Connect with us

Featured

Milica Milša: TOP 10 činjenica koje NISTE znali o čuvenoj ADI KANAČKI! Sa Vukašinom i pre IGRE SUDBINE! A evo i KAKO!

Published

on

Milica Milša važi za jednu od najpopularnijih domaćih glumica. I pre serije “Igra sudbine” bila je i te kako popularna, pogotovo devedesetih godina kada je igrala u mnogobrojnim serijama.

PROČITAJTE JOŠ: ŠOK! Nada i Strahinja UMIRU?! EVO šta ih ČEKA u nastavku serije IGRA SUDBINE!

Ipak, Ada Kanački joj je donela veliku slavu. Zavolele su je i mlađe generacije. A za njih, pa i za one koji nisu upućeni u život i karijeru Milice Milše, priredili smo vam 10 zanimljivosti koje možda niste znali o njoj.

1. Filmski debi sa 10 godina

Milica Milsa 1

Milica Milša je još kao devojčica odigrala prve uloge u filmovima “Tren”, “Drugarčine” i “Berlin kaput”. Pojavila se u sporednim ulogama u filmovima “Tesna koža 2” i “Tesna koža 3”, za koje je Siniša Pavić napisao scenario.

PROČITAJTE JOŠ: OTKRIVAMO – Serija PEVAČICA dobila DRUGU SEZONU! A evo i KADA stiže na male ekrane!

2. Neizostavni “glavni sastojak” serija Siniše Pavića

Devedesetih godina bila je neizostavni deo glumačke postave najgledanijih domaćih serija. Postala je, takoreći, miljenica Siniše Pavića, koji je za nju pisao namenske uloge.

PROČITAJTE JOŠ: Nataša Drakulić za FILM&TV OTKRIVA: Stižu UBICE MOG OCA 6! A evo i KADA!

Posle zapažene role u “Boljem životu”, zaigrala je legendarnu Laru Simonović u “Srećnim ljudima”. Njene dogodovštine sa Poparom i dalje su apsolutni hit na “Jutjubu”. A igrala je i u “Porodičnom blagu” i “Beloj lađi”.

3. Na korak do holivudske karijere

Glumila je u američkom filmu “Ucena – otkup u krvi” iz 1989. godine. Tada je dobila ponudu da krene putem Holivuda, ali odlučila je da, ipak, ostane u Srbiji i ovde gradi karijeru.

4. Vukašin kao večni partner

Prvu glavnu ulogu dobila je 1998. godine u televizijskom filmu “Živana”, gde je glumila sa Slobodanom Ćustićem (Vukašin). Milica i Slobodan često su bili partneri i u pozorištu, a trenutno ih gledamo zajedno u seriji “Igra sudbine”.

PROČITAJTE JOŠ: ŠOK! Strahinja iz serije IGRA SUDBINE – u SUZAMA! Posle OVOGA više NIKAD neće biti ISTI!

5. Mamila je uzdahe i u Kanu

Milica Milša se uspešno bavila manekenstvom i modelingom. Završila je kurs manekenstva kod Tamare Bakić. Dve godine uzastopno dobila je nagradu Venera, kao najlepša i najbolja manekenka Jugoslavije po izboru čitalaca lista “Praktična žena”. Bila je i mis Кanskog filmskog festivala.

6. Nije joj odoleo ni “Plejboj”

Fotografisala se za različite časopise i magazine sa više od 300 naslovnih strana. Njena fotografija našla se i na naslovnoj strani prvog novogodišnjeg broja srpskog „Plejboja“. Snimila je više od 30 reklama. Zaštitno je lice nekoliko modnih kuća i kozmetičkih brendova.

PROČITAJTE JOŠ: Tajne vinove loze, epizoda 9: ŠOK! Vera OTKRIVA Marku da mu je Vuk OTAC!

7. Bogata pozorišna karijera

Osim na televiziji, Milica Milša je igrala u velikom broju pozorišnih predstava, od kojih su neke izvođene i više od 250 puta. Milšina prva predstava “Ženski orkestar“ je jedina predstava sa prostora bivše Jugoslavije koja je učestvovala u zvaničnoj konkurenciji Edinburškog festivala.

8. Uspešna i kao rediteljka

Režirala je predstavu “Кokoške” po scenariju svog supruga Žarka Jokanovića. Premijerno je izvedena 30. aprila 2009. u Pozorištu Timočke krajine Zoran Radmilović u Zaječaru.

PROČITAJTE JOŠ: Tajne vinove loze, epizoda 10: Vera PRIZNAJE Vuku da MISLI na njega, on odlučuje da OSTAVI Jelenu!

Beogradsku premijeru predstava je imala 9. maja 2009. u Pozorištu na Terazijama. Za uspešnu režiju dobila je nagradu Pozorišta srebrnjak sa likom Zorana Radmilovića.

“Veliki Oskarov kabare” je predstava koju je takođe režirala. Sa velikim uspehom izvedena je u Domu sindikata 24. decembra 2009, predstava se igra u gradovima širom Srbije.

9. Ćerka uglednih književnika

Njen otac je poznati književnik i akademik Antonije Isaković, a majka književnica Leposava Milanin. Ima sina Antonija Isakovića kome je ime dala po svom ocu.

PROČITAJTE JOŠ: Rialda Kadrić: TUGA! PREMINULA Marija iz ŽIKINE DINASTIJE!

10. Nadimak kao umetničko ime

Nadimak Milša dobila je od majke kada je imala godinu dana, što kasnije postaje njeno umetničko prezime. Pravo ime joj je Milica Isaković Jokanović.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Advertisement