Connect with us

Featured

INTERVJU Boris Isaković OTKRIVA: Evo čega se MILOŠEVIĆ najviše PLAŠIO!

Published

on

Boris-Isaković-serija-Porodica

Serija “Porodica”, koja govori o hapšenju Slobodana Miloševića (Boris Isaković), svake večeri od 20.50 na prvom programu RTS-a okuplja milionski auditorijum.

Retko kada su gledaoci bili jedinstveni u nekoj oceni, kao kada je u pitanju gluma Borisa Isakovića koji tumači Miloševića. Boris Isaković priznaje da mu je veoma drago zbog toga.

PROČITAJTE JOŠ: Serija PORODICA – Večeras sledi ČUVENA SCENA! Susret Marije MILOŠEVIĆ i ČEDE JOVANOVIĆA! Hoće li ga ONA stvarno JURITI PIŠTOLJEM po KUĆI?

Glumeći koju scenu u seriji ste zaplakali? Šta vam je najteže palo?

– Naredne tri epizode nam donose srž onoga što se tamo događalo i čitav rasplet tog događaja. Emotivnih trenutaka jeste bilo. Možda bih izdvojio jedan koji tek dolazi, tako da vam neću o njemu pričati, taj odnos Miloševića prema ćerki Mariji. Tu su bili nekakvi vrlo turbulentni trenuci koji su se odigrali.

PROČITAJTE JOŠ: Serija PORODICA – PET važnih stvari koje ćemo videti u TREĆOJ EPIZODI: Marija doživljava NERVNI SLOM! Čeda otvara OČI Slobi, a MIRA mu poručuje OVO!

Koliko je teško dve decenije kasnije biti apolitičan? Kada glumite Miloševića, sa pretpostavkom da ne treba ni da ga optužujete ni da ga veličate, gde tu nalazite granicu?

– Granica je u meri nekakve ljudskosti. Znate šta, bili političari ili beskućnici, mi smo uvek ljudi i to je ono što mi kao glumci dobro znamo. Bez obzira na nacionalno opredeljenje ili pripadnost nekom društvenom sloju lika koji tumačimo, on uvek ima dovoljno ljudskosti u sebi. Uvek kod čoveka možete da potražite nešto što je njegova mana, ili neki mrak koji ga je obuzeo. A s druge strane i nešto, što mi glumci nazivamo ranjivošću i slabošću kod svih nas.

PROČITAJTE JOŠ: ŠOK! OTKRIVENO – EVO ko posipa KREČ oko ZABRANA u seriji KALKANSKI KRUGOVI!

Kako ste se pripremali za ulogu i kako ste ljudski doživeli Slobodana Miloševića?

– To su bili trenuci u kojima je bilo pitanje života ili smrti. U tim trenucima ni čovek kao što je Slobodan Milošević ne izgleda isto kao za govornicom pred stotinama hiljada ljudi. Ovde je ta porodica u nevolji. Svaki čovek će u tom trenutku osetiti strah, bojazan za svoje bližnje. Tako da to nikako nije smelo da se preskoči u igri, što se mene tiče. Ja sam se trudio da to tako predstavim. Kao i činjenice i informacije do kojih smo dolazili. Da je bio u velikoj meri, na određeni način, veoma zaljubljen u svoju suprugu.

PROČITAJTE JOŠ: OTKRIVAMO – KO je pevačica PLAVUŠA iz serije KALKANSKI KRUGOVI i KOJU TAJNU čuvaju njene PESME!

Serija je dramska interpretacija stvarnih događaja, ali neke scene rezultat su i pretpostavke, kreativne obrade i umetničke slobode. Dokle je ta sloboda išla upravo u tim trenucima o kojima govorite?

– Išla je iz mere našeg glumačkog, ali i ljudskog osećanja šta bi dva ljudska stvora mogla da osećaju. Na kraju krajeva, to nije tako teško ni dokučiti. Videli smo u drugoj epizodi šta se dešava kada im je nasilno isključena struja, kada su ostali bez vode. Kada su se našli u tom mraku, gde po dvorištu pršte meci i pucnjava se čuje. To su svakako trenuci kada svi mi jednako reagujemo.

PROČITAJTE JOŠ: KALKANSKI KRUGOVI progovorili o lepri: GUBA i danas POSTOJI u Srbiji. EVO u kom GRADU!

Ko mu je bio veran do kraja?

– Najbliži saradnici, ali taj se broj posle toga sveo kako su išli pregovori. On je bio vešt pregovarač i o tome sam puno čitao. Često je uspevao da vrlo lako preokrene svoje, pa čak i političke protivnike. Sada dolaze ti delovi serije kada ćemo moći da sagledamo i drugu stranu njegove ličnosti u pregovorima sa Čedomirom Jovanovićem.

Boris Isaković kao Slobodan Milošević tokom pregovora sa Čedomirom Jovanovićem u seriji „Porodica“

PROČITAJTE JOŠ: OTKRIVAMO – TOP 5 NAJVEĆIH TAJNI serije KALKANSKI KRUGOVI! Ko je BABA GUBA? I da li ZABRAN krije TAJNU BESMRTNOSTI?

Šta neko ko je rođen u postmiloševićevoj eri može da nauči iz ove serije i kakvu pouku da izvuče?

– Reditelj Bojan Vuletić tačno je znao za koga je prvenstveno ciljana ova serija. Naravno da je za široku publiku. Ali, na pitanje zašto bismo ovo radili, on je spomenuo mlade ljude i o tome da je potreban nekakav dokument. Mada, ovo nije dokumentarni film. To je interpretacija uz činjenice, ali je zaista upućena mladima koji ne znaju ništa o tome.

PROČITAJTE JOŠ: Đorđe Milosavljević za FILM I TV otkriva 5 NAJVEĆIH TAJNI serije KALKANSKI KRUGOVI na koje MORATE obratiti PAŽNJU!

Da li je prošlo dovoljno vremena za istorijsku distancu ili će budućnost reći pravi sud o odluci da Milošević bude uhapšen?

– Ako ne budemo pravili ovakve stvari, mi ćemo sve zaboraviti jer naša istorija je prepuna. Zato i mislim da ovo i ima svoju vrednost, jer na određeni način osvetljava taj prilično značajan događaj.

PROČITAJTE JOŠ: KALKANSKI KRUGOVI – KOGA je to SVETLANA videla u ZABRANU? I kako BORINA ĆERKA poznaje MAČJI SMEH?

Koja je bila poslednja Miloševićeva poruka uoči hapšenja?

– Pobedili smo. To je ta misao. Kada je bio pritisnut i kada se nalazio u tesnacu, on je počinjao, nekako iracionalno  da poraz proglašava za pobedu. Bar je to tako spolja nama svima delovalo  – završava Boris Isaković.

Foto Firefly

Izvor RTS

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Advertisement