Connect with us

Top Story

OLGA ODANOVIĆ za FILM I TV OTKRIVA – Evo na KOGA me podseća RADIO MILEVA! Nije ZLATANA, a ni MILIJARDA!

Published

on

Piše Jovana Vukašinović

Dovoljno je samo izgovoriti ime Olga Odanović i već su nam pred očima njene maestralne uloge Zlatane u „Selo gori, a baba se češlja“ ili Milijarde u „Vojnoj akademiji“. Njene glumačke bravure u pozorištu su posebna priča, za koju bi nam trebalo bezbroj karaktera da ih opišemo. Sigurno bi nam zafalilo i epiteta i superlativa za taj tekst. Zato fokus stavljamo na televizijske uloge.

Pročitajte još HIT! Miloš Timotijević i Milan Marić, zvezde serija BESA i DRŽAVNI SLUŽBENIK u kvizu POTERA!

U bogatoj karijeri Olge Odanović televizija nije bila primat, pa je do uloge Zlatane u „Selo gori, a baba se češlja“ imala sporadične angažmane. Čak su i Zlatana i Milijarda sporedni likovi, ali Olgina virtuoznost izdvojila ih je u odnosi na sve ostale. I mic, po mic Olga Odanović stigla je do glavne uloge u seriji „Radio Mileva“ koju gledamo radnim danima od 20.00 na RTS.

Pročitajte još Počinje serija PORODICA – A evo i kada i na kom kanalu! Pogledajte EKSKLUZIVNO TREJLER!

– Kada me je Nele Garić iz produkcijske kuće „Nira Pro“ kontaktirao za ulogu Mileve odmah sam mu rekla da ona ne može da bude ni Zlatana ni Milijarda – kaže za Film i TV Olga Odanović. – Ono što je rađeno pre deset ili pet godina ili ono što je bila vaša poslednja uloga po kojoj vas publika pamti, mora da se izbriše. Posle 35 godina iskustva svaki put se trudim da svaki nov lik bude potpuno novi, čak sam i neke reči iz scenarija koje podsećaju na „Selo“ zamolila da izbace iz scenarija.

Pročitajte još EKSKLUZIVNO Miodrag Ćertić, reditelj i autor serije KALJAVE GUME za FILM I TV: KAKO su ROBERT i VESNA spojili AMERIKU i SRBIJU, i čeka…

Ona kaže da i dalje važi premisa da je komedija najteži žanr za snimanje, a pogotovu napraviti komediju koja je kao vodvilj za televiziju. Da bi glumac uspeo, prema njenim rečima, mora da preko ekrana izazove reakciju publike.

Pročitajte još Serija PEVAČICA uskoro STIŽE na TV, a Milica Pavlović OTKRIVA da li će se pojaviti u 2. SEZONI. EVO kada POČINJE snimanje!

– U pozorištu je malo lakše jer imate interakciju sa publikom – ističe naša sagovornica. – Mislim da je reditelj Elmir Jukić uradio sjajan posao. Mi glumci umemo nekada da budemo zahtevni u toku procesa. Javljaju se sumnje, pitanja da li je dobro, da li može bolje. Na samom početku sam stalno pitala Elmira da li me kontroliše. On je sve to vodio kako treba, takav sam odnos imala samo na snimanju „Selo gori, a baba se češlja“ i evo sad opet.

Pročitajte još OTKRIVENO: Evo KOLIKO su novca zarađivali glumci serije TAJNE VINOVE LOZE – PO EPIZODI! ŠOK!

Pred samo snimanje imali su probe sa rediteljem Elmirom Jukićem, gde je, kako kaže Odanovićeva, kao pravi štreber pisala biografiju Mileve. U tim zapisima stoji ko je Mileva, kakva je, koje su joj osobine, mane, vrline. Pravila je ispočetka.

– Na probama su bile Marija Vicković i Kristina Gavrić, sa kojima sam ja u najčešćoj interakciji, pa smo gradili njihove međusobne odnose, odnos tri generacija žena, odnos babe, majke i ćerke – otkriva glumica.

Zbog obaveza prema predstavi prvu epizodu nije gledala na RTS, ali je na novinarskoj projekciji videla kako izgleda posao koji je sa kolegama radila 97 snimajućih dana.

Pročitajte još EKSKLUZIVNO – PINK pokreće STRIMING PLATFORMU sa 500 serija i 8.000 filmova! A evo i KADA!

– Pozivi i pohvale stižu sa svih strana, od rodbine, prijatelja, preko poznanika, a možda i najvažnije od mojih kolega. Svi kažu da je ovakav žanr zaista potreban. Važno je vratiti zdrav duh i osmehe na lica. Čula sam da su rejtinzi gledanosti bili veoma visoki, što i govori da se publika uželela ovakvih serija. Možda su već sada gledaoci našli s kime će da se upoređuju ili koga će da prepoznaju. Ipak, kod svakog dela najvažniji je sud publike. Meni bi bilo drago da im se dopadnemo, da zavole naše likove i da nas puste u svoje domove – priželjkuje Olga Odanović. 

Pročitajte još EKSKLUZIVNO – Otkrivamo KADA počinje snimanje SRPSKE DINASTIJE! Samo što nije!

Priznaje da voli da igra likove koji žive tu među nama, koje možemo da prepoznamo i uporedimo sa nekim koga znamo. Dodaje da u zgradi u kojoj živi ima sličnu plejadu likova kao i u seriji.

Pročitajte još KALJAVE GUME – OTKRIVAMO: Hoće li biti DRUGE SEZONE? Robert i Vesna se spremaju za HOLIVUD!

– Mileva iz serije podseća me na jednu moju komšinicu, a prepoznajem i druge u likovima. Ono što me je posebno oduševilo je što sam već pri prvom čitanju mogla da vizualizujem svaki lik i da prihvatim njihove karaktere. Ti likovi iz scenarija su kao pravi ljudi, od krvi i mesa.  Branimir Brstina je sjajan u ovoj ulozi, tek ćete ga upoznati, a Dara Džokić mi je na snimanju rekla da se toliko prepustila dok radi, da njen lik Cveta živi neki svoj život – zaključuje Olga Odanović.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement