Connect with us

Featured

HIT! DARA IZ JASENOVCA – Stižu serija i roman! EVO i KADA!

Published

on

Nakon filma koji je emotivno potresao celu Srbiju i koji je gledalo više od dva i po miliona ljudi, pred nama je i roman koji govori o neobičnoj i snažnoj desetogodišnjoj devojčici Darinki Dari Ilić i golgoti njene porodice u najvećem stratištu srpskog naroda – logoru Jasenovac.

Scenaristkinja filma Nataša Drakulić istakla je da nije planirala da se bavi pisanjem romana, da je to bio izazov, a Manja Vukotić je ohrabrio i to je bio izazov. Ovo je roman po scenariju.

Pročitajte još Predrag Antonijević dva sata davao iskaz u sudu povodom sukoba sa Draganom Bjelogrlićem! EVO ŠTA je rekao čuveni reditelj!

– Ovo je sve ono, kada zamišljate neke likove, pa pišete njihovu karakterizaciju, što sam iskoristila i stavila u roman, kako bi smo videli Darinu porodicu koja je bila srećna, koja je imala svoje dileme, brige, svakodnevice. To su bili ljudi malih snova koji su hteli da gledaju svoju decu koja će odrastati pred njihovim očima. Roman je iz mene izašao kao neko, stihijom, i na kraju sam zadovoljna – istakla je autorka romana “Dara iz Jasenovca”.

Ističe da je knjiga nešto čemu možete da se vraćate, a film će uvek postojati. Sav prihod od ove knjige ide u prilog preživelih logoraša.

– Ako bude Sajam knjiga, biće promocija knjige, ako ga ne bude plan je da kada budemo puštali film u bioskope, da sve organizujemo na istom mestu – navodi Nataša.

Pročitajte još ŠOK! Glumac Dragan Jovanović morao da se menja iz korena zbog bolesti! EVO o ČEMU je reč!

Film “Dara iz Jasenovca” videlo je oko 2,5 miliona ljudi, i to samo na RTS-u.

– Serija izlazi u januaru, a mi treba da dosnimimo deo susreta koji se desio 1991. godine i kroz knjigu i seriju treba da sačuvamo život filma. On će biti prikazan početkom novembra u Izraelu, ide na još neke festivale. Nismo mogli da otputujemo – rekla je Nataša Drakulić za RTS, prenosi b92.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/RTS/b92

Advertisement