Connect with us

Featured

OTAC – Evo KADA i na kom kanalu će biti TV PREMIJERA domaćeg filma! (VIDEO)

Published

on

“Otac”, domaći film reditelja Srdana Golubovića, imao je svetsku premijeru na prošlogodišnjem  Međunarodnom filmskom festvalu u Berlinu.

Nakon što je oduševio publiku festivala, kao i članove žirija koji su u okviru programa Panorama dvostruko nagradili film tradicionalnim priznanjima, “Otac” će imati televizijsku premijeru.

PROČITAJTE JOŠ: RTS spremio BOGAT program za BADNJE VEČE i BOŽIĆ: Evo koji DOMAĆI FILMOVI i koncerti nas očekuju!

Golubovićevo ostvarenje, koje je svečano otvorilo prošlogodišnji FEST, biće premijerno prikazan u subotu, 16. januara, na RTS 1 u 21.00.

PROČITAJTE JOŠ: SENKE NAD BALKANOM: Junaci 3. SEZONE biće TITO i DRAŽA! A evo da li će se pojaviti i NIKOLA TESLA…

“Otac” je film o čoveku kome su zbog siromaštva oduzeli decu. Zapuštena i rastrojena žena dolazi pred fabriku s dvoje male dece i preti da će da se zapali ako njenom mužu ne isplate zaostale plate i otpremninu.

PROČITAJTE JOŠ: SAZNAJEMO: EVO šta se dešava sa serijom URGENTNI CENTAR! Hoćemo li gledati NASTAVAK TREĆE SEZONE?

Niko ne reaguje, ona se zapali uz vrisku i plač svoje dece. Nikola radi kao nadničar, pre dve godine je dobio otkaz u fabrici, koja je otišla u stečaj. Kada mu jave šta se desilo Nikola dotrčava do fabrike i saznaje da je žena odvedena u bolnicu, a da je decu preuzeo Centar za socijalni rad.

PROČITAJTE JOŠ: KOŠARE: KONAČNO! NASTAVLJA SE SNIMANJE! Evo KADA i GDE će pasti prva NOVA KLAPA!

U Centru za socijalni rad Nikoli govore da su deca već smeštena u hraniteljsku porodicu i da će tamo da ostanu. Sve dok se ne utvrdi da li Nikola ima adekvatne uslove da brine o njima. Kada sazna da su mu deca oduzet, Nikola odlučuje da iz protesta, očaja i potrebe da dokaže i sebi i drugima, krene peške za Beograd u ministarstvo. Traži pravdu i pravo na svoju decu.

PROČITAJTE JOŠ: KLAN – Evo ZAŠTO Miloš Biković i Vuk Kostić NISU odabrani da budu ŠOK I PAŠA! OTKRIJTE SVE o novoj HIT SERIJI!

Nikola sa rancem na leđima kreće za Beograd, nošen jedinom stvari koja mu je preostala u životu – ljubavi prema svojoj deci. „Otac“ je film o čoveku kome su zbog siromaštva oduzeli decu, gubitniku, odbačenom i poniženom čoveku. On kroz svoje putovanje, hodajući od svog sela na jugu Srbije do prestonice, sa kraja na kraj zemlje, iz protesta, dostojanstva, želje da dokaže i sebi i drugima, iz očaja – postaje heroj.

PROČITAJTE JOŠ: HIT! BAĆA otkriva KADA nam stiže JUŽNI VETAR 2! UBRZANJE – samo što NIJE!

Glavnu ulogu ostvario je Goran Bogdan, koji je oduševio publiku i okitio se brojnim nagradama. Zanimljivo je to da je naslovna rola pisana za Nebojšu Glogovca, ali zbog prerane smrti na njegovo mesto je došao Bogdan.

U ostalim ulogama našli su se i Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džanković, Jova Maksić, Nikola Rakočević, Milan Marić i Ljubomir Bandović. U ulozi dece su Ajla Šantić i Muharem Hamzić.

Scenario za film potpisuju Srdan Golubović i Ognjen Sviličić.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Advertisement