Connect with us

Featured

HIT! TOMA – Glumac Milan Marić otkriva KAKO je gradio lik slavnog pevača! A EVO i ZAŠTO je plakao na snimanju filma!

Published

on

Sarajevo film festival svečano je zatvoren u petak uveče premijerom filma „Toma“ reditelja Dragana Bjelogrlića, koji je nagrađen desetominutnim ovacijama publike.

Ekipa filma koji govori o kompozitoru i pevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću (1938-1991) zaslužila je burne aplauze, a sinoć je ovo ostvarenje videla i publika u Nišu. Milan Marić, koji tumači naslovnu ulogu, pred put u Srbiju govorio je za Kurir televiziju.

Pročitajte još OVACIJE ZA film TOMA U SARAJEVU! Svetskom premijerom filma o Tomi Zdravkoviću svečano zatvoren Sarajevo Film Festival 2021!

– Cela postavka filma bila je poprilično kompleksna, emotivna i komplikovana. Kada sam prvi put pročitao scenario, shvatio sam da treba da odigram nečiji život, ali ne bilo čiji, nego život čoveka o kojem postoje legende, priče – kaže Marić.

Glumac se borio sa koronom.

– Dobro se osećam. Bio sam bolestan, ali ove nedelje se osećam mnogo bolje – kaže Milan.

Pročitajte još HIT! TOMA – Glumica Olivera Bacić otkriva KAKO se spremala za ulogu Lepe Lukić u filmu! A EVO i da li je upoznala slavnu…

Dragan Bjelogrlić otkrio je da ga je uzeo za film po nagovoru svog sina Alekseja, koji mu je rekao da na kasting zove najboljeg glumca Srbije.

– Lepo je čuti komplimente od Bjelogrlića. To je obavezujuće. Koliko mi prijaju, moram da priznam, da imam osećaj, sam sa sobom, da moram da nastavim dalje. Želim još da učim i istražujem moj divni posao – kaže glumac.

Na pitanje da li je Toma uloga njegove karijere, kaže:

Pročitajte još HIT! TOMA – Dragan Bjelogrlić otkrio ŠTA je želeo da postigne filmom o slavnom pevaču! A EVO ŠTA kaže o Milanu Mariću kao Tomi…

– Zasad moguće da jeste. Pitajte me za 30 godina da li će to i ostati.

Milan je odgovorio i na pitanje da li je razgovarao sa Tominim mlađim bratom Novicom Zdravkovićem, koji nas je napustio u međuvremenu:

– Samo sam ga upoznao na snimanju. Nisam se s njim konsultovao već je to radio Bjelogrlić i drugi članovi ekipe. Kad smo počeli da odgovaramo na pitanje ko je naš Toma, morao sam da prestanem da slušam ljude koji mi govore kako su ga oni doživljavali. Tražio sam u sebi nekog mog Tomu. Izazov je snimiti nečiji život i karijeru kakvu je imao on, uzbudljivo i teško. Dosta sam lutao – objašnjava glumac, i dodaje da nije pronašao njegovu emociju nego svoju.

Pročitajte još HIT! Glumac Ivan Zekić otkrio KAKO je dobio ulogu u filmu TOMA i KAKO se pripremao za lik slavnog pevača Tozovca!

Na konferenciji za medije je otkrio da je plakao na samom snimanju.

– Bilo je suza. Nije nam bilo strano da prekinemo snimanje. To nam je bio znak da smo živi. Prethodna godina je bila puna straha, a opet mi radimo film o prijateljstvu, ljubavi, uspesima, neuspesima i smrti. Bilo je trenutaka u kojima sam plakao – priznaje Milan, idodaje danos koji su mu stavljali pred svaku scenu, nosi sobom i “kači” po potrebi.

Foto Monika Husar

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Kurir

Advertisement