Connect with us

Top Story

NEČISTA KRV – GREH PREDAKA: Otkrivamo SVE TAJNE filma i serije! Evo za KOGA se UDAJE SOFKE, i ko je PRVI trebalo da snima NEČISTU KRV!

Published

on

Rediitelj dugo očekivanog filma Nečista krv – Greh Predaka Milutin Petrović u novoj epizodi „Tanjug Reflektora“, kako prenosi Telegraf, napominje da ga je kroz stvaranje filma vodila ideja da pokaže nestvarnu lepotu koju je opisivao Bora Stanković.

Pročitajte još HIT! Vuk Kostić posle serije UBICE MOG OCA snima film o junacima PRVOG SVETSKOG RATA!

Petrović kaže da je cela priča oko snimanja filma po delu Bore Stankovića, a čija se premijera očekuje u avgustu, počela kada je pronašao scenario za film „Nečista krv“ Voje Nanovića.

– Film po tom scenariju je trebalo da režira Žika Pavlović, ali se to izjalovilo. Moja generacija je slušala legende o tom scenariju, a između ostalog je reditelj Miša Radivojević je pričao kako je to najbolji scenario koji je pročitao u životu – kazao je Petrović i dodao da ga je filmofilija i poštovanje prema Voji nanoviću dovela na kraju do tog scenarija.

Pročitajte još KOŠARE – Hoće li biti nastavka SNIMANJA? Oglasio se FILMSKI CENTAR SRBIJE! Evo KOJA je sudbina FILMA I SERIJE!

Kako kaže kada je pročitao prvu scenu Nanovićevog scenarija, imao je utisak da gleda neku scenu iz filma Sema Pekipoa.

– Te noći sam doživeo “bindžovanje“ serije sa papirima. Nakon tog su se sklopile produkcijske okolnosti i eto nas u momentu kada promivišemo film koji na početku prati Hadži Trifuna, prebogatog, moćnog trgovca u Vranju 1850. godine, a 20 godina kasnije porodičnu priču koja se završava udajom Hadži Trifunove unuke Sofke – kazao je Petrović.

Pročitajte još HIT! Miloš Biković PONOVO PRED KAMERAMA! Snima novi FILM – BRAK IZ INATA! A evo i KAD je PREMIJERA!

Da bi verno oživeli epohu u kojoj se film odigrava, kako Petrović napominje, produkcija je konsultovala stručnjake za istoriju, nakit, garderobu, oružije, običaje…

– Kako god bilo reditelj uvek samo pravi svoj film koji nikako nije istorijska rekonstrukcija epohe. Kroz stvaranje filma vodila me je ideja da pokažem lepotu koju je opisivao Bora Stanković. Treba svi da znaju da je Bora Stanković čarobni pripovedač koji je u stanju da na tri stranice svoje knjige opisuje garderobu na lepoj ženi – rekao je on.

Pročitajte još HIT! Snima se film DUŠAN SILNI! Evo KO glumi najvećeg SRPSKOG CARA!

Prema njegovim rečima na snimanju su svi uživali.

– Nikada neću razumeti kolege koje se na nešto žale kada su takvoj prilici. Doživeo sam da mi na kraju snimanja filma ekipa rasvete pokloni šerifsku značku sa kamerom. Glumci su naučili da jašu. Neki su se oduševili pa su i nakon snimanja filma nastavili redovno da idu na jahanje i da nauče sve o konjima, kazao je Petrović.

Pročitajte još HIT! Žarko Laušević i Nenad Jezdić u novom filmu o PRVOM SVETSKOM RATU! A evo i KADA je PREMIJERA!

Foto Promo/Stils

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor filmitv.rs/Telegraf.rs

Advertisement