Connect with us

Featured

HIT! DRŽAVNI SLUŽBENIK – Reditelj Miroslav Lekić otkriva ŠTA nas čeka u TREĆOJ sezoni! Biće mnogo iznenađenja, a OVO je NAJVEĆE!

Published

on

Još dok se prošle jeseni emitovala uzbudljiva i napeta druga sezona kriminalističke drame „Državni službenik“, pričalo se o trećoj.  Kada se emitovanje 12 epizoda drugog ciklusa završilo u velikom stilu uz odličnu gledanost na kanalima Superstar TV i Pink, i sjajne reakcije publike, u vazduhu je ostalo da lebdi isto pitanje – hoće li se serija još snimati?

Čekanju na odgovor sada je došao kraj, jer prva klapa trećeg nastavka pada 21. jula.

Pročitajte još HIT! Glumica Matea Milosavljević se snimala, a onda joj je u kadar uleteo ON i sve nasmejao! EVO o KOME je reč!

– Trebalo bi uskoro da počnemo snimanje „Državnog službenika“. Tim povodom sam nedavno bio u Istanbulu gde smo gledali lokacije, jer deo serije bi trebalo da se događa u gradu na Bosforu. Treću sezonu režiramo Ivan Živković i ja, a novitet je da Vladimir Kecmanović i Staša Bajac potpisuju scenario kaže reditelj Miroslav lekić, i nastavlja:

„Službenik“ već ima mnogo obožavalaca koji očekuju da prva i druga sezona budu dostignute, ako ne i prestignute. Trudićemo se da serija bude još bolja i mislim da smo na dragu nastavka koji će biti izuzetno interesantan i scenaristi čki i roditeljskog glumački i produkciono.

Pročitajte još HIT! Glumci Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković blistali na crvenom tepihu! EVO i GDE!

Za produkciju su i ovog puta zaduženi „Film danas“ , „Dandalion“ i „Telekom Srbija“, a kreator serije je Predrag Gaga Antonijević.

Pored novog scenarističkog tima, dolaze neki novi glumci, ali uglavnom su to ljudi koji su već radili. Ženski likovi zauzimaju veliki prostor u našoj seriji, i biće zanimljivih situacija i u porodičnim odnosima i na profesionalnom planu. Imaćemo nekoliko stranih glumaca sa ulogama koje nisu malog obima, ali o imenima ne mogu još da pričam, jer kasting još traje – kaže reditelj, i dodaje:

Pročitajte još Glumica Nada Macanković se porodila! EVO KAKO je raznežila pratioce na Instagramu!

– Ceo će kasting biti interesantan jer se, pored junaka koje imamo već dve sezone, pojavljuje još nekoliko novih ličnosti, koje će biti dobar začin priči. Biće i dosta novih lokacija. Beograd je opet scenografski glavni junak našeg serijala, ali ima nekih delova serije koji će se raditi van Beograda, i jedan deo koji bi trebalo da se radi u Istanbulu, pošto je taj grad bitan deo scenarija.

Planirano je da snimanje traje tri meseca, a emitovanje novih epizoda „Službenika“ možemo da očekujemo početkom iduće godine. Da li će biti, kao i do sada, prva dupla, pa i poslednja dupla epizoda, još nije odlučeno, ali nas, u svakom slučaju, ponovo očekuje dvanaest epizoda, čija će okosnica biti – korona virus.

Pročitajte još ŠOK! Žarku Jokanoviću, tvorcu serije IGRA SUDBINE – PRETE SMRĆU! A evo i ZAŠTO!

– Nisam upućen u baš sve što se u ovom trenutku snima u Srbiji, ali mislim da će ovo biti prva serija koja će se baviti baš kovidom. Kovid je postao svetski fenomen, koji je izašao iz medicinskog žanra, i postao socijalni, psihološki, i kakav god hoćete. Već godinu dana živimo u okolnostima u kojima do sada nismo. Koliko god da pokušavamo, teško je privići se – kaže Lekić, i nastavlja:

– Serija se po prirodi neće previše baviti medicinskim, već upravo socijalnim aspektom, opasnostima koje nosi, i posledicama koje ostavlja pandemija.  Priča je utemeljena u atmosferi koju nam je kovid doneo. Neizvesnost, strah od nepoznatog,, strah od nečega što je po sebi opasno, ogromna količina protivrečnih vesti koje su se pojavile, ponekad zbunujuće, ponekad i u sklopu teorija zavere, ograničeno kretanje, ograničene mogućnosti.

Pročitajte još HIT! Stižu film i serija JUŽNI VETAR 3! A reditelj Miloš Avramović otkriva i KADA!

– Ima, dakle, dosta materijala za jednu žanrovski opredeljenu seriju, kao što je „Državni službenik“. Takva situacija je opasna, ne samo po našu zemlju, već po svaku, i naravno da su bezbednosne agencije bile u stanju povišene pripravnosti, što je opet teren na kome gradimo strukturu naše priče – ističe Lekić.

Na male ekrane će se vratiti uzbudljiva akcija isprepletena sa već zamršenim životima agenata tajne službe i kompleksnim političkim previranjima. Ponovoi ćemo se družiti sa Milanom Marićem, Vajom Dujović, Žarkom Lauševićem, Milenom Radulović, Ljubomirom Bulajićem, Martom Bjelicom, Aleksandrom Berčekom, Nebojšom Dugalićem, kao i Tihomirom Stanićem i Markom Janketićem u ulogama Marjanovića i inspektora Mirka iz srodnog serijala „Ubice mog oca“.

Pročitajte još HIT! U nastavku serije SLOŽNA BRAĆA gledaćemo i dva junaka iz prvog dela koje smo OBOŽAVALI! A evo o KOME JE REČ!

Na pitanje koliko će se osetiti „žensko pero“ u nastavku „Službenika“, Miroslav Lekić podseća da je Staša Bajac sarađivala na scenariju druge sezone, kao i da je u timu scenarista radila i Nataša Drakulić.

– Prošlogodišnja sezona „Državnog službenika“ je imala, pored mnogo akcije, težišta u psihološkim dramama i ličnim odnosima naših junaka. Takvu dramatursku šemu nastavljamo i u ovoj sezoni. Neće biti samo klasična akciona serija sa jurnjavom i pucnjavom, već ima i dosta osvrta na intimneživote naših junaka u tom periodu, na krize sa kojima se suočavaju. U tom slučaju potpuno je normalno da imamo „žensku ruku“. Mada ne bih delio rukupise na „muške“ i „ženske“ – kaže reditelj.

Pročitajte još OTKRIVAMO – UBICE MOG OCA 5, PEVAČICA, DRŽAVNI SLUŽBENIK 3, i dve nove serije BUNAR i BAŠ ČELIK stižu na SUPERSTAR TV! A evo i KADA!

Posle „izleta“ u žanr natprirodnog i misterije u seriji „Beležnica profesora Miškovića“, Lekić se vraća u poznate rediteljske vode:

– Uvek mi je bilo interesantno da s vremena na vreme iz jednog žanra pređem u drugi. Nikada nisam bio zaljubljen samo u jedan žanr. Radio sam i kriminalne i melodramske i dramske serije. „Beležnicu“ bismo mogli nazvati natprirodnom, ali je i film „Lavirint“ krenuo tim žanrovskim tragom. Nemam problema da se „prešaltam“, vraćam se žanru u kome sam u poslednje vreme nešto više radio.

Pročitajte još EKSKLUZIVNO – FILM I TV na setu serije KLAN! Hoće li DRUGA SEZONA doneti SUKOB ŠOKA I PAŠE?! Kome pripada TRON?

– Meni je „Službenik“ izuzetno draga serija, ekipa je odlična, i veoma dobro sarađujemo, i mislim da će „Službenik“ biti na nivou na koji je publika navikla – završava reditelj.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/TV Novosti

Advertisement