Connect with us

FILM

Dara iz Jasenovca opet NA METI američkih kritičara. Jasenovac nazvali logorom za Jevreje, a ne za SRBE! EVO šta su još IZMISLILI!

Published

on

“Dara iz Jasenovca”, srpski kandidat za Oskar, na dan početka distrubucije u Americi suočava se sa novim turbulencijama. Kritika u novinama “Los Angels TIMES” nedvosmisleno predstavlja opstrukciju nominacije za prestižnu filmsku nagradu Oskar.

PROČITAJTE JOŠ: IGRA SUDBINE ili TAJNE VINOVE LOZE? Koja serija je BOLJA? Glasajte U TEKSTU!

U američkom listu jasno je uočljiv nedvosmislen potez sabotaže filma „Dara iz Jasenovca“ u trci za prestižnu nagradu. Uz žustru kritiku tematike kojom se film bavi, navodi se da je “najciničnije da je film kandidat za Oskara”. „To je još jedan žalostan znak da je za neke ljude put do nagrade i uglednosti  – i naizgled, efikasne poruke protiv komšija – ide preko holokausta“, navodi se u kritici.

PROČITAJTE JOŠ: Tijana Maksimović, ŽAKLINICA iz hita IGRA SUDBINE za FILM I TV OTKRIVA – EVO kako zamišljam KRAJ SERIJE!

Američki kritičar se ne zaustavlja tu, već govori da je logor Jasenovac bio za Jevreje, a ne za Srbe!

“Ono što epsko delo varvarstva i sentimentalnosti Predraga Antonijevića želi da isforsira jeste da je uništavanje Srba bio stvarni cilj i da su deca imala svoj sopstveni logor“. I dodaje da je “naročito uznemirujuća Antonijevićeva upotreba elemenata fantazije za svaku smrt”.

PROČITAJTE JOŠ: OTKRIVAMO – Ko je GLUMICA koja igra LINU u seriji Tajne vinove loze?

U želji da što više ocrni film i pokaže da je antihrvatski, pored gore iznete neistine o prirodi logora Jasenovac, kritičar uvodi i nastranu priču. Reč je o nepostojećem incestu brata i sestre u trenutku masovnog ubijanja Srba! Namerno previđajući da se radi o istinitoj priči u kojoj su Luburićeva polusestra Nada i Dinko Šakić, potonji upravnik logora, koji su ostali zajedno do kraja života.

PROČITAJTE JOŠ: IGRA SUDBINE – nove epizode: Sofija sprema UDARAC za Adu i Luku – PRAVO U GLAVU! Ali NEKO će joj DOĆI GLAVE! KO?

Međutim, uprkos turbulencijama, film „Dara iz Jasenovca“ uoči premijere isplivava kao edukativno ostvarenje koje na umetnički način osvetljava značajan deo istorije. Filmom su se na veoma posvećen i pozitivan način bavili brojni drugi eminentni sajtovi specijalizovani za film.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Advertisement