Connect with us

Featured

Stevan Piale OTKRIVA zašto nije glumio u MONTEVIDEU i zbog čega je kao vatreni ZVEZDAŠ igrao fudbal za PARTIZAN!

Published

on

Stevan Piale, mlad i popularan glumac, gost nam je skoro svakog dana posredstvom serije “Igra sudbine”. Međutim, pored glume, on svira i gitaru, a nekoliko godina se bavio i sportom, tačnije fudbalom i košarkom.

PROČITAJTE JOŠ: ŠOK! Glumci serije IGRA SUDBINE se POIGRALI sa ŽIVOTOM! Nećete VEROVATI šta su URADILI!

Naime, on je svojevremeno trenirao fudbal u Partizanu, a košarku u Crvenoj zvezdi. Zaista neobična kombinacija. U jedan klub ga je odvela ljubav, a u drugi – tata. Na pitanje šta spaja sport, muziku i glumu, Stevan odgovara:

– Podjednako uživam u svim ovim umetnostima. Glavni spoj je baš to uživanje, iza koga stoji mukotrpan rad. Morate proliti litre znoja da bi sve na terenu ili na sceni izgledalo lako. I onda kada izađete na teren ili scenu – nema prevare. Ako ste se dobro spremili, na vama je samo da se prepustite igri – priča Stevan Piale.

PROČITAJTE JOŠ: Igra sudbine – sledi novi ŠOK! Žaklina je OTETA! Hoće li Aleksa USPETI da je SPASE?

Iako je nosio dres Partizana, Piale nikada nije krio da je, u stvari, navijač Crvene zvezde. Sada objašnjava kako je došlo do toga.

– Košarku sam dugo trenirao u košarkaškom klubu Zemun, posle i u Drvomarketu, odakle sam stigao i do probe u Zvezdi. Fudbal sam isto počeo u Zemunu. Sticajem čudnih okolnosti, a to znači da me je ćale prevario, završio u Partizanu kod čuvenog Trbe. Kod njega nisam bio u prvom planu. Ali je cenio što se ne predajem i što šutiram sa obe noge podjednako dobro. Trba je bio fantastičan trener i divan čovek – kaže Piale i dodaje: – Epizoda u Partizanu je trajala nepunih šest meseci i završila se na dan derbija, kada sam ukapirao da je ljubav prema Zvezdi jača od sna o karijeri.

PROČITAJTE JOŠ: Igra sudbine 274. epizoda – Mila će PREVARITI ALEKSU? A evo i sa KIM!

O problemima, koje je zbog toga imao sa navijačima, kaže:

– Imao sam problema sa navijačima, jer sam i sam dugo bio navijač. Nisu to bili problemi, više jedan turbulentan, ali drag period života. Išao sam godinama aktivno na utakmice Zemuna. U to vreme je “Zemunac” često bio ispunjen, a i igrao se dobar fudbal. Pamti se čuveno gostovanje Vojvodini kada nas je 500 stiglo u Novi Sad, ali na kraju nismo videli stadion, jer nas je policija usled “lošeg vladanja” vratila u Zemun.

PROČITAJTE JOŠ: HIT! Miodrag Radonjić OTKRIVA detalje o nastavku serije JUŽNI VETAR i o svom odnosu sa BIKOVIĆEM!

Ljubav prema sportu gaji od malh nogu, a i dalje svakodnevno prati fudbal i košarku.

– Najčešće Zvezdu, ali i dalje pratim Zemun i žalim što nas sledeće godine čeka treća liga. Mislim da Zemun ima takvu publiku i potencijal da bi morao da igra Super ligu Srbije, ali to su sad već neke teže priče – kaže Piale, pa izdvaja još neke favorite: – Od stranih timova, vezan sam za Sampdoriju. Duga priča, ali recimo da ljubav datira još iz neke 1996/1997 godine. Uostalom, zbog Sampdorije sam ženu zaprosio baš u Đenovi.

PROČITAJTE JOŠ: HIT! Miloš Biković i HUREM otvorili festival u MOSKVI! Evo šta je poručio BIKOVIĆ!

Glumac otkriva da prati i NBA ligu. Navija za Pelikanse.

– Još od Divca sam bio fan Hornetsa, da bi me ta ljubav selidbom franšize spojila sa Pelikansima. Naravno da pratim i Denver, zbog Jokare. Evo, uopšte ne mogu da se “opasuljim” jer sam pročitao da je Džamal Marej pokidao ligamente na kolenu. To je, inače, povreda koja je prekinula i moju “karijeru” – rekao je Piale.

PROČITAJTE JOŠ: OTKRIVAMO – EVO gde su i šta rade NAJPOZNATIJE SRPSKE rijaliti STARLETE! Soraja NE LIČI na SEBE, Anastasija se UDALA U ZATVORU, Tijana Ajfon postala MAKRO, a Maca Diskrecija…

O dolasku Dragana Stojkovića Piksija na klupu fudbalske reprezentacije Srbije kaže:

– Od detinjstva mi je omiljeni fudbaler, a ujedno i sportista bio Piksi i mnogo sam srećan što je preuzeo reprezentaciju. Voleo sam recimo i Ramba (Dejan Petković) i nisam mogao da oprostim tadašnjim selektorima što ga nisu zvali u reprezentaciju.

Dotakao se i košarkaških uzora.

– Što se košarke tiče, kao i ostatak moje generacije – počeo sam da pratim basket zbog Majkla Džordana. Posle sam imao mnogo uzora, ali su se menjali svake sezone. Ipak, ako bih morao da izdvojim jednog košarkaša, neka to bude Miloš Teodosić. To što on radi na terenu je poezija – objašnjava Stevan.

PROČITAJTE JOŠ: ŠOK! Jelena Karleuša OPLELA po srpskim SERIJAMA, GLUMCIMA i SCENARISTIMA! A EVO šta je rekla o DUBRAVKI MIJATOVIĆ!

Tokom snimanja projekta “Bićemo prvaci sveta” imali smo priliku da Pialea gledamo u ulozi Saše Geca. Možda i prve istinske legende Crvene zvezde.

– Koliko sam tugovao što nisam igrao u “Montevideu”, toliko sam se radovao ovom projektu. Što se tiče Saše Geca, malo ljudi zna da je on bio prva velika zvezda Crvene zvezde. U filmu njegova uloga nije bila previše zastupljena. Trebalo je tek u seriji da dobijem više prostora, ali je zbog produkcijskih problema prvobitni scenario promenjen. Cela priča sa igračima je isečena. Samim tim nisam stigao ni da pokažem svoj košarkaški potencijal – nasmejao se Piale.

PROČITAJTE JOŠ: KALKANSKI KRUGOVI – Glumica Nela Mihailović OTKRIVA sve TAJNE druge sezone! Hoće li DANICA PREŽIVETI?

Progovorio je i o najemotivnijim sportskim sećanjima, lepim, ali i tužnim momentima.

– Uf, ima ih više. Što se tuge tiče, najteže su mi pali Strazbur i Bordo. Posle Bordoa ne znam kako sam od kafane stigao kući. Iz kategorije pobeda, izdvojio bih onu u derbiju od 4:0. Deki, Perica i čuveni vozić. Najdraža pobeda je bila protiv Dinama iz Tbilisija. Cela ta sezona, okolnosti u klubu, potpuni raspad, krpljenje i tok utakmice su doveli do toga da sam tu pobedu slavio više nego pobedu nad Liverpulom i ulazak u Ligu šampiona protiv Salzburga – kaže Piale i posebno izdvaja jedan gol: – Jedino Žigićev gol Romi sa 25 metara levom nogom može da uđe u konkurenciju te radosti.

PROČITAJTE JOŠ: HIT! Glumac MILAN KOLAK, zvezda serije URGENTNI CENTAR otkriva DA LI IMA DEVOJKU, koja scena mu je NAJTUŽNIJA i šta znači njegovo PREZIME!

Ne krije mladi glumac da i danas povremeno ode i na fudbal i košarku. Pa i utakmice Zemuna, kada mu obaveze to dozvoljavaju. Kako kaže, draži mu je Dinamo Tbilisi nego Liga šampiona. Ali ga isto tako raduje pravac u kojem njegov voljeni klub ide poslednjih godina.

– Nije se mnogo promenilo, ali, naravno da mi je drago što klub iz godine u godinu napreduje. Mada, i dalje mi je draži Tbilisi nego grupa Lige šampiona, gde se svaku utakmicu molim da je protivničkoj ekipi loš dan. Volim da gledam Zvezdu koja može i želi da se nadigrava – kaže Stevan Piale i dodaje: – Polako rastemo i nadam se da ćemo sledeće godine otići korak dalje. Sviđa mi se što Deki razmišlja fudbalski i što smo opet došli u situaciju da se nadigravamo sa Milanom.

PROČITAJTE JOŠ: HIT! Stiže NASTAVAK serije JUNACI NAŠEG DOBA! Siniša Pavić OTKRIVA – Evo šta ČIČANOVIĆE očekuje u DRUGOJ SEZONI!

Nakon serija “Selo gori, a baba se češlja”, “Šešir profesora Koste Vujića”, “Bićemo prvaci sveta”, usledila je “Igra sudbine”. U njoj Stevan Piale tumači lik Luke, a sada otkriva i jedan zanimljiv detalj.

– Trenutno smo na pauzi. Snimili smo 307 epizoda i uskoro nastavljamo snimanje novih 100 epizoda. Što se zapleta tiče, samo ću reći da će Luka pokazati da je pravi delija – nasmejao se Piale i ostavio nas u iščekivanju novih epizoda.

PROČITAJTE JOŠ: Igrao je u prvoj domaćoj TELENOVELI, pobegao iz RIJALITIJA, a uskoro ćemo ga gledati u srpskom DOSIJEU IKS! EVO o KOME se radi…

O planovima kaže:

– Trenutno su planovi vezani za seriju, jer ne bih ni imao vremena da se upuštam u nešto novo. Imam u planu jedan film, ali o tome ćemo pričati kada bude vreme. Igram u pozorištu, dajem glas u crtaćima, radim u školi glume, čuvam dete… Nije mi dosadno.

Na samom kraju, Stevan Piale je podelio svoj životno moto, ali i dao jedan odličan savet.

– Sve je igra. Budi pametan, budi srećan – rekao je glumac.

Piše Saša Oreščanin

Foto Promo/Prva

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Meridian sport

Advertisement