Connect with us

Featured

SLOŽNA BRAĆA u nastavku NAMEŠTAJU PESMU EVROVIZIJE, a evo i KO je preživeo EKSPLOZIJU BOMBE u minskom polju!

Published

on

Serija Složna braća nastala je 1995. godine, a na jesen dobija svoj nastavak. Nele Karajlić, koji kao autor potpisuje i nastavak serije poručuje da je ideja o novim epizodama postojala odavno, a u razgovoru za Kurir otkriva da se u poznatoj kafani koju su tokom devedesetih godina prošlog veka posećivali Zoki, Miljenko, Manjina, i redovno kod Fike i Srebre poručivali deset upola s lukom – ništa nije promenilo.

Pročitajte još EVROVIZIJA 2021 – TOP 5 RAZLOGA zašto su URAGANKE oduvane U FINALU! Publika navikla na BAREN KROMPIR, a dobila GURMANSKU PLJESKU sa MNOGO LJUTE!

– Ideja da se radi nastavak serije tinjala je odavno. Između nove i stare „Složne braće“ ja sam imao tri života. Ipak, onda sam se opet vratio u tu kafanu, u kojoj su odnosi posle četvrt veka ostali isti. Uzbudljivo mi je da se vratim na teren devedesetih – kaže Nele.

Uz deo ekipe „Nadrealista“, ova komična serija iznedrila je i nove glumačke zvezde, kao i replike koje se i danas pamte i koriste. Fenomenalne uloge odigrali su Petar Božović, Čobi, Davor Dujmović, Dražen Janković, Goran Sultanović, Žika Milenković, Zoran Cvijanović. U nastavku je neka nova generacija, jer je malo njih preživelo.

Pročitajte još JUNACI NAŠEG DOBA 2 – OTKRIVAMO: Šta će biti sa 100.000 evra? Sledi velika BRUKA!

– Eksplodirala je bomba, tj. paketić u minskom polju. Sada dolazi nova generacija. Nisu s nama ni Čobi, ni Daki, ni Drale (brat Neleta Karajlića, op. at.), ni Žika, pa je posvećujemo njima – jasan je Karajlić.

Postavu „Složne braće – nove generacije“ čine Marko Gvero, Rale Milenković, Nikola Pejaković, Andrija Kuzmanović, Nenad Okanović, Bojan Ivković, Milan Kovačević, Amar Ćorović, Maja Čampar i mnogi drugi. Nele još nije siguran gde će se pojaviti u nastavku:

– Producent Nenad Okanović i ja baš smo pričali o tome. Ideja je da igram jednu ili dve uloge koje će biti potpuno skrajnute od glavnog toka radnje. Publici bi bilo zbunjujuće da me vide živog. Negde će me udenuti – kaže Karajlić, dodajući da se u jednoj od epizoda bave i nameštanjem pobednika na Evroviziji. Ko je gledao originalnu seriju, sigurni smo da će se setiti kako izgledaju te nameštaljke budući da smo u kafani Složna braća već gledali i izbor za Miss.

Pročitajte još ŠOK! IGRA SUDBINE neće imati SREĆAN KRAJ! I Adu KANAČKI očekuje KAZNA za njene GREHE!

Autori scenarija su Nele Karajlić i njegov sin Srđan Janković, a supruga Sanja je radila scenografiju.

– Srđan je bio motor dramaturških ubrzanja, a ja sam bio zadužen da deskripciju. Nije bilo planirano da tako radimo, nego nas je korona na to pritisla. On je bio u Kanadi, ja u Beogradu. Odlučili smo tada da pravimo scenario za seriju.

Pročitajte još Apsolutni HIT! Matija iz serije IGRA SUDBINE prelazi u JUŽNI VETAR? Postaje DESNA RUKA Petra MARAŠA!?

Producent „Složne braće“ je Telekom Srbija, dok je izvršna produkcija poverena ETM produkciji. Serija će se prikazivati na Superstar televiziji, kao i na RTS ili nekoj drugoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Ekipa će raditi do kraja jula, a u planu je da se snimi 12 nastavaka.

Foto Promo

Izvor Kurir

Advertisement