Connect with us

Featured

HIT! Snima se filmski spektakl o MARKU KRALJEVIĆU! EVO ko će igrati čuvenog srpskog junaka!

Published

on

Filmski Centar Srbije je prošle godine izdvojio finansijska sredstva za snimanje istorijskog filmskog spektakla o Marku Kraljeviću. Film će režirati Dejan Zečević, scenario je napisao sa Majom Todorović, a iza projekta stoji produkcijska kuća „Biberče“.

Pročitajte još PRINC RASTKO SRPSKI – Šta se dešava sa filmom o SVETOM SAVI?

Iz Filmskog centra Srbije navode da se film „Marko Kraljević“ bazira na izuzetno veštom, dramski ubedljivom, višeslojnom i komično oslikanom scenariju, a priča prati najvažniji period života čuvenog junaka iz srpske poezije, ali i mitologije.

Pročitajte još ŠOK! Popularni glumci asfalt zamenili njivom! EVO ko je sve pokrenuo biznis na selu!

Film je baziran na istorijskim podacima i celokupnoj narodnoj poeziji, kao i na uzbudljivim predanjima o Marku Kraljeviću, pa će se u ovom ostvarenju smenjivati spektakularane scene sa intimnim i ličnim trenucima dubokog ljudskog preispitivanja kako samog junaka, tako i ostalih likova u filmu.

Pročitajte još Igra sudbine 306. epizoda – ŠOK! Lila saznaje KO JE UBIO BOŠKA! Ovo NIKO nije OČEKIVAO!

– Osnovu scenarija Maje Todorović čini epska pesma „Marko Kraljević i Musa Kesedžija“. Ono što je interesantno i što bi moglo da predstavlja dramaturški problem, ali je svakako dobro za scenario, jeste to što na jednoj strani imamo istorijske činjenice, a na drugoj epske pesme – rekao je za Novosti reditelj budućeg filma, Dejan Zečević.

Pročitajte još JUŽNI VETAR 2: UBRZANJE – PREMIJERA: Otkrivamo EVO KADA MARAŠ I BAĆA stižu u DOMAĆE BIOSKOPE! Konačno poznat datum SVETSKE PREMIJERE!

Po njegovim rečima, najveća vrednost scenarija je vešt spoj istorije i epike.

– Film koristi istorijske elemente i vodi priču ka epskom momentu. Na taj način imamo put Marka Kraljevića od antiheroja, turskog vazala, do heroja, onakvog kakvog ga pamtimo – rekao je Zečević, I dodao:

Pročitajte još HIT! ŠVINDLERI se vraćaju na naše MALE EKRANE! A evo i KADA i na KOM KANALU!

– Film o Marku Kraljeviću je za mene životna prilika, ono što se dešava jednom u životu. Možda tako ne izgleda, ali dugo sam stremio ka ovome, da uradim jednu kostimiranu, epsku priču.

Pročitajte još HIT! Glumac Andrija Kuzmanović staje na ludi kamen. EVO i kada!

Zečević kaže da će film ponuditi nešto originalno i u žanrovskom smislu.

– Naša narodna epska poezija pruža vrlo pogodne elemente za filmsku adaptaciju, nešto slično kao što smo imali u japanskom samurajskom filmu, ili u italijanskom špageti vesternu. U narodnim epskim pesmama ima crnog humora, ironije, to je karakteristika i Marka Kraljevića. Radi se o junaku o kome većina ljudi ima neku svoju predstavu i neće biti lako a ni moguće zadovoljiti sve. Ovaj epski junak je sa svojim nedoumicama, razmišljanjima i sada aktuelan, vrlo je filmičan, iskreno, neobično mi je što do sada nije snimljen film o njemu – kaže reditelj.

Pročitajte još Igra sudbine – ŠOK! NORA konačno rešila da OTKRIJE SVE! Evo šta NOSI NA DUŠI!

U planu je i realizacija istoimene TV serije.

– Naša produkcija „Biberče“ trenutno pregovora sa emiterima, tražimo partnera među vodećim TV stanicama. Istovremeno, vodimo pregovore i sa koproducentima, a prioritet su nam kolege iz Turske. Imajući u vidu radnju filma, ta saradnja nam je krucijalna, a u planu nam je da deo glumačke ekipe bude iz Turske, čime bi dobili na autentičnosti. Možda uspemo da angažujemo i neke turske glumce koje naša publika poznaje i voli – rekao je reditelj.

Pročitajte još ŠOK! Konačno otkriveno! Evo PO KOME je SLOBODA MIĆALOVIĆ dobila IME! Iza svega se krije TUŽNA LJUBAVNA PRIČA! A evo i KOJA!

Glavna uloga u filmu je poverena popularnom glumcu Milanu Mariću, koga pratimo u seriji “Državni službenik”, a uskoro ćemo ga videti i u ulozi Tome Zdravkovića u filmu “Toma”.

Pročitajte još Vojin Ćetković OTKRIVA kada POČINJE snimanje NASTAVKA serije TAJNE VINOVE LOZE i kad STIŽE na TV! EVO šta će biti s dramom KALKANSKI KRUGOVI!

– Veoma me je obradovala odluka Dejana Zečevića da mi poveri ulogu Marka Kraljevića. Predstoji mi ozbiljno vreme priprema i iščitavanja svega o Marku Kraljeviću, zajednički rad sa autorskim timom i još jedna interesantna fizička transformacija. Siguran sam da će ovo biti još jedan od veoma inspirativnih projekata za rad – nedavno je izjavio popularni glumac.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Novosti

Advertisement