Connect with us

FILM

TOP 10 NEVEROVATNIH činjenica o filmu i seriji JUŽNI VETAR 2! EVO KO i ŠTA nas očekuje u NASTAVKU…

Published

on

Projekat „Južni vetar“ reditelja i scenariste Miloša Avramovića, koji obuhvata film i upravo završenu serija čija se finalna epizoda upisala u najveće rekorde u istoriji domaće televizije sa gotovo 2.2 miliona gledalaca koji su pogledali 14. epizodu, definitivno će biti fenomen o kom će se još dugo pričati. Tome u prilog ide i činjenica da nam tek predstoji film „Južni vetar 2“ i druga sezona serije. Kako je već jasno da veliki dani za oluju JUŽNI VETAR tek predstoje, donosimo vam TOP 10 informacija o nastavku filma i serije koje su do sada POZNATE.

Pročitaj još FILMITV.RS EKSKLUZIVNO saznaje: NETFLIX hoće JUŽNI VETAR! Pregovori U TOKU!

1. Hoće li biti nastavka filma i serije JUŽNI VETAR?

Bez imalo sumnje – hoće. To je već nekoliko dana posle finala prve sezone potvrdio i reditelj i scenarista Miloš Avramović otkrivši da je na scenariju za drugi deo filma već uveliko radi. U obraćanju publici na Instagramu iste večeri kada je emitovana poslednja epizoda serije „Južni vetar“ glavni glumac Miloš Biković koji nam je dočarao lik Petra Maraša poručio je da jedva čeka na povratak u kožu novog VOĐE KLANA, i otkrio da je već pročitao prvu ruku scenarija dan pre kraja prve sezone, i da nas u nastavku očekuje luda vožnja.

Pročitaj još PREMIJERA NEDELJE: Linkoln Rajm – Lov na sakupljača kostiju (FOX, ponedeljkom u 22.00)

2. Kada će biti emitovan film „Južni vetar 2“

Nastavak filma koji je do sada na Balkanu i širom sveta pogledalo više od milion gledalaca zakazan je, prema rečima Avramovića i pojedinih glumaca za kraj ove, ili za početak sledeće godine . Snimanja filma „Južni vetar 2“ počinju  odmah po ukidanju vanrednog stanja i u planu je da rad na filmu bude gotov do kraja leta kada će ući u postprodukciju. Naravno, to sve zavisi od razvoja situacije sa pandemijom koronavirusa.

Južni vetar Epizoda 14

Pročitaj još HIT! Stiže nastavak CRNOG GRUJE! A KO će zameniti MARINKA MADŽGALJA?

3. Kada će biti emitovana druga sezona serije „Južni vetar“

Prema onome što su Avramović i ekipa „Južnog vetra“ do sada otkrili, druga sezona serije biće koncipirana po istom sistemu kao i prvi deo. Naime, četiri od ukupno 14 epizoda koliko će ih imati druga sezona biće prilagođene od materijala iz filma „Južni vetar 2“, uz dodatak nekih scena koje nisu završile u filmu. Posle toga tokom leta 2021. snimiće se još 10 epizoda, a premijera serije zakazana je za jesen sledeće godine.

Pročitaj još Scenarista Đorđe Milosavljević otkriva KO su ŠVINDLERI! Od 25. aprila na RTS1 stižu – Džeparoši tuđe sreće!

4. Kako će se zvati drugi deo film „Južni vetar“?

Prema radnom planu koji je na svom instagram profilu otkrio Miloš Avramović, nastavak filma poneće zvaničan naziv „Južni vetar 2: Ubrzanje“. Za sada je to jedina potvrđena informacija, a pretpostavljamo da će do premijere filma biti još mnogo izmena u pogledu zvaničnih informacija.

Pročitaj još Milan Marić – DRŽAVNI SLUŽBENIK otkriva šta se događa dok mi spavamo

5. Koga ćemo od stare ekipe gledati u nastavku?

Kako je to Miloš Avramović do sada potvrdio u nastavku filma i serije gledaćemo sve one koji su preživeli finale prve sezone „Južnog vetra“. Dakle, Maraša i Baću, svakako računamo, kao i na ostale sporedne likove (za Cara – proverite sledeći pasus), a kada je reč o nima koji su nas napustili, kako je to Avramović poručio – nema povratka. Tako je rekao da svi oni koji žale za likovima poput Vaje, Stupara ili Sparte, ne treba da žale jer će nastavak serije i filma ponuditi nove, još živopisnije junake.

Pročitaj još HIT! Miloš Avramović nam otkriva KO se vraća u filmu JUŽNI VETAR 2! Ovo niste očekivali…

6. Da li je Car umro?

Iako se prema poslednjim kadrovima prve sezone to može naslutiti, potvrde da je CAR UMRO – još nema. Od krajnjeg zaključka ogradio se i Avramović tvrdeći da ćemo „videti“, ali i Miloš Biković koji je na konkretno pitanje „Da li je Car umro?“ odgovorio neodređeno – Pa, videli ste. Srušio se pored pulta, imao je infarkt. To, naravno, nije nikakva potvrda, jer zna se – dok ne vidimo kadrove sa forenzičkog stola i sa sahrane, niko nije otpisan! Dakle, na pitanje DA LI JE CAR UMRO, naš odgovor je – ne bismo rekli.

Pročitaj još OTKRIVAMO! Miloš Biković NIJE bio PLANIRAN za ulogu MARAŠA! I još TOP 10 činjenica o seriji JUŽNI VETAR koje niste znali!

7. Ko će biti osveženje u nastavku serije?

Ono što se da naslutiti iz odgovora glumaca, među prvima Miloša Bikovića, na ovo pitanje jeste da će u nastavku filma i serije, za promenu, biti malo više ženskih likova. Biković se složio sa stavom da je „Južni vetar“ do sada bio malo više „muška priča“, ali i sa tim da je ovih nekoliko ženskih likova koji su se pojavili u seriji i filmu ostavilo snažan utisak. Zbog toga se i očekuje nekoliko novih ženskih likova u novom ciklusu. Takođe, Avramović je potvrdio da će „Južni vetar 2“ imati odličnu i veliku ekipu internacionalnih zvezda.

Pročitaj još HIT! Pogledajte kako će izgledati KOLIN FAREL kao PINGVIN u novom BETMENU. Možda baš ovako?

8. Čiji veliki povratak očekujemo u nastavku?

Jedna od poslednjih informacija o nastavku filma je i ta će značajnu ulogu u „Južnom vetru 2“ ovog puta odigrati Nenad Maraš (Luka Grbić), koji se vraća u Beograd, a događaji koje će taj povratak prouzrokovati – promeniće sve ZA SVE.

Pročitaj još Dijana Požarskaja, zvezda filma HOTEL BEOGRAD – Miloš Biković je SRPSKI SUPERMEN!

Juzni-vetar-Film Japan

9. O čemu se radi u nastavku filma i serije JUŽNI VETAR?

Od informacija koje su do sada poznate, postoji razlog zbog čega će nastavak avantura Maraša i ekipe poneti naslov UBRZANJE.  Akcenat će, kako nam otkriva reditelj, biti na stvaranju žestokog uzbudljivog bioskopskog filma. Radnja se neće toliko baviti kompleksnim zapletima i odnosima među likovima. Njihovi životi su realni. Uvek se menjaju, baš kao i naši. Jedina razlika je u tome što su životi junaka „Južnog vetra“ uvek u punom gasu – u petoj brzini.  U nastavku će taj gas tek dobiti na ubrzanju, ali tu se postavlja pitanje jedne o bojazni o kojoj smo razmišljali. Bez sumnje film će na neki način skliznuti ka mogućnosti da preraste u srpske „Paklene ulice“. I to neće biti nimalo loše. Osim što smatramo da je uspeh „Južnog vetra“ upravo u tome što je do sada izbegavao to da liči na nešto što smo već gledali. Da li će „Južni vetar“ uspeti da očuva tu sjajnu lokalizovanu komunikaciju ako sa miksa priča o ljudima i dobre krimi akcije prevagne samo ka akciji – videćemo.

Pročitaj još Da li ste znali: KOLIKO ljudi je Džejms Bond ubio za skoro 60 GODINA KARIJERE?

10. Kada ćemo JUŽNI VETAR gledati na striming platformi NETFLIX?

Kao što smo već ranije saznali iz teksta koji možete pročitati OVDE, Netflix je već zainteresovan za kupovinu brenda „Južni vetar“, baš kao i HBO Europe, koji je nakon što su prodata prava emitovanje Rusiji i zemljama u regionu odustao od dogovora. Ipak, to nije bio dovoljan razlog za Netflix. Do dogovora još nije došlo jer Miloš Avramović ne vidi interesu u prodaji prvog dela filma Netflixu zbog prevelikih troškova. Zbog toga će se sa sklapanjem „posla“ sa popularnom svetskom striming platformom čekati barem još godinu, kada će se ponudi dva dela filma i dve sezone serije, kako je to za naš portal otkrio reditelj „Južnog vetra“.

Foto PROMO

Advertisement