Connect with us

Featured

Bojan Vuletić, reditelj serije “Porodica”: MILOŠEVIĆ je bio harizmatičan i DUHOVIT!

Published

on

Pre 20 godina, 1. aprila, porodica Milošević je provela svoju poslednju zajedničku noć u vili “Mir” na Dedinju. Pod opsadom policije, novinara i demonstranata. Ta noć je bila istorijska prekretnica za celu zemlju. Reditelj i scenarista Bojan Vuletić upravo ta poslednja tri dana predstaviće u seriji “Porodica”.

PROČITAJTE JOŠ: Serija PORODICA 1. epizoda: Vlast OBMANJUJE narod da je Slobodan Milošević UHAPŠEN!

Prošle su dve decenije od hapšenja Slobodana Miloševića. Vuletić kaže da je za vreme dešavanja koja su obeležila hapšenje nekadašnjeg predsednika SRJ bio student Fakulteta dramskih umetnosti.

– Sećam se da smo svi gledali taj događaj, potpuno onako u neverici, pitajući se: “Da li je to moguće i šta će biti posle toga”. Dvadeset godina posle, čini mi se da smo kao društvo sazreli da taj događaj sada da posmatramo sa jednom određenom distancom. I možda drugačije u odnosu na to, kako je to tada izgledalo – poručio je reditelj i scenarista serije “Porodica”.

PROČITAJTE JOŠ: Serija PORODICA: Glumica TIJANA MARKOVIĆ OTKRIVA – OVO su najveće RANE Marije MILOŠEVIĆ!

Glavni motivi za snimanje serije “Porodica” nisu bili politički, iako ima političkih delova jer je reč o političkom trileru. Bili su zaintrigirani time kako su se “ti ljudi osećali tokom 72 sata, dok ih je policija držala kao taoce”.

PROČITAJTE JOŠ: OTKRIVAMO – Evo GDE se snimala SERIJA PORODICA! Da li je bilo scena u VILI MIR?

– Nije bilo teško doći do informacija o dešavanjima koja su prikazana u seriji, jer je mnogo toga dostupno javnosti. Kao i u svim serijama koje se bave istorijskim događajima, i ja sam posegnuo za izmišljenim likovima, za fiktivnim situacijama. Da bih na neki način uspeo da napravim tu neku ljudsku distancu u odnosu na celu tu situaciju – rekao je Vuletić.

PROČITAJTE JOŠ: Milan Marić, junak serije PORODICA OTKRIVA – OVO mi je bilo NAJTEŽE kod lika ČEDOMIRA JOVANOVIĆA!

– Svi znamo šta se dešavalo van, niko ne zna unutra kako je to izgledalo. Postoje kreativni načini kako je te stvari moguće nadomestiti, određenim iskustvom, arhetipskim situacijama. To su bili načini kako sam to radio – dodao je.

Кaže da je tokom priprema za rad na seriji “Porodica”, svakom novom informacijom o događaju koji je obrađivao, bio iznenađen.

PROČITAJTE JOŠ: Serija PORODICA Mirjana Karanović OTKRIVA – Evo PO ČEMU smo ISTE MIRA MARKOVIĆ i JA!

– Milošević i njegova porodica nisu bili toliko medijski eksponirani, čak naprotiv. On se dosta trudio da se ne pojavljuje previše u javnosti. Taj deo njegove ličnosti koji je krajnje harizmatičan i duhovit bio – meni izuzetno interesantan. Poznata su sva ta svedočenja, i tokom Dejtona, da kažem, da je zabavljao i podizao atmosferu među svojim pregovaračima. Tako da su to neke stvari koje su mi pomogle da probam da shvatim kakav je to bio čovek – izjavio je reditelj i scenarista.

PROČITAJTE JOŠ: EKSKLUZIVNO – FILM I TV na setu serije UBICE MOG OCA: Završava se snimanje PETE sezone, a EVO KADA stiže na TV!

Slobodana Miloševića tumači Boris Isaković a Mirjanu Marković – Mirjana Кaranović. U seriji učestvuju i Milan Marić, Uliks Fehmiu, Mima Кaradžić, Tijana Marković, Gordan Кičić, Radovan Vujović

Vuletić objašnjava da, tokom rada na seriji, nije konsultovao niti razgovarao sa prijateljima i saradnicima porodice Milošević.

PROČITAJTE JOŠ: Nataša Drakulić za FILM I TV otkriva SVE o seriji DARA IZ JASENOVCA! Evo KADA i na KOJI kanal stiže PRIČA O DARI!

– Od početka nije bila ideja da se bilo ko glorifikuje ili osporava, ili ponižava na bilo kakav način. Znamo da živimo u društvu koje je ipak podeljeno, ne samo oko toga, nego oko mnogih drugih stvari. Tako da je balans koji sam pokušao da pronađem i ljudski pristup bio negde glavni motiv – rekao je Vuletić.

Foto Firefly

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Advertisement