Connect with us

Top Story

OTKRIVAMO – Evo KADA ćemo gledati seriju NEČISTA KRV i film HADŽIJINO ZVONO!

Published

on

Posle 84 snimajuća dana, krajem prošle godine, u Ripnju podno Avale završeno je snimanje ambicioznog filmskog projekta zasnovanog na književnom opusu Bore Stankovića. Film radnog naziva „Hadžijino zvono“ i seriju „Nečista krv“ režira Milutin Petrović, a po scenariju Vojislava Nanovića i Milene Marković.

PROČITAJTE JOŠ KALKANSKI KRUGOVI Otkrivamo SVE o strašnoj BOLESTI od koje boluje MAČJI SMEH! Šta je FENILKETONURIJA?

Serija „Nečista krv“ od deset epizoda govori o propasti stare srpske gazdinske porodice kroz koju paralelno pratimo slabljenje Osmanske imperije i stvaranje mlade srpske kneževine. Lik Hadži Trifuna tumači iskusni Dragan Bjelogrlić, dok su uloge njegovih sinova Mite i Jovče pripale mladim glumcima u usponu Marku Grabežu i Nedimu Neziroviću. U filmu se kao Cone pojavljuje i Katarina Radivojević.

PROČITAJTE JOŠ KALKANSKI KRUGOVI – 10 najvećih TAJNI ZABRANA koje ćemo OTKRITI u DRUGOJ SEZONI! Šta će biti sa Petrom, ko je baba Guba i zašto…

Prvu verziju scenarija za seriju je pre četiri decenije napisao Vojislav Nanović (1922–1983) koji je pripovetke, drame i romane Bore Stankovića povezao u razgranatu porodičnu sagu koja obuhvata period od 40 godina. Milena Marković je adaptirala prve tri epizode u scenario za film, dok su na preostalim epizodama radili mladi scenaristi Dejan Prćić i Katarina Mitrović.

Prvih pet epizoda i film režira Milutin Petrović, a njegovi ključni saradnici su direktor fotografije Erol Zubčević i montažer Petar Jakonić.

PROČITAJTE JOŠ Ivana Zečević za FILM I TV OTKRIVA – Ovo su DVE NAJSTRAŠNIJE SCENE u seriji KALKANSKI KRUGOVI!

Drugih pet epizoda režira Goran Stanković, a sa njim će sarađivati direktor fotografije Aleksandar Karaulić i montažer Uroš Maksimović. Poznati scenograf Milenko Mile Jeremić i njegov tim su za potrebe snimanja izgradili repliku devetnaestovekovnog Vranja. Direktor filma i serije je Ivan Krstović, Saša Radojević je urednik serije, a projekat nastaje u produkciji produkcijske kuće „This and That Productions“ i RTS- a na kom će se serija emitovati.

PROČITAJTE JOŠ KALKANSKI KRUGOVI – Glumac Lazar Nikolić OTKRIVA tužnu sudbinu MAČJEG SMEHA! I njegovu NAJMRAČNIJU TAJNU!

Upravo zbog toga smo i kontaktirali produkcijsku kuću kako bismo saznali kada nas očekuje premijera serije „Nečista krv“.

Necista krv Dragan Bjelogrlic

PROČITAJTE JOŠ Serija PEVAČICA odložena! EVO kada ćemo je GLEDATI!

– Prvobitan plan bio je da se film premijerno prikaže u bioskopima ovog proleća, nakon čega bismo posle nekoliko meseci gledali i seriju na malim ekranima. Međutim, korona je sve poremetila, tako da su pomereni i naši planovi. Za sada je sve odloženo. I premijera filma i serije, a kada ćemo gledati „Hadžijino zvono“ i „Nečistu krv“ , u ovom trenutku ni sami ne znamo – poručili su nam iz produkcije „This and that“. Zdravom logikom, seriju ćemo najverovatnije gledati u nekom trenutku ove jeseni, a veoma je verovatno da će i film pre biokskopske doživeti TV premijeru.

Ali videćemo…

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor filmitv.rs

Advertisement