Connect with us

Top Story

HIT! Toma Zdravković je posvetio svoj veliki hit Ljiljani Blagojević! EVO ŠTA ona kaže o njemu!

Published

on

Filmski susreti, 56. po redu, otpočeli su u Nišu defileom glumaca crvenim tepihom, vatrometom i dodelom nagrade „Pavle Vuisić“ za životno delo Ljiljani Blagojević.

– Moje studente učim da je ovo maraton, nije sprint, da je gluma trka na ceo život i da je najvažnije da ostanu čestiti i da se nauče da žive slobodno. Uvek sam dobijala esnafske nagrade, nagrade od mojih kolega, državne nemam nijednu i ovog trenutka sam jako ponosna na to. Nagrade su važne da se naslone na autoritet čije ime nose – rekla je Blagojevićeva.

Pročitajte još HIT! NEČISTA KRV – GREH PREDAKA – Dragan Bjelogrlić otkrio sve o glavnom junaku filma! EVO KO je Hadži Trifun!

Na početku karijere Ljiljana je imala podršku Pavla Vuisića.

– On je bio čovek kao Da Vinči, koji je znao sve o svom poslu. Superioran kao Zevs među čobanima. Znao je da da savet, da napiše pesme… Nagrada koja nosi njegovo ime je velika, ja ću je nositi s čašću i zahvalnošću – završila je svoj govor glumica.

Dramsku umetnicu nakon Niša očekuje gostovanje sa predstavom „Vase Železnove“ Maksima Gorkog, Narodnog pozorišta, u oktobru, na festivalu u Rusiji, kao i premijere serija „Crna svadba“ i „Kljun“.

Pročitajte još HIT! BESA – U Estoniji zaustavljen saobraćaj zbog snimanja serije! EVO o ČEMU je reč!

Glumica kaže da se raduje dolasku u Niš, na Niški festival, i naglašava da je to jedan od najlepših festivala.

– Obišla sam i Kan, i Veneciju, i Berlin, i Moskvu, kao festivale A kategorije, a ovakav festival ne postoji u svetu. Jedinstven je jer se isključivo bavi glumcem i glumačkom profesijom. Napravljen je u slavu glumca, naše profesije. Mladi ovde rastu i stasavaju u publiku, bez koje mi ne možemo da postojimo – rekla je novinarima glumica nakon silaska s pozornice.

Manifestaciju je otvorio film „Toma“ Dragana Bjelogrlića, a neizbežno pitanje za Ljiljanu je bilo o pesmi koju joj je otpevao legendarni pevač.

Pročitajte još HIT! BANOVIĆ STRAHINJA – Otkriveni detalji moderne filmske adaptacije epske pesme! A EVO KADA i GDE je premijera!

Toma je bio dobar i pošten kolega. Nije bio glumac, ali je imao veliki talenat za glumu. Bio je jedan od naših najvećih kantautora i, da je živeo u Francuskoj, bio bi svetska zvezda – zaključila je Blagojevićeva.

Foto Printscreen YouTube Naša televizija

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Kurir

Advertisement