Connect with us

Top Story

KALKANSKI KRUGOVI – 10 ZBUNJUJUĆIH ČINJENICA koje nam nisu jasne ni posle FINALA! Ko je Baba Guba? Kada će se pojaviti Vesna Trivalić? I ko je Magdalena Svetlani?

Published

on

Serija Kalkanski krugovi završila se u nedelju 18. aprila u velikom, ali i prepoznatljivom stilu – sa misterijom. I novim pitanjima. Ukratko, sva ona mogla bi da se podvedu pod jedno – šta se zapravo dogodilo na karju serije? Ko je Svetlana? Ko je Vidosava Marković? Ko je Konstantin Marković? Ko su oni seljanima Dola, i kakve veze sa svime imaju Dejan i Miona? Pitanja je mnogo, a odgovori nam nisu najjasniji. Istina, misterija ne bi bila uspešna da posle nje ne ostaje tako mnogo znakova pitanja. Da nas ne bi same bolela glava od svega, rešili smo da našu muku podelimo sa vama.

Pročitajte još Katarina Radivojević OTKRILA najveću TAJNU filma ZONA ZAMFIROVA! Ovaj GLUMAC joj je POMOGAO da dobije ULOGU!

Kako ste vi razumeli seriju „Kalkanski krugovi“? I koji su vaši zaključci i odgovori na sledećih 10 pitanja posle 10 odgledanih epizoda?

1. Ko se krije u Zabranu?

Kao odgovor na ovo pitanje imali smo bar pet teorija. Od one da je u Zabranu Veliborova žena Magdalena, do one za koju Đorđe Milosavljević, scenarista serije „Kalkanski krugovi“ sugeriše kao najverovatniju – u Zabranu je Vidosava Marković. Ako je reč o Vidosavi, onda je sasvim jasno da je serija ovde otišla u žanr fantastike i da imamo posla sa duhovima i drugim natprirodnim bićima. Ipak, prema poslednjoj izjavi Milosavljevića, postavlja se pitanje da li je u Zabranu uopšte Vidosava, ili je reč o nekom demonu. Ako je demon, u kakvoj je on vezi sa svim likovima u seriji?

Pročitajte još KALKANSKI KRUGOVI – Otkrivamo SVE o DRUGOJ SEZONI! Evo KAKO će izgledati PRVA EPIZODA novog CIKLUSA!

2. Zašto Baba Guba poklanja Dejanu narukvicu?

U početku smo smatrali da se pomoću narukvice koju nose pojedini likovi u seriji raspoznaju srodnici. I to ima logike. Međutim, ako je Svetlana otkrila Dejanu da njegove slike nema među fotografijama meštana Dola na njenoj tabli, pitanje je zašto je Baba Guba dala narukvicu Dejanu. I koje je njeno pravo značenje.

Pročitajte još Ivana Zečević OTKRIVA da li će ponovo biti otvoreni KALKANSKI KRUGOVI

3. Šta je oficir Marković zaista radio u Zabranu?

Iako je to iz odgovora koje smo dobili u seriji naizgled jasno, ne možemo se otrgnuti utisku da ova priča nije u potpunosti razjašnjena. Ili je previše bizarna da bismo poverovali da je ono najočiglednije rešenje i pravo? Šta je zaista Marković radio u Zabranu? Serija kaže da je tamo držao zatočenu jadnu Vidosavu koja mu je rađala decu, koju su kasnije usvajali seljani u Gubinom dolu. Ako pođemo da je to tačno, postavlja se pitanje zašto je to radio i koliko je te dece bilo? Ovo mučenje koliko vidimo trajalo je godinama i Markovića je na kraju dovelo do ludila. Ali zašto je jedna takva situacija mistifikovana do te mere da je ludilo jedino objašnjenje? Da li je Markovića zaposeo demon iz Zabrana? Da li je Vidosava bila demon koji ga je primorao da ostane sa njom? Šta se na kraju dogodilo sa Konstantinom?

Pročitajte još Đorđe Milosavljević RAZREŠIO MISTERIJU serije KALKANSKI KRUGOVI: Ko je BABA GUBA? Da li DEMON živi U ZABRANU?

4. Gde je Magdalena?

Ovo pitanje Đorđe Milosavljević navodi kao veoma važno u pronalaženju odgovora na sve misterije Zabrana. Iako se u seriji kaže da je Magdalena u Australiji, a to je potvrdio i Velibor, mnogi se pitaju – da li je to istina? Magdalena je Gordanina sestra, odnosno verina tetka. Veliborova ljubav sa kojom je on dobio Petra. Kao što znamo, Velibor je njega držao u Zabranu ne bi li ga sačuvao od radoznalih pogleda seljana koji bi ga mogli prijaviti. Nakon toga Petar bi bio odveden na lečenje i zatvoren što je Velibor želeo da izbegne. Seljani su mu u tome dali podršku i čuvali su njegovu tajnu. Međutim, da li je Petar bio jedini žitelj Zabrana? Da li je Magdalena ta koja se sve vreme krila u šumi?

Pročitajte još Vladan Savić, IVAN iz serije IGRA SUDBINE, oženjen je LEPOTICOM! Ona je PEVAČICA i glumica, i 10 godina je MLAĐA od njega! Evo o kome je reč…

5. Ko je Baba Guba – Vesna Trivalić ili Nina Janković?

Ovo pitanje napravilo je pravu pometnju među gledaocima „Kalkanskih krugova“? Ni posle svih 10 epizoda nije jasno u kom trenutku nastaje veza između Magdalene, Baba Gube, Vidosave Marković, Svetlane, Nine Janković i Vesne Trivalić. Ipak, Đorđe Milosavljević u još jednom intervjuu, ovog puta za Kurir poručuje da ta veza postoji. U to da Nina Janković glumi baba Gubu, zaista nema sumnje. Tako je navedeno i u glumačkoj podeli na zvaničnoj stranici serije na Vikipediji. Vesna Trivalić je Magdalena. Đorđe Milosavljević kaže – Prva scena nove sezone bila bi direktan nastavak poslednje scene prve sezone. U toj sceni bi trebalo da vidimo šta se desilo neposredno pošto je Dejan Matić u Zabranu konačno sreo Vidosavu Marković, odnosno Baba Gubu… što znači da će drugi deo priče nositi glumica Vesna Trivalić, koja se pojavljuje u samo nekoliko scena. I dalje ne znamo kakva je životna priča Magdalene i kakve ona ima veze sa Svetlanom (Nina Janković), koja je, podsetimo se, posle susreta sa Baba Gubom rekla: “Videla sam samu sebe.”  Kako ste vi ovo razumeli?

Pročitajte još Bojana Stojković o POLJUPCU Saše i Mione! EVO šta OČEKUJE njenu junakinju u DRUGOJ SEZONI serije KALKANSKI KRUGOVI!

6. Ko su bili Konstantin i Vidosava Marković?

Sama činjenica da nose isto prezime može upućivati samo na dve stvari. Ili su supružnici ili su brat i sestra. Kako supružnici nisu jer se u seriji kaže da je Konstantin bio oženjen, a da je Vidosavu zatočio kao svoju nikad prežaljenu ljubav, logično je da su oni brat i sestra? Ili smo na pogrešnom tragu? Šta vi mislite o ovome?

Pročitajte još IGRA SUDBINE – OTKRIVAMO: Čime se u stvari bavi KAN HOLDING? Pitanje na koje čak ni ADA KANAČKI ne zna ODGOVOR!

7. Da li incest čini osnovu serije “Kalkanski krugovi”?

Koliko god to zvučalo neverovatno, ali izgleda da je tako. Pošavši od ideje da postoji krvna veza između Konstantina i Vidosave, kao i između njihovih naslednika, ali i žitelja Dola. Donekle je jasno da oni ne mogu biti svi u krvnom srodstvu, ali čini se da među njima postoji određeno znanje o tome ko sa kim jeste u rodu. Tako se kaže da između Jakovljevića i Matića ne može biti nikada ničega, i to je pravilo kog se svi pridržavaju. Međutim, ko je Svetlana u celoj toj priči i zašto između nje i Dejana takođe mora da postoji Zabran koji oni ne poštuju?

Pročitajte još Serija SABLJA: Ko će igrati ĐINĐIĆA? Uliks FEHMIU, Raša BUKVIĆ, Nebojša DUGALIĆ…?

8. Ko su Petrovići i Đorđevići?

U ranijim najavama za seriju “Kalkanski krugovi” kao porodice među kojima je pre više od veka, davne 1905. godine započeo prvobitan sukob u selu Dol i od kog seže neprijateljstvo između dve prodice, pominju se familije Đorđević i Petrović. Ta prezimena su vremenom iščilela, ali ostaje pitanje – ko su Đorđevići i Petrovići?

Kalkanski krugovi finale

Pročitajte još 5 VELIKIH TAJNI koje će nam otkriti nove epizode serije IGRA SUDBINE – Kako je UMRO BOŠKO? Čija deca su Nora i VID? Šta…

9. Da li je Zabran magičan ili nije?

Sve vreme priča o Zabranu pažljivo “vozi” gledaoce između dve verzije. Prve po kojoj je Zabran samo šuma u kojoj Velibor krije svoju tajnu, i one druge prema kojoj Zabran krije mnoga neverovatna magična svojstva. Tako se navodi da su trave i zemlja Zabrana lekoviti, i da produžavaju život. Zabran nekome daje, nekome uzima. Videli smo da će Maksi uzeti Danicu, nakon što ga je spasao njegovog ličnog zdravstvenog problema. I oficir Marković se u jednom trenutku pita zašto Vidosava ne stari. Baba Zdravka se leči biljem iz Zabrana… Očigledno je da Zabran poseduje magična svojstva. Ili smatrate drugačije?

Pročitajte još IGRA SUDBINE – NOVI ŠOK! Matija krije PET VELIKIH TAJNI! A peta je NAJSTRAŠNIJA!

10. Šta su bunar i kula?

Odgovor na ovo pitanje koje se baba Zdravki čini sasvim jasnim i logičnim, nismo uspeli da raščivijamo do kraja. Ne možemo ni da naslutimo o čemu Dejanov Momčilo priča sirotoj Darinoj mami, niti koja je poruka ovih reči osim što se neka simbolika može naći u samom kružnom obliku bunara i kule. U tom slučaju bunar i kula mogli bi se, možda, protumačiti kao portal između dva sveta – prošlosti i budućnosti. Šta vi mislite o tome?

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs

Advertisement