on

Izuzmemo li one glavne junake Veru, Vuka, Zorana, Anju i Marka, pa čak i Radula, Ružu, Ivana i Kristinu, čini se da je ona koja je zavrtela rulet njihovih sudbina u seriji „Tajne vinove loze“, čiju finalnu epizodu gledamo na RTS 1 u ponedeljak, 8. marta od 20.05 – upravo Teodora.

Pročitajte još Sandra Bugarski, zvezda serije IGRA SUDBINE otkriva NAJVEĆU PANČETINU TAJNU: EVO kako je sve POČELO!

Nevidljiva sila koja poput duha duže od dve decenije ne dozvoljava strastima da se smire, već poput crva nagriza sumnje, produbljujući slabosti junaka serije nastale u saradnji Telekoma Srbije i Met Ro produkcije, po ideji Dejana Karaklajića i priči Mirjane Bobić Mojsilović. U ekskluzivnom intervjuu za Film i TV mlada glumica Ivana Živković otkriva nam koliki je izazov bio za nju dočarati jedan tako moćan lik.

Pročitajte još Igra sudbine 246. epizoda – Vukašin OTKRIVA Sofijinu NAJVEĆU TAJNU! Ali to nije SVE!

– Bilo je jako uzbudljivo odigrati Teodoru. Ona je okosnica čitave radnje i poveznica svih likova. Ne ostavlja ih na miru iz opravdanih razloga. Svi oni osećaju određenu dozu odgovornosti prema njoj, dug koji nisu vratili i zbog toga im se vraća.

Kratko ste imali priliku da se „družite“, ali sigurno ste na neki način sebi približili njen karakter. Kako ste doživeli Teodoru?

– Teodora je mlada devojka koja je tek počela da upoznaje život. Otkrivala je svoju slobodu i počela da pomera svoje, ali i granice porodice i svoje okoline. Ona je junakinja kojoj se uzimalo za zlo što je lepa, koketna, svesna sebe, i kao što smo videli – zbog toga je završila tragično.

Pročitajte još Kaljave gume epizoda 10: Robertu se smeši HOLIVUD, ali VESNA nije SREĆNA…

Autor fotografije NATALIJA KUNIĆ

Šta vam je bio najveći izazov kod ove serije?

– Da ispunim svoj zadatak najbolje što mogu u tom trenutku.

Opišite nam malo scene kraj jezera, iz vinograda? Gledajući seriju poželeli smo da vam se pridružimo na setu. Sigurno je bilo lepo snimati u takvom okruženju.

– Lokacije su zaista očaravajuće. Imala sam radno leto što je sjajno. Pogotovo zbog situacije sa koronom. Moje najveće iznenađenje bilo je kada sam saznala da je jezero na kom smo snimali seriju upravo ono jezero iz filma „Maratonci trče počasni krug“ na kom je nastala čuvena scena „kupačice“. Imali smo divno vreme na setu tako da je snimanje brzo prošlo.

Pročitajte još Kaljave gume, epizoda 9: Vesna i Robert STIŽU U BEOGRAD! Robert postaje TV ZVEZDA!

Do sada smo vas videli u trileru, misteriji, melodrami… Koliko je teško prilagođavati se različitim žanrovima, i koji od navedenih vam je najdraži?

– Žanr je živ u oku posmatrača. Moje je da igram i sprovodim radnju. Omiljeni žanr mi je triler i volela bih da dobijem priliku u nekom takvom filmu.

Koji trenutak biste izdvojili kao najlepši sa snimanja „Tajne vinove loze“? Po čemu ćete pamtiti ovu seriju?

– Pamtiću je po prelepoj energiji koja je vladala među glumcima na setu, očaravajućim pejzažima, novim prijateljstvima i nadi da ćemo sarađivati i dalje.

Pročitajte još Sloboda Mićalović kakvu NE POZNAJTE: PIJE, IGRA na stolu, PUCA iz pištolja! Ovim je dokazala da je IZVANREDNA glumica (VIDEO)

AUTOR FOTOGRAFIJE MILANA STAJIĆ

A koji trenutak u vašoj karijeri biste izdvojili kao najnezaboravniji?

– Pitajte me za nekoliko godina ponovo ovo pitanje (smeh). Sva iskustva koja sam imala do sada posebna su na svoj način. Još sam student i učim iz svega, i svake prilike koju dobijem.

Uz Dragoljuba Ljubičića gledali smo vas i u filmu „Tau“. Kako jedan naš glumac dospe u Netfliksov film?

– Čuda postoje ako veruješ u njih (smeh). Film se snimao u Srbiji u saradnji sa producentskom kućom „Work in progress“. Pozvali su me na kasting. Otišla sam bez nekih većih očekivanja. U početku zaista nisam poverovala da sam dobila ulogu, ali čudo se dogodilo.

Pročitajte još Miloš Biković: TOP 3 stvari koje niste ZNALI o NAŠEM najpopularnijem glumcu – Da li se IKADA POSVAĐAO sa BAĆOM, zbog KOGA plače kao STRINA

Koji lik iz serije „Tajne vinove loze“ je na vas ostavio najsnažniji utisak, i zašto?

– To bi bio definitivno Zoran. Lik koji prolazi kroz agoniju zbog krivice, istovremeno osećajući snažnu, nevinu, gotovo dećju ljubav prema Teodori. Moram da pohvalim Nikolu Mijatovića i Nebojšu Milovanovića koji su maestralno odigrali ovaj lik.

Pred vama su tek velike uloge. Kakvi likovi vam se najviše dopadaju – dobrice, negativci… Šta mora uloga da ima da bi vas oduševila?

– Teško mi je napravim distancu između dobrice i negativca, jer niko od tih likova koje mi definišemo kao zlikovca za sebe ne misli da je loš. Radujem se svakoj ulozi koju dobijem, a volela bih da mi se ukazuju što raznovrsnije. A ako su ovo već želje, čestitke i pozdravi, onda bih sebi poželela ulogu u nekom dobrom Tarantinovom filmu.

Pročitajte još Sena Đorović, zvezda serije TAJNE VINOVE LOZE za FILM i TV OTKRIVA: LINA je moj poklon svim NEVIDLJIVIM ŽENAMA!

FOTO PRIVATNA ARHIVA

Pročitajte još IGRA SUDBINE donosi NOVE OBRTE: Sofija je TRUDNA! Evo kako će Adi i Luki ZAGORČATI ŽIVOT…

Preporučite nam neki dobar film ili seriju koju ste pogledali u skorije vreme.

– Sopranovi će zauvek biti meni omiljena i najbolja serija koju sam gledala, a poslednji filmovi i serije koje su mi privukle pažnju su Druk (Another roung), Gaslight i Bridgerton.

Foto PRIVATNA ARHIVA

Advertisement