Connect with us

Featured

Serija SABLJA: Ko će igrati ĐINĐIĆA? Uliks FEHMIU, Raša BUKVIĆ, Nebojša DUGALIĆ…?

Published

on

Serija “Sablja”, koja se priprema u produkciji “This and that”, izazvala je veliku pažnju javnosti. Pogotovo zato što nastaje posle emitovanja intrigantne mini-serije “Porodica”, koja govori o hapšenju nekadašnjeg predsednika Srbije i Jugoslavije Slobodana Miloševića.

PROČITAJTE JOŠ: KALKANSKI KRUGOVI – Ivana Zečević otkriva: Ova scena sa ŽARKOM LAUŠEVIĆEM bila mi je NAJPOTRESNIJA! Nju smo PRVO SNIMILI!

Autori serije, Goran Stanković i Vladimir Tagić, rekli su da njihova primarna želja nije da budu produžena ruka pravosuđa. Serija “Sablja” inspirisana je istinitim događajem koji je potresao Srbiju 12. marta 2003. i ubistvom srpskog premijera Zorana Đinđića. Glavni junaci su fiktivni likovi, koji istražuju ovo ubistvo i na čije živote je pomenuti atentat indirektno uticao.

PROČITAJTE JOŠ: OVO je NAJVEĆA MISTERIJA serije KALKANSKI KRUGOVI – Ko su DEJANOVE i MIONINE MAJKE? I da li njih dvoje imaju BELEG?

– Mi se bavimo fikcijom koja nam omogućava da stvarne događaje interpretiramo, nadogradimo. I iz njih izvučemo širu sliku o težini tog tragičnog događaja i posledicama koje je on imao po naše društvo – rekao je Tagić.

PROČITAJTE JOŠ: KALKANSKI KRUGOVI – Odgovaramo na TRI KLJUČNA PITANJA! Ko je BABA GUBA? Čemu služe NARUKVICE? Hoće li Dejan i Svetlana ostati ZAJEDNO?

Prva sezona, kako kaže Tagić, imala bi osam epizoda. Početak snimanja nije zakazan i zavisiće od procesa pisanja scenarija i finansiranja projekta.

Serija Sablja: Radivoje Raša Bukvić i Nebojša Dugalić su bili u izboru za ulogu Zorana Đinđića u mini-seriji „Porodica“

Nameće se pitanje ko bi mogao da tumači lik pokojnog premijera Zorana Đinđića. Kao i to da li će tokom snimanja biti korišćeni dokumentarni materijali.

PROČITAJTE JOŠ: Ivana Zečević i Nina Nešković OTKRIVAJU sve tajne serije KALKANSKI KRUGOVI! Zbog OVOG su PLAKALE!

– Imamo ideje sa kojim glumcima bismo želeli da radimo. Ali je za bilo kakve definitivne odluke o kastingu još uvek rano. Dokumentarni materijal nećemo koristiti pošto smo se odlučili da nam fokus priče bude na fiktivnim junacima – istakao je Stanković.

PROČITAJTE JOŠ: TOP 5 razloga zbog kojih BER GRILS OBOŽAVA SRBIJU! Novak Đoković je samo JEDAN OD NJIH!

Ulogu Zorana Đinđića u seriji “Porodica” odigrao je Uliks Fehmiu. A budući da je i produkcija “This and That” potpisana ispod “Porodice”, nameće se pitanje hoće li Fehmiu ponoviti ulogu. I sam lik Đinđića na kraju ove mini-serije, koji misteriozno nestaje, asocira na ono što će se dogoditi dve godine kasnije. S toga bi ove dve serije mogle da budu u tom pogledu povezane.

PROČITAJTE JOŠ: KALKANSKI KRUGOVI – Otkrivamo: Koju veliku TAJNU krije KAFANA TRIBALIJA? Evo ŠTA znači njeno IME

Serija Sablja: Uliks Fehmiu odigrao je Zorana Đinđića u mini-seriji „Porodica“

Zanimljivo je da Uliks Fehmiu nije bio treći izbor za lik Zorana Đinđića. Radivoje Raša Bukvić je bio prva opcija. Nakon što do ove saranje nije došlo, uloga je dodeljena Nebojši Dugaliću. Njega bismo na kraju i gledali u ovom liku, da se nije nekoliko dana pred početak snimanja zarazio korona virusom.

Ova trojica bi mogla da budu u opciji za seriju “Sablja”. A, možda, produkcija izabere i nekog četvrtog glumca da dočara poslednje dane pred atentat nekadašnjeg premijera.

Foto: Fondacija Zoran Djindjic/IMDb/Firefly

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Blic

Advertisement