Connect with us

Top Story

ŠOK! Glumci Dragan Jovanović i Nebojša Ljubišić ZAVRŠILI NA SUDU! A evo i ZBOG ČEGA!

Published

on

Glumac Nebojša Ljubišić tužio je svog kolegu i klasića, Dragana Jovanovića, da mu je ukrao čuvenu pesmu “Ružo rumena”, saznaje Kurir.

Pročitajte još ŠOK! SEKS I GRAD – Suzana Mančić glumi Samantu u nastavku serije?

Naime, Ljubišić tvrdi da je kompletan autor muzike i dela teksta, a ne njegov kolega Dragan Jovanović, kako je zavedeno u Sokoju, zbog čega su završili na sudu.

Pročitajte još ŠOK! Glumac Saša Joksimović otkrio sve o razočaranju u najbliže! EVO u kakvim odnosima je sa bratom Željkom Joksimovićem!

Iz Sokoja – Organizacije muzičkih autora Srbije, potvrdili su da je kao autor muzike i teksta velikog hita upisan samo Dragan Gagi Jovanović.

Pročitajte još HIT! Glumac Momčilo Otašević otkrio svoje slabosti! EVO čime zvezda hit serije BELEŽNICA PROFESORA MIŠKOVIĆA nije zadovoljna!

Međutim, još prošle godine stigao im je dopis od Ljubišićevog advokata Nenada Rudovića, u kome on osporava Gagiju kompletno autorstvo nad muzikom i delom nad tekstom. Jovanoviću su zato blokirane isplate tantijema (godišnje nadoknade za autorska prava, op. aut.), a njegov kolega sada treba da sudu da dokaže da je autor pesme.

Pročitajte još HIT! Snima se filmski spektakl o MARKU KRALJEVIĆU! EVO ko će igrati čuvenog srpskog junaka!

Nije na odmet znati da slični procesi u svetu traju i po nekoliko godina, a tantijeme, čak i na malom tržištu kao što je Srbija, mogu da iznose i po nekoliko hiljada evra.

Pročitajte još PRINC RASTKO SRPSKI – Šta se dešava sa filmom o SVETOM SAVI?

– Za sada na ovu temu neću davati nikave izjave – kratko je rekao Ljubišić i potvrdio saznanja Kurira, a glumčev advokat je objasnio da će oni ovaj spor najverovatnije rešiti između sebe.

Pročitajte još ŠOK! Popularni glumci asfalt zamenili njivom! EVO ko je sve pokrenuo biznis na selu!

I Dragan Gagi Jovanović je potvrdio ovo otkriće, ali takođe nije bio bio previše raspoložen za priču.

– Ne bih komentarisao ceo slučaj. Za mene je to tužna priča. Bili smo drugari, ali vremenom se ljudi menjaju… – poručo je Jovanović.

Pročitajte još Igra sudbine 306. epizoda – ŠOK! Lila saznaje KO JE UBIO BOŠKA! Ovo NIKO nije OČEKIVAO!

Jednom prilikom, Dragan Jovanović je objasnio kako I kada je pesma nastala.

– Pesma je nastala neke 1988, 1989. godine zajedno sa mojim kolegom Nebojšom Ljubišićem, on sa gitarom ja ovako… Bila je dugo negde tamo. Stajala je samo u našim sećanjima i pronašla je svoj put posle 30 godina i dobro je da je tako, ostala bi samo za nas odabrane sa klase i sa akademije, a ovako svi su je čuli – rekao je glumac tada za MONDO.

Pročitajte još  HIT! ŠVINDLERI se vraćaju na naše MALE EKRANE! A evo i KADA i na KOM KANALU!

Inače, na zvaničnom Jutjub kanalu RTS – Najlepše narodne pesme, oba glumca su navedena kao autori pesme.

Foto Promo/Printscreen YouTube

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Kurir/Mondo

Advertisement