Connect with us

Featured

HIT! PETRIJIN VENAC – otkrivena tajna kultnog filma posle četiri decenije! EVO o ČEMU je reč!

Published

on

Reditelj Srđan Karanović je 41 godinu od snimanja filma „Petrijin venac“ otkrio da je imao mnogo poteškoća u odabiru glavne glumice! On priča da su na kastingu bile mnoge tada slavne glumice, ali se nijedna nije dobro pokazala kao Mirjana Karanović, koja je u to vreme bila tek na drugoj godini Fakulteta dramskih umetnosti.

Pročitajte još HIT! Glumica Bojana Ordinačev na neobičan način saznala pol bebe! EVO o ČEMU je reč!

– Mnogo sam se pomučio da nađem glumicu koja će igrati Petriju. Probao sam mnoge glumice za taj lik, vrlo slavne u to vreme. Ne mogu ni da nabrojim koliko ih je prošlo kroz kasting, ali nije valjalo. Nije bilo kako treba i sve su mi u tom liku delovale nekako lažno – priča reditelj i dodaje da se sve promenilo kada mu je kolega Goran Marković predložio studentkinju FDU Mirjanu Karanović, koja danas važi za jednu od na jboljih srpskih glumica:

– Rekao mi je: „Ima jedna na Akademiji, možda je mnogo mlada, al’ treba da je vidiš. Preziva se kao ti, zato sam je zapamtio“. Opisivao mi je njeno lice i ubeđivao da treba je pozovem. Bila je na jednom probnom snimanju, zatim na još jednom i prelomio sam. Iako sam drugačije zamišljao Petriju, izabrao sam Miru!

Pročitajte još HIT! PUCNJI U MARSEJU – Film o atentatu na kralja Aleksandra! EVO GDE i KADA je premijera!

Karanović kaže da mu je tadašnja Televizija Beograd posle ogromnog uspeha serije „Grlom u jagode“ tražila nov projekat koji će postići istu gledanost.

– Kada sam pročitao knjigu „Petrijin venac“, koju je napisao Dragoslav Mihailović, verovao sam da od tog štiva mogu da napravim sjajnu seriju. Moj predlog za seriju od 10 epizoda dopao se urednicima televizije. Međutim, rekli su mi da je to predugačko, pa sam skraćivao scenario na šest epizoda, pa na četiri, a onda sam odlučio da napravim film. Tako je nastao sada već kultni film.

Pročitajte još HIT! BESA – Glumica Hana Selimović otkriva šta će se dešavati sa Divnom u nastavku serije! A EVO ŠTA kaže o kolegi Milošu Timotijeviću!

Reditelj priča da je želeo da snimi film o seoskom životu, koji neće biti ni nalik filmovima koji su tada bili popularni u Jugoslaviji.

– Imao sam ideju da to malo umijem, da osvetlim… Zvao sam legendarnog snimatelja Tomislava Pintera i rekao mu da bih voleo da sve izgleda kao kada bi italijanski reditelj Lukino Viskonti došao na srpsko selo i snimio film. Zajedno smo došli do nekih rešenja. Tako je taj seoski i rudarski film na kraju bio drugačiji od svega što je na tu temu snimano u Jugoslaviji – rekao je reditelj.

Pročitajte još ŠOK! Glumci Milan Marić i Miloš Timotijević u eksplicitnim scenama intimnog odnosa! Isplivale fotografije i zapalile društvene mreže!

Pored Mirjane Karanović, ostale uloge u filmu igraju i Pavle Vuisić, Dragan Maksimović, Mića Tomić, Olivera Marković, Miloš Žutić i Branko Cvejić.

Foto Printscreen

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Kurir

Advertisement