Connect with us

Featured

PRINC RASTKO SRPSKI – Šta se dešava sa filmom o SVETOM SAVI?

Published

on

Kada su pre četiri godine započeta snimanja igranog filma “Princ Rastko Srpski” reditelja Miroslava Lekića, u produkciji “Košutnjak filma”, a po scenariju Milovana Vitezovića, činilo se da ćemo uskoro na velikom platnu gledati domaći ep u ravni sa “Igrom prestola”.

Pročitajte još ŠOK! Popularni glumci asfalt zamenili njivom! EVO ko je sve pokrenuo biznis na selu!

Takav utisak odavao je i sjajan trejler koji je sve ostavio bez daha, uz odličnu glumačku postavu predvođenu tada ne toliko poznatim Filipom Hajdukovićem (danas zvezda “Švindlera” i “Južnog vetra“), uz sjajnog Žarka Lauševića kao Stefana NemanjuNatašu Ninković u roli Ane NemanjićIgora Đorđevića kao Vukana NemanjićaMiloša Timotijevića u odori Stefana PrvovenčanogSlobodu Mićalović kao KatalenuLjubomira Bandovića,  Ninu Janković

Pročitajte još JUŽNI VETAR 2: UBRZANJE – PREMIJERA: Otkrivamo EVO KADA MARAŠ I BAĆA stižu u DOMAĆE BIOSKOPE! Konačno poznat datum SVETSKE PREMIJERE!

Ništa manje značajan nije bio ni rad maestralnog kostimografa Borisa Čakširana koji je u ovom delu snimanom uz blagoslov Patrijarha srpskog Irineja svojim dizajnom oživeo srednjevekovnu Srbiju i stavio je rame uz rame sa najpoznatijim svetskim kostimiranim filmovima i serijama.

Pročitajte još Igra sudbine 306. epizoda – ŠOK! Lila saznaje KO JE UBIO BOŠKA! Ovo NIKO nije OČEKIVAO!

Te sada već davne 2017. prvi deo scena za film bio je snimljen tokom zimskih meseci početkom godine, a nastavak rada na filmu bio je planiran za kraj godine.

Pročitajte još HEROJI HALIJARDA – Glumac Žarko Laušević otkrio sve o novoj ulozi

U međuvremenu, srpskoj televiziji dogodio se brzinski sklepani TV projekat “Nemanjići: rađanje kraljevine” u kom je mahom bio angažovan dobar deo glumačkog kadra “Princa Rastka”. Neslavan rezultat koji su “Nemanjići” ostvarili na vodećoj nacionalnoj televiziji zgrozivši celu naciju bez mnogo sumnje uticao je na Rastkovu sudbinu, jer priznajte – nije lako poći stazom koju su tako nespretno utabali junaci Mihićevog fijasko serijala. Strah od proklizavanja na istoj više je nego opravdan.

Pročitajte još HIT! ŠVINDLERI se vraćaju na naše MALE EKRANE! A evo i KADA i na KOM KANALU!

Da li je to bio jedini razlog zbog čega srpska publika još nije ugledala visokobudžetni film o odrastanju najvažnijeg srpskog prosvetitelja i može se reći duhovnog oca nacije – nije poznato. Kada će, i da li će – ni to nije poznato.

Pročitajte još HEROJI HALIJARDA – Glumac Petar Božović svog kolegu iz filma doživljava kao sina. EVO o kome je reč!

– Uradili smo već zimske scene, a plan je da snimanje završimo do kraja jeseni. Pripreme su kompletno određene i usvojene su lokacije gde će se “Princ Rastko Srpski” snimati. Radićemo na nekim lokacijama u okolini Beograda, u Hercegovini, Crnoj Gori, okolini Sjenice, u Bugarskoj, ali i u studiju. Premijera se očekuje krajem godine – otkrio je 2017. godine za „Blic“ Zoran Janković, vlasnik producentske kuće “Košutnjak film“, dok je poznati reditelj Miroslav Lekić tada objasnio da je tema filma život princa Rastka u periodu pre njegovog zamonašenja i odlaska na Svetu Goru.

Pročitajte još HIT! Glumac Andrija Kuzmanović staje na ludi kamen. EVO i kada!

– Ovo je priča o životu Svetog Save još dok je bio mladić i pojašnjava period kada je doneo odluke koje su se posle ispostavile kao krucijalne i važne, odnosno kada je odlučio da napusti dotadašnji život i zamonaši se. U filmu pričamo o jednom mitu koji je izuzetno važan u srpskoj istoriji i čoveku koji ima jedno od najznačajnihih mesta u srpskoj istoriji. U projektu govorimo o razlozima koji su ga doveli do Svete Gore i njegovim moralnim, svetovnim i duhovnim dilemama koje je imao pre nego što je postao monah. Scenarista Milovan Vitezović se mnogo potrudio da se u priči drži istorijskih činjenica – ističe reditelj Lekić i dodaje da Vitezović već tridesetak godina proučava život Svetog Save i da je jedan od najboljih poznavalaca njegovog života.

Pročitajte još Igra sudbine – ŠOK! NORA konačno rešila da OTKRIJE SVE! Evo šta NOSI NA DUŠI!

Međutim, sve to nije bilo dovoljno da film koji su mnogi nazivali „pravom pričom o Nemanjićima“ ugleda svetlost dana. Započinjemo ovu priču jednostavnim pitanjem – zašto?

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs

Advertisement