Connect with us

Featured

HIT! Glumica Jovana Balašević otkriva da li postoji sličnost sa likom Antonine iz serije ŠVINDLERI! A EVO i ŠTA čeka njenu junakinju Veru u seriji VREME ZLA!

Published

on

Glumica Jovana Balašević pažljivo osluškuje reakcije publike na seriju „Švindleri“, koja se od 31. jula svakog vikenda prikazuje na Superstar TV.

U nastavku ove popularne serije stigla je kao veliko pojačanje uz kolege Slavena Došla i Katarinu Žutić. Jovana za TV Ekran otkriva da joj je i dalje omiljena uloga iz filma „Kao rani mraz“ njenog oca Đorđa Balaševića, a priča i o tome kako pomaže bratu Aleksi, koji uveliko priprema svoj prvenac „Megdan“.

Pročitajte još HIT! Toma Zdravković je posvetio svoj veliki hit Ljiljani Blagojević! EVO ŠTA ona kaže o njemu!

Glumica otkriva čime se rukovodila dok je radila na ulozi u seriji „Švindleri“.

– Uloga Antonine jedna je od retkih ženskih uloga za koju, dok sam čitala scenario, nisam imala strah kako ću odraditi. Sjajno je napisana, a rukovodila sam se time da je vrlo slična mom senzibilitetu i opisu. Uživala sam igrajući je – kaže Jovana, i otkriva kako ju je prihvatila ekipa, sa Dejanom Lutkićem na čelu:

– Onako kako to uvek i biva kad je reč o meni. Oni koju su me znali sa prethodnih projekata, obradovali su mi se kao da smo se sreli u nekom inostranstvu, onako neočekivano iskreno, a koji me nisu znali, nisu zažalili što su me upoznali. Stvorila sam lepe odnose sa određenim ljudima koji su mi postali i prijatelji.

Pročitajte još HIT! NEČISTA KRV – GREH PREDAKA – Dragan Bjelogrlić otkrio sve o glavnom junaku filma! EVO KO je Hadži Trifun!

Ti junaci vraćaju nas u tridesete godine prošlog veka. Jovana objašnjava koliko joj je epoha zanimljiva za rad:

– Tridesete i četrdesete godine prošlog veka su najlepše. Jesu bile i ratne i gadne, ali koje to godine nisu bile? Sva vremena su i lepa i teška na svoj način. Vrlo inspirativne, kad pogledate fotografije iz tog vremena, videćete sa koliko više stila su se ljudi oblačili. Kakva je muzika bila, evropske romanse, većine poput Edit Pjaf i Šarla Aznavura. Muškarci su bili elegantni, markantni, lepo očešljani, a žena je bila žena. Uvek se radujem kada čujem da je reč o tim godinama.

Od jeseni ćemo je gledati u ekranizaciji romana „Vreme zla“. Igra Veru, ženu Ivana Katića.

Pročitajte još HIT! BESA – U Estoniji zaustavljen saobraćaj zbog snimanja serije! EVO o ČEMU je reč!

Vera Katić je divan ženski lik. Ona jeste različita od mene. Kada sam došla na set, jedan filmski radnik, koji me je znao iz „Vera i zavera“, dobacio je: „Opet igraš neku rospiju.“ Nije ona rospija. Gluma je za mene najpre empatija. Morate da razumete lik koji gradite. Kada pored dramatizacije postoji i roman, i to kakav roman! Onda je to više nego dovoljno. Dobrica Ćosić je potpuno jasno opisao likove i vreme u kom su se svi kao žrtve zatekli – kaže glumica, i dodaje da je sigurna da će publik, gledajući seriju, koja će imati premijeru u Sarajevu, moći da povuče paralelu s današnjim vremenom:

– Pitanje je u kom mi vremenu živimo. Kako bi Dobrica nazvao roman kada bi pisao o ovom vremenu?

Jovana se dotakla česte saradnje sa rediteljem Ivanom Živkovićem.

Pročitajte još HIT! BANOVIĆ STRAHINJA – Otkriveni detalji moderne filmske adaptacije epske pesme! A EVO KADA i GDE je premijera!

Ivan Živković je za mene reditelj senzibiliteta. Kod nas manjkaju dobri reditelji. Kada sam prvi put radila sa njim, ulazila sam u osmi mesec trudnoće. Bio je skeptičan zbog mog stanja, međutim, video je koliko mi je stalo i sa kakvom lakoćom i radošću sam sve uradila i pored stomaka. On je neko ko vrlo brzo misli, esteta je i svaki put kada sam imala čast da budem deo njegovog kastinga, znala sam da sam na dobrom putu – kaže Jovana.

Pna pitanje prijaju li joj više uloge negativki ili opasnica, kakva je bila u seriji „Vere i zavere“, kaže:

– Prijaju mi najviše uloge žrtvi. Onih koje trpe. Volim uloge koje nemaju mnogo teksta, ne zbog učenja, nego zbog zadatka, zbog igre. Raduju me uloge majki.

Pročitajte još HIT! TOMA – Dragan Bjelogrlić otkrio ŠTA je želeo da postigne filmom o slavnom pevaču! A EVO ŠTA kaže o Milanu Mariću kao Tomi…

Kada je upisivala glumu, sebe je zamišljala kao filmsku glumicu “iz neke klinačke fantazije”, ali kaže da se to tokom rada promenilo, i da pravu radost i magiju zapravo oseća u pozorištu.

Jovana otkriva i koji savet profesora Miše Janketića posebno pamti:

– Da je proćerdano vreme najskuplje. Ono u kom nisi ništa radio, ništa naučio, ne možeš ga vratiti. A mlad čovek ima takav odnos prema vremenu i tad najviše gubi.

Pročitajte još OVACIJE ZA film TOMA U SARAJEVU! Svetskom premijerom filma o Tomi Zdravkoviću svečano zatvoren Sarajevo Film Festival 2021!

Na pitanje koja uloga pred kamerom joj je najdraža, glumica kaže:

Oleana iz filma „Kao rani mraz“, mala Vidra. Rumunka sa blagim akcentom, odrasla sa tri brata i ocem, na brodiću. Zaludela dva momka, udala se za trećeg, duhovita, hrabra, lukava, lepa, serenadu joj tamburaši svirali pod prozorom iz čamaca, jer živi na brodu, kud ćeš više, i da je jedina uloga koju sam odigrala, ne bi mi bilo žao.

I njen brat Aleksa će naredne godine snimiti svoj prvenac „Megdan“.

Pročitajte još HIT! JUŽNI VETAR – Glumac Miodrag Radonjić odgovorio na kritike da film LOŠE utiče na omladinu!

Aleksa i ja često pričamo o tome. Više ja njega slušam nego on mene, što je bolje i ne želim ništa da mu namećem. Čak ga nisam ni pitala kakvi su i ima li ženskih likova.

O tome da li joj je na početku bilo opterećenje prezime Balašević, kaže:

– S tim više imaju problem drugi. Ja sam se odavno navikla. To nije bilo jednostavno, ali nije bilo ni nesavladivo.

Jovana otkriva i može li glumac da se bori za svoje uloge ili nužno čeka da bude pozvan.

Pročitajte još HIT! Glumica Matea Milosavljević blistala na Sarajevo Film Festivalu!

– Glumac ne može sebi da bude agent. Mi smo svi u jednoj ogromnoj čekaonici. I to je najteži deo našeg posla. Neki posustanu čekajući, neki odustanu, neki zarđaju, a neki dočekaju – kaže glumica, i dodaje da ne smatra da je ikada bila popularna, i da “popularnost ima neki ružan kontekst kod nas”.

Na pitanje da li prati domaće serije, i koja joj je favorit, Jovana kaže:

– Ima svega. Svašta se snima. Puno toga. Žao mi bude publike, gledalaca. Ali stvar je izbora, ima i sjajnih serija poput „Kosti“, „12 reči“, „Vere i zavere“, „Koreni“, „Švindleri“, „Vikend s ćaletom“, „Tajkun“…

Foto Printscreen YouTube Superstavr TV

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Kurir

Advertisement