Connect with us

FILM

Dara iz Jasenovca: PRIČA o ZLOČINIMA pred američkom publikom. (VIDEO)

Published

on

Nakon osam decenija od strašnih zločina u Jasenovcu, najzad je stigao projekat od nacionalnog značaja. Premijera filma “Dara iz Jasenovca”, u režiji Predraga Gage Antonijevića održana je na Kosovu i Metohiji, a sada svoj „život“ nastavlja u Americi.

DARA IZ JASENOVCA – Posle filma STIŽE i serija. EVO kada i na kom KANALU ćemo je GLEDATI!

– Ovakav film potreban je i nama i svetu. Osećamo u isto vreme čast i zadovoljstvo, ali i jedno veliko breme, s obzirom na to da želimo da izbegnemo uplitanje politike i fokusiramo se na emotivnu priču pojedinca – izjavio je reditelj, naglasivši da je uprkos tome što se film bavi osetljivim temama, nezapamćenim stradanjima u logoru Jasenovac i tragičnim istorijskim činjenicama koje prvi put na ovaj način prikazujemo svetu, on takođe i edukativnog karaktera, prikladan za prikazivanje u školskim ustanovama.

KLAN (druga sezona) – U nastavku sledi OTMICA POZNATOG srpskog BIZNISMENA? Otkrijte O KOME JE REČ!

U filmu koji Antonijević potpisuje kao reditelj, Nataša Drakulić je scenarista, a glavne uloge igraju Marko Janketić, Igor Đorđević, Vuk Kostić, Biljana Čekić, Bojan Žirović i mnogi drugi.

IGRA SUDBINE: HIT! Stevan Piale OTKRIVA – EVO kada će Luka OSTAVITI SOFIJU!

– U pitanju je ogromna priča o tragediji i zlu, koja može biti ispričana na više načina. Mi smo se opredelili za priču kroz Daru i njenu porodicu. Dara je kompozitni lik, a predstavlja svu decu koja su prošla kroz slično iskustvo, pa je i čitav film biti na njenim leđima – rekao je Antonijević.

“Dara iz Jasenovca” u februaru počinje da se prikazuje u američkim bioskopima. Premijera u Beogradu, glavnom gradu Srbije, zakazana je za 22. april ove godine, a onda će krenuti njegovo prikazivanje i u ostalim bioskopima širom zemlje.

HIT! TAJKUN se vraća na MALE EKRANE! A evo i KADA i na kom KANALU!

Reditelj je otkrio da bi trebalo do kraja godine da se prikaže i serija “Dara iz Jasenovca”, verovatno na kanalu Superstar TV.

– Sa Telekomom Srbija ugovorili smo četiri epizode, jer imamo i više nego dovoljno materijala. Zamišljeno je kao mini-serija – rekao je Antonijević.

A dok čekamo premijeru filma i serije pogledajte video trejler koji predstavlja “Daru iz Jasenovca”:

Foto PROMO

Advertisement