Connect with us

Featured

HIT! Snima se serija DARA IZ JASENOVCA! EVO KOJOJ slavnoj glumici je poverena glavna uloga i KADA počinje prikazivanje!

Published

on

Mirjana Karanović igraće Daru iz Jasenovca u istoimenoj mini-seriji, otkriva Informer. Poznata glumica će u drami reditelja Predraga Gage Antonijevića dočarati lik odrasle glavne junakinje, koju je u filmu tumačila mala heroina Biljana Čekić.

Pročitajte još HIT! Glumica Ivana Dudić otkriva detalje sa snimanja serije IGRA SUDBINE! EVO KOJU koleginicu je najviše zavolela!

Antonijević kaže da je Mira bez razmišljanja prihvatila ulogu u seriji koja opisuje stradanje Srba u Hrvatskoj 1991. godine.

– Pregovori sa Mirjanom su završeni i ona je na oduševljenje svih nas prihvatila da glumi Daru iz Jasenovca, odnosno odraslu Biljanu Čekić. Miru je, kao i svakog čoveka, veoma pogodila priča o jezivom stradanju našeg naroda u logoru Jasenovac i zato je želela da bude deo ovog projekta. Svojim talentom će sigurno mnogo doprineti kvalitetu serije – otkriva čuveni reditelj za Informer i dodaje da još nije pronašao sve glumce za nastavak „Dare iz Jasenovca“:

Pročitajte još HIT! JUŽNI VETAR 2 – Hrvatski mediji nahvalili srpski film! EVO ZAŠTO im se toliko dopada UBRZANJE!

– Još uvek tražimo ko će igrati odraslog Darinog rođenog brata Budu i članove njegove porodice. Sve te uloge su zahtevne i zbog toga pažljivo biramo glumce.

Gaga kaže da će serija „Dara iz Jasenovca“ biti sastavljena od filma i novih scena, koje će se snimati od oktobra.

Pročitajte još HIT! Serija PORODICA nominovana u svim kategorijama Sarajevo Film Festivala! A reditelj Bojan Vuletić najavljuje i novi film BELA NEDELJA!

– Radnja serije počinje 1991. godine za vreme „Zadarske kristalne noći“, kada je više od 2.000 naoružanih Hrvata krenulo u uništavanje i pljačkanje imovine Srba u Zadru. Baš tamo će se i sresti Dara i Budo, i to 50 godina posle njihovog bekstva iz Jasenovca. Njih dvoje dugo neće imati nikakav kontakt, jer će ih razdvojiti nakon napuštanja „logora smrti“ – priča reditelj.

Dirljivi susret Dare i Bude posle pet decenija gledaćemo upravo u Gaginoj novoj seriji.

Pročitajte još HIT! Snaja Danice Ristovski je takođe glumica i zajedno su igrale u IGRI SUDBINE! EVO o KOME je reč!

Budu je usvojila hrvatska porodica i on je celog života mislio da je Hrvat. Njegov sin će učestvovati u „Zadarskoj kristalnoj noći“ i paliti srpske kuće. Međutim, sve će se promeniti kada se Dara i Budo posle 50 godina ponovo sretnu. Vratiće im se sećanje na bolnu prošlost iz Jasenovca – otkriva Antonijević.

Mini-serija „Dara iz Jasenovca“ imaće četiri epizode, a premijera se očekuje sledeće godine na RTS uoči Božića.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Informer

Advertisement