Connect with us

Featured

ŠOK! PREMINULA zvezda serije SULEJMAN VELIČANSTVENI!

Published

on

Tursku i obožavaoce serije “Sulejman veličanstveni” potresla je juče tužna vest! Preminula je jedna od omiljenih zvezda turske melodrame, a njena smrt posebno je teško pala Merjem Uzerli.

PROČITAJTE JOŠ: HIT! Merjem Uzerli PONOVO HUREM! Ovo je NOVI SULEJMAN VELIČANSTVENI! Ovog puta je AMERIKANAC!

Reč je o cenjenoj makedonskoj glumici Sabini Ajruli – Toziji, koja je preminula u 75. godini života nakon duge i teške bolesti. U svojoj karijeri dugoj više od pola veka, Ajrula je odigrala više od 70 važnih uloga na sceni svog matičnog Dramskog pozorišta, ali i u gotovo svim pozorištima širom zemlje. Od Makedonskog narodnog pozorišta, Turskog pozorišta, Narodnog pozorišta “Jordan Hadzi Konstantinov – Div” iz Velesa, Narodno pozorište iz Kumanova, Pozorište za decu i mlade – Skoplje do nezavisnih predstava.

Sulejman Veličanstveni: Afife Hatun i sultanija Hurem

PROČITAJTE JOŠ: SULEJMAN VELIČANSTVENI slavi 10 GODINA od PREMIJERE, a evo GDE je danas i ŠTA radi čuvena HUREM SULTANIJA – Merjem UZERLI! Fanovi ne mogu da je PREPOZNAJU (FOTO)

U svojoj dugoj karijeri sarađivala je sa nekoliko renomiranih makedonskih i inostranih reditelja, a glumila je i sa mnogim poznatim jugoslavenskim glumcima.

PROČITAJTE JOŠ: Igra sudbine DRUGA SEZONA: Sledi NAJVEĆI ŠOK! UNA UMIRE?! A evo i KO ĆE JE UBITI! I ZAŠTO! Iznenadićete se!

Ipak, ceo svet je čuo za nju tek nakon što je zaigrala u megapopularnoj turskoj melodrami “Sulejman Veličanstveni”. Uloga Afife Hatun, čuvarke harema sultana Sulejmana i desne ruke sultanije Hurem, donela joj je veliku slavu.

PROČITAJTE JOŠ: ŠOK! Dragana Mićalović otkriva ZAŠTO joj se smučila UNA iz serije IGRA SUDBINE! A evo i KO JE DEVOJKA kojom bi volela da je zameni!

Zbog ovog lika Sabina je prvi put u životu probušila uši, a plašila se i kako će izgovarati tekst jer je poprilično loše govorila turski. Na setu je sklopila velika prijateljstva, od kojih je sa Meryem Uzerli (Hurem u seriji) osećala posebnu povezanost.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Gloria

Advertisement