Connect with us

Featured

TUGA do neba! Još jedan junak serije SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA nas je napustio. I tako… ostade sam RADAŠIN…

Published

on

Mirko Babić, čuveni i neprevaziđeni Dragojlo iz serije “Selo gori, a baba se češlja”, preminuo je sinoć u 72. godini. Pre uloge koja ga je vinula u svet omiljenih glumaca, Mirko je bio stalni član ansambla Teatra “Joakim Vujić” u Kragujevcu, a u dva navrata i direktor ove kuće. Za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti  Srbije 2009. godine dodeljena mu je Statueta Joakim Vujić. Tokom svoje bogate pozorišne karijere Babić je dobio i mnoge druge nagrade.

Ovog izuzetnog glumca, sećaćemo se između ostalog, i po čuvenoj replici “Mislim, nemoj da se ljutiš” koju je kao Dragojlo često izgovarao u seriji Radoša Bajića.

Pročitajte još: IGRA SUDBINE u problemu zbog korone. OTKRIVAMO da li će biti PREKINUTO emitovanje serije!

Reditelj i autor serije “Selo gori, a baba se češlja” Radoš Bajić se na veoma emotivan način oprostio od svog dragog prijatelja i kolege na društvenim mrežama.

Mirko Babić i Radoš Bajić kao Dragoslav i Radašin u seriji „Selo gori, a baba se češlja“

– Osvanuo je težak, tužan i veoma sumoran dan. Srbija je osatla bez još jednog velikog čoveka. Napustio nas je moj brat, veličanstveni glumac i odani prijatelj, prvak drame Narodnsog pozorišta “Joakim Vujić” u Kragujevcu, prvak dobrote, plemenitisti i lepote… Naš dragi Mirko… Ne zna se da li je bio veći i bolji umetnik ili čovek? Rekao bih – bio je i jedno i drugo… Jedinstven, grandiozan, neponovljiv… Nemoj da se ljutiš… I počivaj u miru dragi moj Dragojlo… Tvoj brat Radoš – napisao je na svom Istragram nalogu Radoš Bajić.

Pročitajte još: OTKRIVAMO: Evo kada stižu “KAMIONDŽIJE” na RTS! (VIDEO)

Radoševa ćerka Jelena Bajič Jočić, koja trenutno kao režiser rad na seriji “Azbuka naših života” od velikog prijatelja porodice Bajić, oprostila se preko instagrama rečima:

Pročitajte još: OTKRIVAMO sve o FINALU drugog ciklusa serije DRŽAVNI SLUŽBENIK! SAZNAJ da li će biti 3. SEZONE!

– Veliki glumac i još veći čovek, Mirko Babić, naš Dragojlo danas nas je napustio. Bolno je i tužno. Počivaj u miru dragi naš Mirkec!

Sa naslovne, oficijalne fotografije koja najavljuje seriju “Selo gori, a baba se češlja” iz 2007. godine nažalost troje od četvorice na slici više nisu sa nama, već na nekom boljem, mirnijem mestu.

Pročitajte još: ONA je NAJVEĆA zvezda serije IGRA SUDBINE! Tako je odlučila publika. EVO o kojoj glumici je reč…

Prvo nas je 11. marta 2016. godine iznenadila tužna vest o smrti Dragana Gage Nikolića, koji je igrao lik sudije Velibora i Zote. Nepunih pet meseci kasnije, 15. juna te iste godine, šokirala nas je smrt Milorada Mandića Mande, koji je tumačio lik Milašina. A danas se opraštamo i od Mirka Babića, čuvenog Dragojla.

Piše Jovana Vukašinović / Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Advertisement