Connect with us

FILM

OTKRIVENO – Evo KO je DARA IZ JASENOVCA! Njena životna priča OPISANA je u FILMU!

Published

on

Jelena Buhač Radojičić još je kao dete  preživela golgotu logora u jasenovcu, a sada je otkriveno da je upravo njena životna priča bila inspiracija filma „Dara iz Jasenovca“.

PROČITAJTE JOŠ Vuk Kostić je ODBIO ove ULOGE, a odigrao ih je Miloš Timotijević!

– Film vrsnog reditelja Predraga Gage Antonijevića, snimljen je na bazi moje istinite priče. Ja sam zapamtila kako su ubili brutalno, preda mnom, onu ženu koja je sakrila zlato u punđi, majka nije mogla da mi skloni pogled iako je okrenula moju glavu ka kecelji. Ta trauma ostala je trajno zabeležena, kao i trenutak kada su nas razdvojili od naše majke i kada su mi odneli brata. Nekada me sve te traume bude noću. Imala sam sreće. Spasila me je Diana Obekser Budisavljević. Međutim, ni danas ne znam sudbinu moga brata, jer smo bili razdvojeni. Možda i moj brat živi negde i ne zna da je Srbin, jer bio je samo beba – rekla je na početku  Jelena, a prenose „Politika“ i Telegraf.

PROČITAJTE JOŠ SAZNAJEMO Evo KADA stiže nova domaća serija KALKANSKI KRUGOVI!

Buhač Radojičić je tokom konferencije na kojoj je otvorila dušu, pokazala i svoje logoraške kartone.

PROČITAJTE JOŠ Tajne vinove loze, epizoda 36: FINALE! Ko PROGANJA Veru? Da li je Ilarion zapravo NENAD?

– Došla bih i na jednoj nozi samo da pokažem logoraški karton lično, da bi se skinula anatema sa filma o Dari iz Jasenovca gde su neobavešteni novinari napisali da se radi o „srpskoj mitomaniji“ i fikciji, da se Jasenovac nije dogodio i da nije bio logor za Srbe. Imala sam samo sedam godina, a već sam bila u logoru Jasenovac. Izgubila sam 89 članova bliže i dalje porodice. Jasenovac se zaista desio. Aušvic se zaista dogodio. Zato zaustavimo reviziju. Još smo živi. Sećamo se. Budimo glas nevinih žrtava – rekla je Jelena.

Jelena Buhač Radojičić – Printskrin

PROČITAJTE JOŠ SAZNAJEMO – Stižu nove epizode serije URGENTNI CENTAR! A evo i OD KADA!

Foto Promo

Advertisement