Connect with us

Featured

JOVANA STOJILJKOVIĆ o radu na seriji JUŽNI VETAR: Najviše sam uživala u igranju sa malim MIĆKOM! Svima nam je OBJASNIO kako se glumi…

Bilo je divno raditi na „Južnom vetru“ jer je Miloš Avramović okupio zaista odličnu ekipu. Ipak, meni je najviše zadovoljstva pričinjavao mali Milutin Janić, Mićko, koji je igrao Sofijinog i Petrovog sina

Published

on

Karijeru glumice Jovane Stojiljković tokom poslednjih godina svakako je obeležila rola Sofije, partnerke i supruge novopečenog kralja srpskog podzemlja Petra Maraša u sada već kultnom filmu i jednoj od najpopularnijih i najgledanijih domaćih serija u poslednje tri decenije „Južni vetar„. Ulogu Sofije Jovana je dobila na kastingu, davno, još dok je bila na Akademiji, ali u međuvremenu u svoju biografiju upisala je gotovo sve najgledanije TV serije u proteklih nekoliko godina – „Jutro će promeniti sve„, „Senke nad Balkanom„, „Žmurke„…

Pročitaj još Serija ŠVINDLERI okupila poznatu glumačku porodicu: Anđela Jovanović sa mamom i tatom na VI

Kao svoj najveći izazov u glumačkom pogledu glumica ističe upravo svoj prvi film „Panama“ (ne računajući „Klip“ u kom je glumila još tokom srednje škole), koji je zbog nedostatka novca sniman duže nego što je predviđeno, ali u kom je ostvarila ulogu Maje, za koju je nagrađena sa čak tri priznanja – Caricu Teodoru filmskog festivala u Nišu za najbolju žensku ulogu, zatim u istoj kategoriji nagradu novosadskog festivala CinemaCity i na kraju priznanje Filmskog festivala u Leskovcu. Međutim, kako otkriva, to joj nije bio i najteži projekat.

Pročitaj još SENKE NAD BALKANOM treća sezona – evo kada nam stiže nastavak!

– Najteža mi je bila i verovatno najdraža serija. To je „Jutro će promeniti sve“. Za mene kao glumicu na početku karijere bio je to veliki izazov. Najviše zbog dužine rada na seriji, budući da je snimana gotovo celo leto. Imali smo 70 snimajućih dana. Bio je to veliki zadatak za sve nas – poručuje Stojiljkovićeva, dodajući da trenutno kao i većina njenih kolega, nastavlja da se život posle korone – nastavi.

Pročitaj još ŠOK! Olja Lević: Trebalo je da glumim SOFIJU ŠUBAREVIĆ!

– Ako ostavimo „Južni vetar“ po strani, budući da svi čekamo nastavak snimanja i početak rada na drugom delu filma, čiji scenario još nisam videla, jer volim da pročitam kada bude gotova ta poslednja ruka, ono na čemu sam poslednje radila jeste predstava Vedrane RudanDa bog da te majka rodila„. Radujem se nastavku rada, jer je pauza bila dugačka – kaže Jovana prisećajući se snimajućih dana sa seta serije „Južni vetar„.

JUZNI-VETAR-serija

– Bilo je divno raditi na „Južnom vetru“ jer je Miloš Avramović okupio zaista odličnu ekipu. Ipak, meni je najviše zadovoljstva pričinjavao mali Milutin Janić, Mićko, koji je igrao Sofijinog i Petrovog sina. Sjajno je bilo provoditi vreme sa njim i ispred i iza kamere. Posmatrati ga kako prirodno dočarava svoj lik, koliko je maštovit i opušten u tome što radi. Uživala sam sa njim i u pauzama između scena kada smo slobodno vreme koristili da bismo se igrali. Uvek je tu bio i neko od njegovih roditelja, tako da se set tada pretvarao u veliko Mićkovo igralište – otkriva Jovana.

Pročitaj još OTKRIVAMO Hoće li Dragan BJELOGRLIĆ i u drugoj sezoni serije biti TAJKUN?

Kao najtežu scenu na kojoj je radila u „Južnom vetru“ navodi onu sa sobraćajnom nesrećom u kojoj su Petar i Luka povređeni, a koju je ona doživela prilično emotivno.

Foto Promo

Advertisement