Connect with us

Featured

EKSKLUZIVNO – FILM I TV na setu serije KLAN! Hoće li DRUGA SEZONA doneti SUKOB ŠOKA I PAŠE?! Kome pripada TRON?

Published

on

– U “Klanu” postoji pravilo da se nikad ne priča o poslu – šaljivo je glumac Aleksandar Dimitrijević dočekao ekipu našeg portala na setu serije “Klan”, odgovorajući na pitanje ko će biti otet i da li je već određeno ko će glumiti Miroslava Miškovića u drugoj sezoni. Klapa za narednu scenu već je pala, a mi u tišini pratimo kako desetine uniformisanih komandosa po direktivi Francuza, kog tumači Dejan Karlečik, prolazi obuku u improvizovanoj bazi specijalnih snaga. Improvizovanoj jer je zapravo reč o dvorištvu Elektrotehničke škole u Zemunu koja je za potrebe serije u koprodukciji Telekoma Srbije i Firefly-a odlično “odglumila” kasarnu.

Pročitajte još HIT! Glumica Iva Štrljić otkriva šta nas čeka u DRUGOJ sezoni serije IGRA SUDBINE i ŠTA nikada ne bi oprostila!

Pročitajte još ŠOK! Milica Milša OTKRIVA sve o nastavku serije IGRA SUDBINE – Ada Kanački će VASKRSNUTI? A evo i KAKO!

Fizička sprema koju su statisti morali da pokažu verući se, preskačući i provlačeći uz, preko i ispod Francuzovih prepreka odmah nam je privukla pažnju, jer se tako nešto ne glumi. Pitanje je samo – možeš li ili ne. A za divno čudo, tokom čak tri ponovljena snimanja jedne iste scene prilikom naše posete nismo primetili da se bilo ko od momaka koji su izvodili egzibicije makar i dočekao nezgodno. A kamoli povredio. Pa čak ni Boban Skerlić, alfa i omega projekta koji je zimus na kanalu Superstar ponovo oživeo antijunake devedestih, a koji je i sam u jednom trenutku vešto pretrčao preko grede pokazujući glumcima šta želi od njih.

Pročitajte još HIT! Stiže BESA 2! Otkrivamo – Hoće li DARDAN BERIŠA postati DOBAR? Šta nas čeka u nastavku?

– Sjajno je što se Boban toliko srodio sa ovom serijom i tako ozbiljno i profesionalno prihvata svoj posao da se ne libi čak ni toga da ličnim primerom pokaže šta je to što je on zamislio i što očekuje od neke scene – priznaje nam glumac Dejan Karlečik, na trenutak izašavši iz lika bezbednjaka koji je spreman da iskusi svet sa one strane zakona.

Francuz se mnogo promenio od prve epizode. Čini mi se da je čak iznenadio Šoka i Pašu, a verovatno i gledaoce. Dok su svi pratili i čekali da se on odluči za koju stranu će raditi, hoće li izdati ili ostati uz Šoka i Pašu, on je već doneo odluku i prevazišao sva očekivanja. Od nekoga ko odmerava postao je taj koji predlaže na koji način da se proširi posao. I u tom pravcu će se njegov lik kretati i nastavku, stičući sve više i više moći – otkriva u razgovoru za Film i TV Karlečik, dok sklonjeni u hladovinu posmatramo njegove komandose kako na vrelih 38 stepeni Celzijusa kao po kazni izvode nemoguće vratolomije. A u istoj seni poput naše, ali na drugom kraju poligona sede oni – Šok i Paša. Spremaju se za dubl scenu. Posmatraju kako se njihovi krimi pitomci pod budnim okom Francuza pripremaju za nove akcije „Klana„.

Pročitajte još KAMIONDŽIJE – Snima se DRUGA SEZONA! Baja u ZATVORU, ŽIĆU izbacuju iz KUĆE! Ali to NIJE SVE!

– Danas je takav snimajući dan da smo u hladovini, ali imaćemo i mi naših scena kada ćemo se pošteno oznojiti – poručuje uz osmeh glumac Nedim Nezirović, ističući još jednom da je za njega veliko zadovoljstvo to što je rola u seriji “Klan” bila njegova prva velika glavna uloga i što imaju priliku da rade i nastavak. A šta čeka Pašu, i da li je uspeo da pobedi dvoumljena iz prvog ciklusa o tome gde je njegovo mesto u svetu kriminala?

Pročitajte još HIT! BUNAR – nova serija Gage Antonijevića donosi priču o profesoru pedofilu! EVO KOJI popularni glumac igra glavnu ulogu!

– Svako od nas je nečije dete, nečiji sin, i svako od nas je rođen sa nekim sumnjama i strahovima. Nemoguće je poništiti emocije i ne zapitati se “Šta ja radim tu, da li je ovo ispravno”? Radeći na ovom liku mnogo sam razmišljao o tome i gledao da proniknem u svaki deo tog vremena koje je oblikovalo Šoka i Pašu. Sve je stvar izbora, a ono što prihvatiš kao svoj put govori mnogo o tome ko si. Jasno je koji put su njih dvojica odabrali – zaključuje Nedim, a mi ga pitamo ono što sve zanima.

Hoćemo li u novim epizodama videti sukob Šoka i Paše oko pozicije vođe klana?

– Bilo je tih trenutaka i u prvoj sezoni. Videli smo kolebanja u njihovom odnosu, a siguran sam da ćemo i u nastavku videti tu borbu Šoka i Paše oko mesta vođe. A da biste saznali kako će se ona završiti moraćete, ipak, da sačekate nastavak i da uživate u svemu što smo vam pripremili – otkriva mladi glumac, dok se njegov kolega nadovezuje odgovorom na pitanje koji od dva izazova je za uigrani krimi tim bio veći – popeti se na vrh ili ostati na njemu?

Pročitajte još TOP 13 DOMAĆIH SERIJA koje se trenutno snimaju U SRBIJI! Stižu KOLO SREĆE, BLOK 27, VIOLINISTA, ali i KLAN, BESA i IGRA SUDBINE 2!

– Svaki tron koji se pravi krvlju nije tron, već unapred iskopani grob koji su iskopali baš oni koji samo čekaju trenutak kada će u njega da legnu. Nema pobede niti bilo čega veličanstvenog u životima tih ljudi. Prva sezona završava se scenom u kojoj Šok i Paša dobijaju službene legitimacije. Time su ljudima poput njih legitimno otvorena vrata moći. Ljudima koji nikako i nikada ne smeju da se domognu takve moći. Oni ne bi smeli da budu na takvoj poziciji čak ni u nekoj špediciji, a kamoli u državnom sistemu. Ponosan sam što serija “Klan” nije glorifikacija kriminala, već realan prikaz jednog vremena i društva sa čijim se nasleđem borimo i danas – smatra Dimitrijević, a njegov kolega zaključuje.

Pročitajte još ŠOK! IGRA SUDBINE – ADA je IPAK mrtva! Glumica Milica Milša otkriva ŠTA nas čeka u DRUGOJ sezoni!

– Bilo je strašno gledati tokom prve polovine godine kako su neke od scena iz naše serije, ali i tih devedesetih i sa početka dvehiljaditih ponovo oživele. Sva ona hapšenja, slike monstruoznih ubistava… U jednom trenutku imao sam osećaj da je “Klan” postao stvarnost i da se iz serije preselio na naše ulice. Prošle su dve decenije, a ta realnost nasi  dalje prati – zaključio je Nezirović u razgovoru za Film i TV.

O novoj sezoni, osim toga da nas čeka mnogo novih likova, kao i to da će stari biti stavljeni u neke neverovatne situacije nismo saznali mnogo, budući da su glumci obavezani ugovorom o tajnosti, ali na prvi pogled – „Klan“ se vraća u punom sjaju. Šok i Paša nastavljaju svoju krimi odiseju, osveženi, podšišani i kako nam to otkriva Dimitrijević – u nekim novim super „trešama“ koje će nas oduševiti. A kada? Saznaćemo uskoro.

Pročitajte još HIT! IGRA SUDBINE – ON je Brunerov sin! EVO o KOME je reč!

Foto Ivana Karić

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs

Advertisement