Connect with us

Intervjui

Nikola Šurbanović otkriva BOJANOVE TAJNE iz “Kola sreće” i svoju najveću SLABOST! Evo o čemu se radi

Popularni mladi glumac nema poroke, ali bez ove stvari ne može da zamisli dan!

Published

on

Nikola-Surbanovic-Kolo-srece

Jedan od najuspešnijih glumaca mlađe generacije, Nikola Šurbanović, u protekloj deceniji ostvario je veliki broj uloga u pozorištu, televizijskim serijama i filmu.

Ovenčan je i prestižnom nagradom za najboljeg mladog glumca iz fonda “Dara Čalenić” na festivalu “Sterijino pozorje” 2018. godine. Igrao je u filmovima “Tmina”, “Otadžbina”, “Afterparti”, “Psi umiru sami” i “Bićemo prvaci sveta”.

U domaćoj telenoveli “Kolo sreće” (TV Prva), trenutno ga gledamo u jednoj od glavnih uloga, a u nedavno završenoj seriji “Nečista krv” (RTS) sjajno je dočarao lik Gvozdena.

Pamtimo ga i po ulogama u serijama “Vere i zavere”, “Šifra Despot”, “Sinđelići”, “Pogrešan čovek”, “Preživeti Beograd”, “Grupa”, “Predstraža”… Pozorište je, kako kaže, njegova druga kuća, pa igra i u predstavama “Selestina”, “Ljubav u Savamali”, “Pošto gvožđe”, “Noževi u kokoškama”, “Sportsko srce”, “Pepeljuga”

Oduševio nas je i kao Lojko Zobar u čuvenom mjuziklu “Cigani lete u nebo” u Pozorištu na Terazijama. I mada ne priželjkuje neku određenu ulogu, priznaje da s nestrpljenjem iščekuje svaku narednu.

– Postoje neki novi projekti čija se realizacija očekuje sredinom ove godine, ali pošto datumi još nisu određeni, a samim tim ni ugovori nisu potpisani, ne mogu još ništa da pričam – otkriva Nikola Šurbanović, koji je već posle završene osnovne škole, odlučio da će zakoračiti u taj, za njega, čarobni svet glume. – Imao sam sreću da su me roditelji podržavali, iako u tom trenutku nisu bili svesni da je moja rešenost da se bavim glumom toliko velika.

Nikola Šurbanović: Bojan i Gvozden u isto vreme

Kaže da je u 2021. godini, bilo puno izazova i zadataka kojima je rado “izlazio na crtu”, kao i da zna gde je krenuo i 2022. i da veruje da će tamo stići.

Pred kraj 2021. gledali smo ga istovremeno u dve serije. Na pitanje da li je zahtevno u kratkom vremenskom periodu prelaziti iz jednog lika u drugi, Nikola Šurbanović odgovara:

– Svakako je izazov susresti se, u kratkom vremenskom periodu, sa različitim zadacima, ali u tome i jeste čar. Takve okolnosti su poželjne, jer za mene nema ničeg lepšeg od takvog “poligona” za igru. Gvozden i Bojan pripadaju različitim epohama. O Gvozdenu sam saznao mnogo u knjigama iz istorije, o našim precima iz tog perioda. Ljudi su tada živeli drugačije, epoha 19. veka umnogome je diktirala pristup Gvozdenu. S obzirom na to da volim istoriju, bilo mi je zadovljstvo i velika čast da sa rediteljima i ekipom istražujem i oživljavam celu priču. Inspiraciju za Bojana imao sam oko sebe, u svakodnevnom životu, budući da je on naš savremenik. Uzbudljivo je sa čime se on sve susreće, kao i način na koji se nosi sa nelagodnostima i nevoljama. To je ono o čemu sam razmišljao čitajući epizode u pripremi. Zadovoljstvo mi je da tumačim njegov lik.

U seriji “Kolo sreće” deli kadar sa velikim glumačkim imenima poput Nele Mihailović, Gorana Radakovića, Jelice Sretenović, Milenka Pavlova

– Prvi put sarađujem sa svima njima i čast je deliti kadar s njima i biti im kolega. Cela glumačka ekipa “Kola sreće” funkcioniše kao jedan organizam. Porodicu igramo u seriji, porodica smo postali na setu. Učimo jedni od drugih, ima nas svih generacija. Naše starije kolege nesebično dele svoje iskustvo sa nama i to nam daje snagu i tačnost.

Nije lako biti glumac u Srbiji

Kako je danas biti glumac u Srbiji i da li brojne serije koje se trenutno snimaju pružaju pravu šansu vašim mladim kolegama?

– Nije lako biti glumac, ali biti glumac u Srbiji ima posebne čari i teškoće. Mada to kod nas ne važi samo za glumce. To je, nekako, multiesnafska karakteristika, krasi nas sve to breme življenja u Srbiji i daje nam poseban šarm. Prilika je uvek prava ako čovek može da je prepozna i iskoristi, a hiperprodukcija serija je sada “trend”, nažalost ili na sreću, zavisi iz kog ugla gledate.

Kada ne glumi, Nikolu najviše ispunjavaju fizička aktivnost, treninzi i bilijar.

– Volim da pratim dešavanja iz sfere borilačkih veština, a i sam vežbam rekreativno. Neretko posećujem teretanu. Dopada mi se jedna izreka, koja glasi: “Um caruje, a snaga dobro dođe”. Volim da pročitam dobru knjigu, a umem i da preteram sa sladoledom.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo Prva

Izvor filmitv.rs / Novosti

Advertisement