Connect with us

Featured

LANE GUTOVIĆ svojevremeno otkrio: PO OVOM LIKU JE NASTAO ŠOJIĆ!

Published

on

Milan Lane Gutović, legendarni srpski glumac, preminuo je danas na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ: EKSKLUZIVNO – OTKRIVAMO: Evo KADA je PREMIJERA serije PEVAČICA na SUPERSTAR i PINK TV!

Imao je bogatu glumačku karijeru, a jedna od njegovih uloga koja se najviše sviđala gledaocima je čuveni Srećko Šojić. Čuvenog “gospodina bez gramatiku” igrao je u filmskom serijalu “Tesna koža” i seriji “Bela lađa”.

PROČITAJTE JOŠ: HIT! Vrela jesen na SUPERSTAR kanalu! Već u SEPTEMBRU očekuju nas TRI PREMIJERE! A evo i KOJE!

Lane Gutović je svojevremeno gostujući kod Ognjena Amidžića u emisiji “Amidži šou” objasnio kako je nastao lik Šojića. Kako je rekao, Šojić je nastao po uzoru na jednog zidara.

PROČITAJTE JOŠ: IGRA SUDBINE 2 – šta nam donose nove epizode? ŠOK! Nada će PREVARITI STRAHINJU!? Ali to nije ONO NAJGORE! Onesvestićete se kada vidite SA KIM!

– Toma zidar za ravne krovove. Toma je radio školu u Kumodražu. On je govorio tako „č“, „ć“, on je bio Piroćanac. Došao je kod mene kući, da nešto uradi i pričamo o zidu koji treba da uradi, a taj zid je bio španski zid, bio je grbav zid. On vadi olovku iz uva. Izvadi, fljaš po ovom zidu. (Ja kažem): “Nemoj, Tomo! Šta radiš to?” (Toma Lanetu kaže): “Pa ionako ovo moraš da krečiš, malterišeš ovo. Ne možeš ovo grbavo, mora da bude gladak (zid)”. On je toliko meni bio simpatičan i draga ličnost da se ja nisam od njega odvajao kao dete. Bio sam stalno sa njim u društvu. I posle toga mi je sasvim slučajno palo na pamet taj njegov lep govor. Pa sam prvi put to igrao u toj predstavi, u toj drami koja se zvala “Barabe”, koji je pisao Milenko Vučetić i koju je režirao Aleksandar Mandić. Bila je na RTS-u. I posle toga je taj lik se pojavljivao nekoliko puta i na kraju završio kao Šojić u “Beloj lađi” – rekao je tada Milan Lane Gutović.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/RTS

Advertisement