Connect with us

TV

ŽARKO LAUŠEVIĆ je imao teži ŽIVOT od VELIBORA iz serije KALKANSKI KRUGOVI! A sada se po njemu snima SERIJA!

Published

on

Žarko Laušević

Žarko Laušević je kralj glume. Ovaj kompliment popularni domaći glumac dobija ovih dana zahvaljujući maestralno odigranoj ulozi Velibora u hit seriji “Kalkanski krugovi”. Iza lica fenomenalnog glumca krije se težak život, za koji mlađe generacije gledalaca sigurno ne znaju. Ali uskoro će serija o njegovom životu stići na male ekrane.

PROČITAJTE JOŠ: Stevan Piale u PROBLEMU! Njegova SUPRUGA BIRA između UNE, ŽAKLINE i SOFIJE. Otkriva da li je LJUBOMORNA! Njen odgovor će vas ŠOKIRATI!

Žarko je rođen na Cetinju u Crnoj Gori 1960. godine. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je ostvario neke od najznačajnijih uloga. Na filmu je debitovao 1982. godine, ulogom u filmu “Progon”. Vrlo brzo dobio je jednu od glavnih uloga u TV seriji “Sivi dom” (1984), koja mu je donela veliku popularnost.

PROČITAJTE JOŠ: KALKANSKI KRUGOVI FINALE – TOP 5 NAJVEĆIH TAJNI koje razotkrivamo u poslednjim epizodama! Ko je Baba Guba, šta će biti sa Petrom i…

Obećavajuću karijeru talentovanog glumca 1993. godine prekinuo je tragični događaj. Žarko Laušević i njegov brat Branimir napadnuti su od grupe huligana u blizini jednog podgoričkog lokala. Tom prilikom Žarko je iz svog pištolja usmrtio napadače. Teško je ranio jednog mladića, dok je ovaj prilazio da se pridruži napadačima. Osuđen je na 13 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva. Ta je presuda, nakon žalbi, potvrđena 1994. godine. Kaznu je izdržavao u Spužu i Požarevcu.

PROČITAJTE JOŠ: Serija KALKANSKI KRUGOVI (SPOJLER) – Otkrivamo! Evo KO je BABA GUBA! Spremite se za VELIKI ŠOK!

Posle ukidanja presude od strane Saveznog suda, po ponovnom pretresu februara 1998. izrečena mu je kazna četiri godine zatvora. Zbog dvostrukog ubistva u prekoračenju nužne odbrane. Budući da je u tom trenutku već izdržao 4,5 godina, pušten je na slobodu. Ubrzo nakon toga napustio je zemlju i otišao u SAD.

PROČITAJTE JOŠ: EKSKLUZIVNO – IVANA ZEČEVIĆ za FILM I TV otkriva: Zbog OVE scene iz serije KALKANSKI KRUGOVI smo SVI PLAKALI! A ova me je SKAMENILA od STRAHA!

Šta Žarko Laušević radi u Njujorku, čime se bavi, manje više se pisalo o tome. Odgovor na pitanje kako je preživeo sve što mu se dogodilo, dao je u knjizi “Godina prođe dan nikad”. Između ostalog, napisao je:

– Te večeri odlučili smo da, pre nego što odemo na spavanje u sestrin stan, nešto pojedemo i popijemo po pivo. Svratili smo u kafić gde sam, kada smo naručili jelo, pitao konobaricu – Kakva je ovo galama? Čula se neka buka. Mladić koji je sedeo na zidiću kafića upitao je – Šta je bilo,momak? Kazao sam – Ništa, sve je u redu – objašnjava on.

PROČITAJTE JOŠ: Milica Tomašević OTKRIVA – Evo zbog koga je JOVANKA BROZ postala TITOVA ŽENA!

– Ovakav dijalog je ponovljen drugi, pa treći put. Nisam učinio ništa što bi moglo da isprovocira svađu. Prišao je još jedan momak i ja sam udaren. Guran sam, vučen, udaran…Za trenutak sam izgubio svest. Sve se, procenjujem, zbilo za najviše pola minuta. Sećam se samo delova događaja, jer mi je u glavi bilo sve pomešano. Osećao sam da mi se torba koju sam u poslednje vreme uvek nosio preko ramena i u kojoj je bio pištolj – otima. Uspeo sam da izvučem oružje, repetiram, ali napad nije prestao. Pucao sam ne znam koliko puta. Imao sam užasno osećanje straha – dodao je on tada.

PROČITAJTE JOŠ: ŠOK! Novi ZEMLJOTRES drma ZVEZDE GRANDA! Još jedna UČESNICA napušta ŠOU! A evo i KOJA!

– Vidim zatim da moj brat leži na dva metra od mene i iznad njega onaj drugi momak koji ga bez prestanka udara nečim u glavu. Imao sam utisak da mu uzima život i pucao sam bez razmišljanja – rekao je on.

Ovo je bio odgovor na optužnicu kada je u jesen 1993, u Višem sudu u Podgorici, počelo suđenje. Tada najvećem glumcu Jugoslovenskog dramskog pozorišta Žarku Lauševiću i njegovom bratu Branimiru. Za njega je ovaj događaj postao najteža životna uloga. Ona koja će ga pratiti celog života.

PROČITAJTE JOŠ: Serija RADIO MILEVA – SAZNAJEMO: Hoće li biti DRUGE SEZONE? Kada ćemo gledati 10 poslednjih epizoda?

Ogromno interesovanje je pratilo izdavanje ove knjige i njegove ispovesti. Ta 2011. je bila važna jer ga je tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić pomilovao.

Laušević je nastavio sa pisanjem, pa je drugu knjigu objavio 2013, a naredna godina je vratila Žarka u Srbiju i Crnu Goru.

PROČITAJTE JOŠ: OTKRIVENO koliko ZARAĐUJE žiri šoua ZVEZDE GRANDA! Od OVIH cifara ZAVRTEĆE vam se u GLAVI! EVO ko je NAJSKUPLJI!

Glumac je po dolasku u Beograd rekao da je glavni razlog njegovog povratka udaja njegove ćerke Asje u Crnoj Gori. Nakon povratka iz Amerike odigrao je nekoliko uloga. Veliki povratak na glumaču scenu napravio je ulogom u filmu “Smrdljiva bajka”. Danas ga gledamo u seriji “Kalkanski krugovi”, u kojoj je još jednom dokazao svoj talenat.

Dve velike ljubavi su obeležile Žarkov život, brak sa prvom suprugom Majom, sa kojom ima ćerku Asju i sina Dušana, i brak sa sadašnjom suprugom Anitom, sa kojom je dobio ćerku Janu.

PROČITAJTE JOŠ: Stiže FILM o Slobinom NAJVEĆEM NEPRIJATELJU! Otkrijte KO je ČOVEK IZ TEHNOGASA!

Drugu suprugu je upoznao na snimanju filma “Boj na Kosovu”. Zaljubio se u nju, ali je odlučio da sačuva brak. Anita se zatim udala, rodila devojčicu, ali su se njen i Žarkov život ponovo ukrstili i povezali.

Kada je reč o Žarkovim naslednicima, sin Dušan je doktorirao i bavi se umetnošću, a Asja se udala za crnogorskog muzičara, dok najmlađa Jana ide u srednju školu.

PROČITAJTE JOŠ: ŠOK! Sve RAZOTKRIVENO! Elizabet Olsen NAMERNO ispljuvala SRBIJU? Verenik je OSTAVIO zbog poznate SRPKINJE! A evo i KOJE!

Produkcijska kuća “Firefly” otkupila je prava na snimanje serije po romanu “Godina prođe, dan nikad”. Ovaj projekat je u pripremi, a još nije poznato da li će Žarko Laušević zaigrati samog sebe na malom ekranu.

Foto Firefly

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Novosti

Advertisement