Connect with us

Top Story

HIT! Glumica Nikolina Friganović otkriva sve o svom liku u seriji BRANILAC! A EVO ZAŠTO je prihvatila ulogu Mace u seriji PEVAČICA!

Published

on

Jedna od najboljih glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Nikolina Friganović odavno je dokazala koliko je njena ljubav sa teatrom obostrana. Razvoj njene profesionalne karijere poslednjih meseci ide u prilog tome da su i njene simpatije prema kameri uzvraćene.

Gledali smo je kao Milevu u „Dari iz Jasenovca“, Ljilju u seriji „Kosti“, a oživela je i likove pevačice Mace u „Pevačici“ i Mirjane u „Braniocu“.

Pročitajte još PEVAČICA 6. epizoda: Ivana je GOTOVA! Vlada je OSTAVLJA zbog EMILIJE! (VIDEO)

Dok iščekujemo premijeru ove poslednje serije, najavljenu za 21. septembar na RTS, Nikolina za TV Ekran govori o utiscima sa snimanja.

Nikolina otkriva kako je reagovala kada je dobila poziv da bude deo serije „Branilac“:

– Bila sam veoma srećna, ali je moja radost bila veća kada sam pročitala prve dve epizode u kojima igram. To je bila ljubav na prvo čitanje. Verovala sam u to što treba da radimo i sa oduševljenjem prihvatila da se upustim u ovu malu avanturu.

Pročitajte još Branilac 1. epizoda: Ljubavna AFERA koja je DOVELA do ZLOČINA! (VIDEO)

U seriji su ekranizovani istiniti događaji, a glumica o tome kaže:

– Bilo je veoma zanimljivo. S jedne strane i obavezujuće, jer smo morali da se držimo činjenica koje su se desile, ali je bilo i dosta prostora da domaštamo te likove i situacije.

Na pitanje seća li uzbuđenje pred premijeru serije, glumica odgovara:

Pročitajte još Otkrivamo – Nova domaća serija BRANILAC stiže na RTS! A evo i KADA! (VIDEO)

– Uzbuđenje, nestrpljenje i jedan vid treme koja je već dugi niz godina prisutna u mom profesionalnom životu. Ona je konstantna i s njom sam se srodila. Ne znam kako bih mogla da funkcionišem bez treme.

Nikolina priznaje da ne voli sebe da gleda na ekranu i filmskom platnu:

– Jesam samokritična, nekad i previše. Ipak, ne treba sebe dovoditi u pitanje, ali preispitivanje može da bude korisno. Uvek se pitam da li sam mogla bolje, da li je trebalo da budem fleksibilnija, da li sam prišla ulozi iz pravog ugla i dovoljno unela sebe u ceo proces. Mnogo je teže raditi na filmu ili televiziji jer u pozorištu uvek imate šansu da kroz život predstave neke stvari korigujete. Pred kamerom je sve stvar trenutka. Kada ode u montažu, više niste vlasnici svog rada.

Pročitajte još HIT! Danas završeno snimanje serije BRANILAC! EVO KADA nas očekuje premijera!

Glumica je opisala i lik koji tumači u seriji „Branilac“:

– Ta Mirjana Đanković jedan je sočan, potentan, slojevit i zanimljiv karakter, nimalo jednostavan. Rad na ulozi zahtevao je ozbiljnu pripremu i razumevanje psihologije tog lika koji ne dozvoljava proizvoljnost ni u pristupu, ni u igranju. Trudila sam se da ispoštujem sve što mi je bio zadatak i uživala sam u profesionalnom radu. Ta Mirjana je sa svojim ponašanjem i načinom života iskakala iz svih društvenih normi i kodeksa ponašanja tog vremena pa je bila još izazovnija za rad.

Nikolina otkriva kako se spremala za ulogu:

Pročitajte još HIT! DARA IZ JASENOVCA – Stižu serija i roman! EVO i KADA!

– Sve informacije vezane za ovaj lik i slučaj dobili smo od reditelja Jelene Svetličić i Gojka Despotovića, koji je bio i direktor fotografije. Mnogo godina su posvetili istraživačkom radu i bili su spremni da nas uvuku u suštinu ove priče. Među nama se desila vrlo lepa profesionalna razmena.

Na pitanje gde je najviše nalazila inspiraciju za oživljavanje pedesetih godina prošlog veka kada se radnja dešava, glumica kaže:

– O tom vremenu znamo iz priča roditelja i rodbine, preko televizije i filma. Uvek sam na to razdoblje gledala kao na idilično i nezaprljano. Mislila sam da je to bezgrešno vreme, doba renesanse kada je sve cvetalo, sve dok nisam ušla u ovu seriju koju čine komplikovane i strašne priče. One su bacile senku na moj doživljaj tog vremena. Život nekad piše mnogo bolje scenarije nego što mi možemo da smislimo.

Pročitajte još HIT! Snima se serija DARA IZ JASENOVCA! EVO KOJOJ slavnoj glumici je poverena glavna uloga i KADA počinje prikazivanje!

Učestvovala je i u drugom delu trilogije o njenom rodnom gradu Banjaluci. Nikolina otkriva šta je naučilia od te svoje Ljilje u seriji „Kosti“:

– Duboko sam vezana za tu seriju i zahvalna sam što sam bila njen deo. Ljilja jeste dobri duh serije i zaista je svetlo u tom ludilu, sivilu i mraku u kojem bauljaju svi ostali likovi. Mnogi od nas nešto mogu da nauče od Ljilje. Ona život prihvata onakav kakav jeste, trudi se da ga poboljša u okviru svojih mogućnosti i zahvalna je na malim stvarima.

Na pitanje da li je kroz stvaranje lika u filmu „Dara iz Jasenovca“ proživljavala patnju žrtava, glumica kaže:

Pročitajte još HIT! Serija PEVAČICA – Glumica Jelena Mur otkriva da li ima sličnosti između nje i Emilije! EVO ŠTA joj je bio najveći izazov!

– Nikada se ne distanciram od svojih likova, ne umem. Ako sam se prihvatila posla, biću u njemu do kraja. Sve znanje i iskustvo, i mentalno, fizičko i emotivno, inputiram u ono što radim. Sve oruđe koje posedujem poklanjam liku u tom trenutku. To je jedini način da uloga oživi. Ako je posmatram sa distance, ne znam koliko će biti živa i verodostojna. Ulažem uvek maksimum, što je bio slučaj i sa ulogom Mileve. Nemoguće je bilo uhvatiti distancu i sačuvati se od svega toga. Možda u našim genetskim kodovima postoje neraskidive veze s tom prošlošću.

Počelo je i emitovanje serije „Pevačica“. Nikolina otkriva šta joj je bio motiv da prihvati ulogu pevačice Mace:

Pročitajte još Serija PEVAČICA 5. epizoda: OTKRIVAMO zašto Rade MRZI Bojana i KO želi da UBIJE Ivanu! (VIDEO)

– Uloga mi je uvek motiv. Važno mi je da prepoznam da li s njom mogu da donesem nešto novo. Zabavno je i zanimljivo da uronim u neki novi lik, da se oprobam u nekom novom žanru, da istražim neki karakter i tip koji do tada nisam imala priliku da oživim. Tako je bilo i sada sa ulogom pevačice Mace. Što se ideje tiče, serija jeste inspirisana tim strašnim zločinom, ali on nije njena centralna tačka, u šta će publika imati priliku da se uveri kada pogleda prvu sezonu.

Foto Printscreen YouTube Senorita Music

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Kurir

Advertisement