Connect with us

Featured

Đorđe Milosavljević o seriji “Kalkanski krugovi”: GUBIN DOL postoji. Evo gde se NALAZI!

Published

on

Đorđe Milosavljević, autor i scenarista serije “Kalkanski krugovi”, ne krije zadovoljstvo zbog uspeha ove mistične triler drame. Osim odličnog scenarija i režije, koju potpisuje Milan Karadžić, velikoj popularnosti doprinela je i pažljivo odabrana glumačka ekipa.

PROČITAJTE JOŠ: Nataša Ninković PROGOVORILA o LJUBAVNIM scenama sa Ćetkovićem u seriji KALKANSKI KRUGOVI! Evo zašto joj NIJE bilo PRIJATNO!

– Oko kastinga je između Milana Karadžića i mene postojala jedna jako dobra saradnja i razumevanje. Ta želja da se za svaku ulogu, manju ili veću, nađe pravi tumač. U tom smislu, najveći deo kastinga bio nam je na umu od samog početka. Ali su se mesta, odnosno uloge, tokom vremena često menjale – rekao je Milosavljević.

PROČITAJTE JOŠ: KALKANSKI KRUGOVI – TOP 5 najzanimljivijih detalja koje ćemo gledati OVOG VIKENDA! Konačno saznajemo KO JE BABA GUBA?

U ulozi Dejana Matića, Đorđe Milosavljević kaže da je od početka je viđen Vojin Ćetković.

– Uprkos svojoj pojavi, Dejan Matić donekle ima dečačku naivnost, ima i neke svoje zablude. Nekad je ranjiv, nekad povodljiv. Bilo nam je važno da ga igra, i na taj način odbrani i učini privlačnim, glumac sa izrazitom glumačkom harizmom. Baš kakvu Vojin Ćetković nesumnjivo ima. Zato smo bili spremni i da čekamo da on završi sa svojim drugim angažmanima. I Nataša Ninković i Nina Janković, u ulogama Dejanovih partnerki, u ovoj priči su bile od početka. Što se tiče mlađih glumaca, drago mi je što sam sa njima već sarađivao u serijama “Preživeti Beograd” i “Švindleri”.

PROČITAJTE JOŠ: Kalkanski krugovi 8. epizoda: ŠOK! Velibor je KIDNAPOVAO Mionu! Sledi susret sa BABA GUBOM! (VIDEO)

A da li će nas rasplitanje držati u istoj ovakvoj neizvesnosti kao posle nekoliko prvih epizoda? Da li je, sad već uvrežen način gledanja, bindžovanje nešto što ide u prilog ovakvom sadržaju ili narušava draž iščekivanja?

PROČITAJTE JOŠ: Snežana Savić otkriva SVE o seriji JOVANKA BROZ – Evo ZAŠTO se TITOVA žena POVUKLA IZ JAVNOSTI!

– Volim da epizode čekam i degustiram natenane, samo ih povremeno i “bindžujem”. A što se tiče tenzije, neizvesnosti – to su glavni dramski sastojci svake dobre serije. Bez obzira na temu, žanr ili način na koji je publika prati. Ono što je specifičnost serije “Kalkanski krugovi” jeste da tenzija tokom epizoda narasta. Iako se neka dramska pitanja otvorena u prve dve epizode delimično rasvetljavaju, bilo je važno zadržati i čak produbiti neizvesnost.

PROČITAJTE JOŠ: ŠOK! Otkriveno ŠTA BI ĐINĐIĆ URADIO da se SLOBA nije PREDAO! To NIKO nije ŽELEO!

Pažljiva publika, kako kaže, može da nasluti kuda priča vodi, ali neka iznenađenja jesu sačuvana za samo finale priče.

– Od prve scene serije, one iz prošlosti i 1905. godine, indirektno se uvode elementi fantastike. Oni bi pravo objašnjenje trebalo da dobiju tek sa poslednjim kadrom serije. Radi se, naravno, o objašnjenju koje se tiče magičnog prostora, unutar Zabrana i “kalkanskog kruga” – ističe Đorđe Milosavljević.

PROČITAJTE JOŠ: VUK KOSTIĆ OTKRIVA – Seriju PORODICA snimao sam NA ŠTAKAMA! A evo i ZAŠTO!

Na pitanje šta zapravo znači naziv serije i da li “kalkanski krugovi” zaista postoje, Đorđe Milosavljević odgovara:

– “Kalkanski krug” znači “zaštitni krug”. On je napravljen od živog kreča i predstavlja granicu zabranjenog, tabuiziranog prostora Zabrana, kako je glasio i alternativni naslov serije. Ali bih dodao da je “kalkanski krug” lokalizam, koji postoji samo u Dolu. A Dol je, pak, inspirisan istorijom. O njemu je pisao Vladimir Jovanović u knjizi “Privatni život u Srbiji u devetnaestom veku”, gde je zabeležen kao “Gubin Dol” – rekao je Milosavljević.

Foto Firefly

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Danas

Advertisement