Connect with us

Top Story

Snežana Savić otkriva SVE o seriji JOVANKA BROZ – Evo ZAŠTO se TITOVA žena POVUKLA IZ JAVNOSTI!

Published

on

Upravo je završeno snimanje igrano-dokumentarne serije „Jovanka Broz i tajne službe“ nastale iz pera generala Svetka Kovača, scenariste serije „Tajne službe Srbije“, a u režiji Nedeljka Kovačića. Serija prati najvažnije događaje iz života Jovanke Budisavljević, kasnije Broz – od udaje i dolaska u Beli dvor, preko nesporazuma, sukoba, optužbi, razdvajanja od Tita, do potpune izolacije i života u nehumanim uslovima.

Pročitajte još DUG MORU – OTKRIVAMO sve o drugoj sezoni: Gde je sniman nastavak i HOĆE LI BITI TREĆEG CIKLUSA?

Glumica Snežana Savić u seriji tumači ulogu Jovanke Broz u godinama neposredno pred Titovu smrt, dok mladu Jovanku igra glumica Milica Tomašević.

Koliko god bila prisutna u javnosti tokom skoro 30 godina, život Jovanke Broz je uvek bio pod velom tajne, ali od 1980. godine ona se potpuno povukla i o njenom životu se gotovo ništa nije znalo, tako da je do danas ona ostala misterija.

Pročitajte još Ivan Đorđević DŽUDI za FILM I TV OTKRIVA – Hoće li biti druge sezone serije TAJKUN?

Snežana Savić za RTS naglašava da to i jeste jedan od ključnih razloga zašto je Jovanka toliko intrigantna kao ličnost.

– Ona je sama došla do spoznaje da treba da se povuče i da živi u samoizolaciji, jer je shvatila da je tako najbolje za nju. Ali do kraja života je ostala odana Titu i toj njihovoj ljubavi. Vrlo odana i verna iako postoje priče, a i ona sama govori o tome, da su joj namestili, da su je izdali i odvojili od Tita Dolanc i Ljubičić u godinama kada je on već bio dosta star“, dodaje glumica.

Pročitajte još Mirjana Karanović OTKRIVA detalje iz serije UBICE MOG OCA 5: Evo kako OBRADOVIĆKA izgleda u PROŠLOSTI! (FOTO)

Priprema za lik Jovanke Broz podrazumevala je veliko istraživanje, i zahtevala je mnogo traganja i proučavanja, počev od glasa, pokreta do psihologije.

– Pokušavala sam da prodrem u nju i u smislu dijalekta, pokreta. Često je malo govorila ijekavski, malo ekavski. Malo se mazila kada je govorila. Pokušala sam u tom glumačkom smislu da tu melodiju uhvatim i da ne budem neki drugi lik koji sam ranije igrala, a to je i veliki glumački izazov i odgovornost, jer mi smo ipak savremenici tog vremena. Ja sam recitovala Titu za njegov rođendan u Domu sindikata. Imam fizičke predispozicije za ovu ulogu, što je očigledno i nije trebalo puno da se radi na maski, ali to nije dovoljno za dobro odigranu ulogu – kaže glumica.

Pročitajte još Stiže FILM o Slobinom NAJVEĆEM NEPRIJATELJU! Otkrijte KO je ČOVEK IZ TEHNOGASA!

– Ono što sam ja mogla između redova da pročitam je da je ona bila izuzetno jaka žena, da se sama povukla ne želeći da pravi velike ekscese iako je po karakteru bila dosta temperamentna žena. Umela je da se posvađa, umela je da naljuti mnoge generale i da im odbrusi jer nisu bili iskreni prema Titu, po njenom mišljenju – dodaje glumica.

Nebojša Dugalić kao Tito

– Jovanka Broz je bila oficir, narodni heroj, partizanka odlikovana još tokom rata, ali su neki našli za potrebno da je kasnije optuže da je imala svoju tajnu službu, da je radila za druge službe, iako nije bilo nikakvih realnih dokaza niti materijalnih činjenica. Sumnjam da će ta istina u pravom smislu te reči bilo kada izaći na videlo jer mi znamo da je politika jedna jako ozbiljna igra, mnogo veća nego što mi obični smrtnici to možemo da dokučimo – smatra Snežana Savić.

Pročitajte još OTKRIVAMO: Ovo su SVI glumci koji su igrali JOSIPA BROZA, a EVO ko je bio NAJBOLJI Tito!

U seriji „Jovanka Broz i tajne službe“ ulogu Tita tumači Nebojša Dugalić, Rankovića – Gordan Kičić, Vladimira Bakarića – Svetozar Cvetković, Stevu Krajačića – Bojan Žirović, generala Miškovića – Aleksandar Srećković, Staneta Dolanca – Dragan Vujić Vujke…

Foto Promo

Advertisement