Connect with us

FILM

HIT! Nikola Đuričko je potomak SLAVNE glumice! Gledali smo je u serijama Kamiondžije i Vruć vetar! A evo O KOME JE REČ!

Published

on

Piše Saša Oreščanin

Nikola Đuričko važi za jednog od najuspešnijih domaćih glumaca. On trenutno gradi karijeru u Americi, a malo ko zna da je njegova baka poznata srpska glumica Tomanija Đuričko, piše Objektiv.rs.

Naime, Tomanija je igrala u više televizijskih filmova i serija “Povratak otpisanih”, “Kamiondžije”, “Vruć vetar” i mnogim drugim.

Pročitajte još ŠOK! Otkrivena MRAČNA TAJNA serije UBICE MOG OCA! OVI zločini u HIT krimiću su PRAVI! U seriji LEGIJA, ČEDA JOVANOVIĆ… A to NIKO nije…

Ona je bila udata za Đorđa Đurička sa kojim je dobila sina pilota (oca Nikole Đurička) i ćerku, a njen unuk smatra da je ona razlog što je on počeo da se bavi glumom.

– Tomanija Đuričko jeste moja baka i moguće je da se zbog nje i ja bavim glumom – ispričao je jednom prilikom Nikola Đuričko o baki čiji je život bio izuzetno težak.

Pročitajte još AMMAR MEŠIĆ – Između IGRE PRESTOLA i IGRE SUDBINE našao se i u IGRI MRŽNJE! A evo i ZAŠTO!

Tomanija je davne 1915. otišla u Francusku gde je u Nici, prvi put nastupala na sceni.

– Teško smo živeli, nije bilo novca, a lišavali smo se gotovo svega. Ali, beskrajno smo voleli pozorište, ispunjavalo nas je najzdravije drugarstvo i osećali smo da smo srećni – ispričala je Tomanija.

Pročitajte još OTKRIVAMO – Evo KADA počinje snimanje DINASTIJE i KAKO će izgledati LUKSUZNA VILA srpskih KARINGTONA!

Kada je počeo rat, ona je prešla u Pančevo, a četiri godine je igrala u ondašnjem Beogradskom dramskom. Doživela je opšta priznanja, ali sačekao ju je otkaz koji je ona, bez pitanja, potpisala. Umesto da zatraži penziju, put ju je odveo u Narodno pozorište gde je često bila zapostavljena uprkos velikim dostignućima.

Žiri filmskog festivala u Rimu dodelio joj je 1966. prvu nagradu za žensku ulogu u filmu “Čovek sa fotografije” Vladimira Pogačića.

Pročitajte još EKSKLUZIVNO Radoš Bajić za FILM i TV: Još čekam seriju koja će SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA skinuti sa TRONA! A EVO i ŠTA će uraditi kada se TO DOGODI

– Uvek kad bih dobila ulogu, obuzimao me je strah. Događalo mi se i da zaplačem čitajući prvi put tekst uloge. Duboko sam preživela sudbinu svake žene koju sam tumačila na sceni – ispričala je tada Tomanija.

Foto Promo FEST

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor filmitv.rs/Objektiv.rs

Advertisement