Connect with us

TV

Stiže nova domaća serija – sitkom FELIKS! Evo KADA počinje snimanje!

Published

on

Produkcija „Fajerflaj“ ove godine obradovaće nas sa nekoliko ekranizacija popularnih romana poznatih domaćih pisaca. Otkupljena su prava na adaptaciju dela Borislava Pekića „Besnilo“, popularnog trilera „Deca zla“, pisca i sudije Miodraga Majića, kao i trećeg romana Vladimira Kecmanovića „Feliks“.

Pročitajte još Kalkanski krugovi 2. epizoda: Dejan SREĆE Veru, SIMPATIJU iz mladosti. Velibor KRIŠOM odlazi u ZABRAN. Šta li tamo RADI?

Kako „TV novosti“ saznaju, snimanje serije po Kecmanovićevom romanu zakazano je za proleće ove godine. Izvršni producent nove domaće komedije, od 40 epizoda, pored „Fajerflaja“ je i bosanska kuća Stiglitz Productions. Režiju serije o prevarantima, antijunacima, našem vremenu i ljudskoj prirodi potpisuju Đorđe Stanimirović i Stefan Malešević, a scenario grupa autora.

Pročitajte još Igra sudbine 250. epizoda – ŠOK! Luka je UBIO MATIJU?

– Na ideju da bi od romana „Feliks“, koji je, rečeno jezikom filma, dramska priča, mogla da se napravi komična serija, došao sam kada sam video kako su scenarista Kosta Peševski i reditelj Darko Bajić uradili dramatizaciju tog dela za pozorište. Naime, roman „Feliks“ u prvom delu ima naglašene komične elemente i osnovnu komičnu situaciju koja može da se razvija zahvaljujući potencijalu koji roman nije iskoristio. Iz toga nastaje serija „Feliks“ – otkriva Vladimir Kecmanović.

Pročitajte još OTKRIVAMO! Hoće li IGRA SUDBINE posle PRVE SEZONE otići na PAUZU ili ćemo ODMAH gledati DRUGU SEZONU

Roman počinje kao hronika o bivšem prevarantu Simeonu Rakiću, zvanom Feliks. Penzioner, koji je dao oglas za razmenu stana, obilazi nekoliko stanova u drugim gradovima. I od svakog čoveka kome je najavio posetu – tražio je novac za put. Tako Simeon preživljava iz dana u dan, ali zaboravljeni greh iz prošlosti odrediće njegovu sudbinu. Tokom naizgled obične noći, Feliksu u stan, sa pištoljem u rukama, dolazi vanbračni sin Dragan, za koga nije znao da postoji. Otkad jedan Feliks sretne drugog Feliksa, stvara se sve jači naboj, koji postepeno gradi specifičnu duo-dramu.

Pročitajte još Počinje serija PORODICA – A evo i kada i na kom kanalu! Pogledajte EKSKLUZIVNO TREJLER!

– Okosnicu serije čini priča o Simeonovim prevarama, koje su opisane u prvom delu romana. Komične situacije upravo su te u kojima glavni junak, Simeon Rakić, dolazi do novca, a sin će dodatno začiniti celu priču. Serija se, zapravo, nastavlja na predstavu, ali ide svojim tokom koji više nema veze sa sadržajem knjige – objašnjava Kecmanović.

Pročitajte još EKSKLUZIVNO Miodrag Ćertić, reditelj i autor serije KALJAVE GUME za FILM I TV: KAKO su ROBERT i VESNA spojili AMERIKU i SRBIJU, i čeka…

Serija „Feliks“ po žanru je sitkom, što je za scenariste bio veliki izazov, budući da upravo ovaj žanr i kvalitetan humor predstavljaju jedan od najvećih TV izazova za svakog autora.

Foto Promo

Advertisement