Connect with us

Top Story

Tri TV DOGAĐAJA koja su obeležila VIKEND za nama – Evrovizija 2020, finale serije TAJKUN i premijera spektakla zvanog PODMORNICA!

Published

on

TV vikend za nama posle velikog zatišja koje nam je donela pandemija koronavirusa, a koje je do sada prekinula jedino serija „Južni vetar“, za promenu nam je doneo malo pravog televizijskog uzbuđenja. Tako smo u tri dana imali čak tri velika događaja. Koji od njih je opravdao ambiciozna očekivanja, a koji je podbacio otkrivamo u redovima koji slede.

Europe Shine a Light – subota, 16. maj, RTS 1 od 21.00

PROMAŠAJ od kog su veći spektakl bile i ZVEZDE GRANDA!

Evrovizija 2020

Teško je reći ko će nam refundirati ta dva izgubljena sata pred malim ekranima jedne majske subotnje večeri tokom koje smo u Eurosong specijalu Europe Shine a Light kao zamenu za ukinutu Evroviziju 2020. trebalo da pogledamo spektakl dostojan najvećeg muzičkog šoua na planeti.

Pročitaj još Aleksandar BERČEK je oduševio publiku kao CRVENI u seriji JUŽNI VETAR, ali malo je falilo da NE IGRA ovu ulogu! SAZNAJ ZAŠTO!

Umesto toga dobili smo dosadnu, na brzinu sklepanu emisiju na kojoj se toliko štedelo da nam producenti nisu priuštili čak ni da čujemo sve pesme koje je trebalo da se takmiče u celosti. Ponuđeni materijal, prema našem mišljenju, nije bio dostupan malog ekrana već je više odgovarao nekom Live Youtube strimingu, budući da gotovo ništa od viđenog nije zadovoljilo evrovizijske standarde. Izuzev spota Marije Šerifović za pesmu Molitva snimljenog na pustim ulicama Beograda, koji je na istinski fenomenalan način preneo poruku iz naše prestonice i u svet poslao odličnu turističku razglednicu.

Pročitaj još OTKRIVAMO! Ko je PANČETA iz serije IGRA SUDBINE i ZAŠTO je do sada NISMO gledali u TV serijama!

Na neki bizaran način, koronavirusu bismo mogli čak i zahvaliti što nas je ove godine poštedeo plejade monotonih numera i izvođača, koji su, koliko se na osnovu inserata njihovih nastupa na nacionalnim izborima za pesmu Evrovizije, skoro svi rešili da budu dosadni, neinventivni i kopije trenutnih muzičkih stilova i ukusa. Ukratko, jedno bure kiselog kupusa koje, nažalost nije „preguralo“ zimu, a za čijim ustajalim sadržajem i prosipanjem istog (po tradicionalnom srpskom prolećnom običaju) direktno u kanalizaciju – niko neće žaliti. Učesnicima ovogodišnjeg Eurosonga sledeće godine sledi popravni, pa se nadamo da se ovaj čemer iz 2020. neće ponoviti.

Budući da su i naše predstavnice, grupa Hurricane, ove godine zaista ponudile maksimum – solidan hit, dobar nastup, malo manje glas, a više stas, blago strahujemo za to da li će uspeti da 2021. ponude više. Ali da ne mračimo pre vremena.

Siže specijala Europe Shine a Light – jeftino, dosadno i besmisleno. Ako ste već štedeli, mogli ste i da ga ne snimite, efekat bi bio isti.

TAJKUN – nedelja, 17. maj, Superstar TV od 21.00

FINALE koje je uzdrmalo TV Srbiju!

Tajkun

Tenzija kojom je TAJKUN stupio na srpsku TV scenu sa prvom epizodom održala se do samog kraja prvog ciklusa. Ono što je svakako obeležilo 10 epizoda jedne od najpopularnijih domaćih serija ovog proleća jesu neverovatni zapleti i neočekivane smrti koje su se u Tajkunu ređale jedna za drugom sužavajući omču oko vrata Vladana Simonovića (Dragan Bjelogrlić), sve do trenutka dok ga nije oborila na pločnik ostavljajući nas sa velikim pitanjem – hoćemo li gledati Dragan Bjelogrlića u nastavku serije.

Prateći seriju Tajkun tokom prethodnog perioda, bez mnogo sumnje može se zaključiti da su njena tri najsnažnija aduta – odlična glumačka postava, provokativan scenario i napokon kvalitetna dramaturgija koja nije toliko čest gost domaćih projekta, održala na nivou očekivanja od Tajkuna sve do finala.

Pročitaj još HIT! Evo kako je VANESA ŠOKČIĆ završila u seriji JUŽNI VETAR! I KO je “KRIV” za TO…

Manje zamerke na nerazgranavanje ostalih likova i njihovih priča, uz fokus na glavnu, pripisujemo prikupljanju materijala za naredne sezone što vidimo kao sasvim legitimno sredstvo nerazbacivanja idejama koje su u svetu dobrih priča vredne pravog ZLATA.

Večeras, u ponedeljak 8. juna još jednom repriziramo poslednju epizodu prve sezone Tajkuna uz pitanje za vas – Šta mislite, hoće li Vladan Simonović u prvoj epizodi novog cilusa završiti pod zemljom, ili u bolničkom krevtu? Šta biste više voleli?

PODMORNICA – nedelja, 17. maj, Epik Drama od 21.00

POMORSKI SPEKTAKL vredan PAŽNJE koji će u Srbiju dovesti jednog od glavnih glumaca ovog serijala

Premijera druge sezone serije Podmornica televizijski je događaj koji se ne propušta. Tako smo i mi nedeljno veče ovog vikenda proveli uz kanal Epik drama iščekujući nove zaplete, ali i veliki rasplet sa kraja prethodne sezone u ratnoj drami koja je 2018. godine kada smo pogledali prvi ciklus bila jedna od najskupljih serija na svetu.

Visokobudžetna ratna dama inspirisana istoimenim filmom Volfganga Petersena iz 1981, koji je bio nominovan za šest Oskara, Zlatni Globus i BAFTA nagradu, sa prvom sezonom pobrala je odlične kritike.

Pročitaj još FILMITV.RS EKSKLUZIVNO saznaje: NETFLIX hoće JUŽNI VETAR! Pregovori U TOKU!

Epsko putovanje ovog puta vodi nas u decembar 1942. godine. Iskusnog kapetana nemačke podmornice Johanesa Von Rajnharca (Klemens Šik) šalju u tajnu misiju na istočnu obalu SAD. Zadatak je da tamo iskrca agente koji treba da izvrše sabotažu. Međutim, ovaj pomorski as više ne veruje u „uzvišene“ ratne ciljeve Rajha, i ima drugi plan. Upravo to stavlja u pogon posadu pod komandom zapovednika Ulrika Vrangela (Stefan Konarske). On kreće u lov na odmetnutog rivala, obećavajući nam u nastavku mnogo impresivnih akcionih pomorskih scena, ali i zanimljive zaplete na kopnu. Kuda je bivšeg komandanta podmornice zapovednika Hofmana (Rik Okon) odveo puč nasred Atlantika, kakva sudbina čeka Simon (Viki Krips) kojoj o glavi radi šef Gestapoa Forster (Tom Vlašiha) i kakvu tajnu krije njena cimerka Margo (Flor Žefri) otkrivamo u novim epizodama „Podmornice“.

Pročitaj još Olja Lević, zvezda serije IGRA SUDBINE: LUKA bi morao da MOLI! Ne praštam neverstvo lako kao MILA!

Premijera je ispunila sva naša očekivanja, a posebno nas raduje što je serijal nastavak jačanja evropske TV produkcije koja otvara granice i za našu glumačku scenu. Tako je i jedan od glavnih glumaca serije, Klemens Šik u februaru ove godine boravio u Beogradu gde je bio član žirija našeg najvažnijeg filmskog festivala FEST.

Iz Srbije je poneo najlepše utiske, pojačane domaćom hranom i šljivovicom, svakako, ali jedan od najvažnijih rezultata je taj što, kako nam je to otkrio u ekskluzivnom intervjuu, ima snažnu želju da glumi u nekom srpskom filmu ili seriji. Kako poručuje Šik, već je u pregovorima sa organizatorima FEST-a oko potencijalnih projekata te zvezdu svetskog hita „Podmornica“ uskoro možemo očekivati ponovo u Srbiji.

Pročitaj još Danas ljubi muškarce u JUŽNOM VETRU, a nekada je muvao sekretarice! Prepoznajete li Pabla iz SREĆNIH LJUDI?

Foto Promo

Advertisement