Connect with us

Top Story

Film JAZAVAC PRED SUDOM na 49. Festu! A evo i KADA!

Published

on

Film „Jazavac pred sudom“ je adaptacija istoimene pripovetke srpskog književnika Petra Kočića. Smeštena je u jek vladavine Austrougarske nad Bosnom, a priča prati vodeću ličnost Davida Štrbca koji tuži jazavca koji zauzima njegovo polje kukuruza. „Jazavac pred sudom: With the Badger on Trial“ reditelja Marka Vindona (Marc Windon) premijerno će biti prikazan na predstojećem 49. FEST -u, u petak 14. maja u Domu omladine Beograda, kao i reperizno sledećeg dana (15. maja).

Počinje 49. FEST: Povratak u budućnost – Festival presedana

Ostvarenje je nastalo nakon što su Mark Vindon i Daniel Kovačević zajedno radili na TV seriji. Daniel je izvodio „Jazavca pred sudom“ na sceni pozorišta Slavija, zajedno sa Mihailom Laptoševićem (koji je takođe režirao pozorišnu verziju). Prvobitna zamisao bila je da se „Jazavac pred sudom“ snimi kao niskobudžetni film dostupan besplatno na YouTube-u. Kako je produkcija napredovala, a budžet se povećavao, Mark, Daniel i Mihailo odlučili su da film ipak bude igrani dugometražni. Mark, Daniel i Emma Gojković napisali su scenario na engleskom jeziku uz fleksibilnost izvođenja u Srbiji.

https://www.youtube.com/watch?v=eNMwWzW1Uko

Film je snimljen u maju 2019. godine u KPGT u Beogradu. Postprodukcija je završena tokom prvog karantina pandemije Covid-19, a potom je još godinu dana čekala na premijeru u srpskim bioskopima.

TOP 10 NAJBOLJIH ULOGA Dragana Nikolića – Od Džimija Barke, preko Prleta i Flojda do Urketa! Ovih 10 rola obeležilo je karijeru slavnog glumca

Mark Vindon je australijski reditelj rođen u Mađarskoj. Snimio je 14 igranih filmova, među kojima nekoliko u Srbiji. Više od 3 godine živeo je u Srbiji, gde je odlučio da režira film Jazavac pred sudom, nakon što je sa glumcem Danilom Kovačevićem radio na TV seriji. Ovo je njihov prvi zajednički igrani film.

Pored Danjela Kovačevića kao Davida Štrbca, Mihajla Laptoševića i Emme Gojković u ostalim ulogama našli su se i glumci Tamara Radovanović, Saša Kuzmanović i Vanja Nenadić

Foto PROMO

Advertisement