Connect with us

TV

Serija IME NARODA – Uskoro na kanalu SUPERSTAR TV! A evo i KADA!

Published

on

Početkom aprila na male ekrane stiže nova mini serija „Ime naroda“ u režiji Darka Bajića. Priča, koja prati istinitu istorijsku dramu iz prve polovine XX veka, upoznaće gledaoce sa životom nekih od najznačajnijih ljudi u političkoj borbi Vojvodine za prisajedinjenje Srbiji. Nastala u produkciji Telekoma Srbija i Zillion filma, serija slikovito prikazuje duh vremena i nezaustavljivu žeđ naroda za slobodom, a gledaoci će imati priliku da je prate od 5. do 9. aprila na Superstar TV.

Pročitajte još Serija PORODICA – TOP 3 NAJEMOTIVNIJA trenutka iz poslednje epizode! Milošević se oprašta od MARKA, potresna scena sa MARIJOM…

U prvoj epizodi serije „Ime naroda“ upoznaćemo glavne likove, opštu atmosferu u Novom Sadu nakon atentata na prestolonaslednika Ferdinanda, kao i aktuelnu političku scenu s početka XX veka. Prateći sećanja protagonistkinje Milice Miletić, mlade novinarke, aktivistkinje i jedne od prvih boraca za prava žena u svetu, saznajemo da je njen otac Svetozar Miletić, jedan od najznačajnijih političkih ličnosti na Balkanu.

Pročitajte još KALKANSKI KRUGOVI – TOP 5 najzanimljivijih detalja koje ćemo gledati OVOG VIKENDA! Konačno saznajemo KO JE BABA GUBA?

Serija nas podseća na hapšenja svih viđenijih Srba, kao i drugih vrsta ograničavanja slobode, koje su sprovele mađarske vlasti, poput spaljivanja srpskih knjiga i zabrane zvonjava crkvenih zvona. Radnja serije prepliće se sa sudbinom kultnog lista „Zastava“, koji je kao trn u oku smetao ugarskim vlastima, a srpskim političarima predstavljao zvezdu vodilju u borbi za slobodu.

Pročitajte još Nataša Ninković PROGOVORILA o LJUBAVNIM scenama sa Ćetkovićem u seriji KALKANSKI KRUGOVI! Evo zašto joj NIJE bilo PRIJATNO!

Među ostalim likovima serije „Ime naroda“ izdvajaju se čuveni Jaša Tomić, politički naslednik i zet Svetozara Miletića, zatim jedan od najvećih liričara srpskog romantizma, Jovan Jovanović Zmaj, kao i najbliži saradnik Svetozara Miletića i pored njega, najveći srpski političar ondašnje Vojvodine, Mihajlo Polit Desančić.

Pročitajte još Serija PORODICA – VUK KOSTIĆ OTKRIVA: EVO zašto sam samo JA mogao da budem LEGIJA!

Ovu uzbudljivu i žestoku političku borbu za život i slobodu dočaraće nam bogata glumačka ekipa od gotovo 50 glumaca među kojima su Ljubomir Bandović, Anja Pavićević, Katarina Žutić, Žarko Laušević, Igor Benčina, Andrija Kuzmanović, Nikola Ristanovski, Mima Karadžić, Radovan Vujović i mnogi drugi.

Foto Promo

Advertisement