Connect with us

Featured

OVO je najveća GREŠKA u filmu TOMA!

Published

on

Film “Toma” Dragana Bjelogrlića oduševio je publiku, koja je zbog nekih scena, bila i na ivici plača. Ipak, u samom filmu potkrala se jedna greška, koju mnogi nisu primetili.

Naime, čuvena pesma Lepe Lukić “Srce je moje violina”, koju u filmu izvodi glumica Olivera Bacić – nije ni postojala u vreme dok je Toma Zdravković bio živ. Zbog toga Lepa u stvarnom životu, tu pesmu nije mogla da peva na koncertnim turnejama u to vreme – kako je to u filmu predstavljeno.

PROČITAJTE JOŠ: IGRA SUDBINE – Otkrivamo ŠTA nas čeka u nastavku serije! Slede JEDAN RASKID, jedna SMRT, a jedan ZLIKOVAC postaje DOBAR! Pitamo se KOJI?

Ovo je dan posle premijere filma, potvrdila i sama Lepa Lukić. Ona je rekla da je na to bila ukazala i reditelju filma Draganu Bjelogrliću.

– Lepo je to što je pesma “Violina” u filmu, ali ona je kasnije izašla. Tada sam pevala po turnejama “Od izvora dva putića”. Kompozitor filma je znao za to, rekla sam im da je to greška. Ali, Bjelogrlić je insistirao da ta pesma bude izvedena u filmu za njegovu dušu – rekla je Lepa Lukić.

PROČITAJTE JOŠ: OTKRIVAMO: Evo kako je nastala NAJPOZNATIJA PESMA MINJE SUBOTE – DECA SU UKRAS SVETA!

Nakon trijumfa filma “Toma” na regionalnim i domaćim festivalima, najiščekivaniji film godine premijerno je prikazan i pred beogradskom publikom. U krcatom Sava centru, gde je ujedno bila održana i poslednja projekcija, pred zatvaranje zbog renoviranja.

PROČITAJTE JOŠ: BUNAR – Otkriveni detalji sa snimanja! EVO ŠTA nas očekuje u novoj seriji i KADA počinje prikazivanje!

Mnogobrojni ljubitelji filma – ali i lika i dela legendarnog pevača narodne muzike Tome Zdravkovića – bili su toliko nestrpljivi da pogledaju ovo ostvarenje, da je projekcija kasnila 20 minuta kako bi publika ušla u salu. A isto toliko je trajao i gromoglasan aplauz i ovacije reditelju, glumcima i saradnicima na ovom projektu – što se do sada ne pamti u ovoj dvorani.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Kurir

Advertisement