Connect with us

Featured

TOP 10 NAJBOLJIH filmskih i televizijskih ULOGA Nataše Ninković! EVO GDE je sve blistala slavna glumica!

Published

on

Piše Saša Oreščanin

Glumica Nataša Ninković važi za jednu od najpopularnijih i najtalentovanijih glumica u Srbiji, a jedna je od retkih koja je imala priliku da doživi svetsku slavu.

Čuvena glumica rođena je u Trebinju, gde je završila osnovnu i srednju medicinsku školu. Posle toga odlazi za Beograd, gde završava Fakultet dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Na klasi je bila sa glumcima koji će postati velike zvezde: Nebojša Glogovac, Vojin Ćetković, Sergej Trifunović, Nela Mihailović, Daniela Kuzmanović Pavlović, Danijela Ugrenović, Karolina Cimeša i Boris Pingović.

Pročitajte još HIT! Glumica Jelisaveta Orašanin u top formi šest meseci nakon porođaja! EVO u ČEMU je tajna njenog izgleda!

Prvi put na filmu je zaigrala 1989. godine, kao sedamnaestogodišnjakinja na studijama Glume. Malu, ali značajnu ulogu konobarice tada joj je poverio reditelj filma „Najbolji“, Siniša Kovačević. Po završetku studija ređale su se hit uloge na filmu, televiziji i u pozorištu.

Za danas smo odabrali deset, po našem mišljenju, najboljih filmskih i televizijskih uloga slavne glumice.

10. Porodično blago (1998 – 2002.) – Ružica „Ruška“ Ranković

U čuvenoj seriji „Porodično blago“, Nataša, iako ne igra glavnu ulogu, doživljava ogromnu popularnost. Ona tumači lik Ruške, pravnice, koja je zaljubljena u jednog od glavnih junaka serije, Zlatka, koga igra njen kolega sa klase, Nebojša Glogovac.

Pročitajte još HIT! Glumica Bojana Ordinačev trudna! EVO šta je zvezda serije ISTINE I LAŽI rekla o svom izabraniku!

Zbog NATO agresije na SR Jugoslaviju, serija je bila prekinuta posle 21. epizode, a prikazivanje će se nastaviti dve godine kasnije.

Scenario za ovu hit seriju, koja je više puta reprizirana, pisao je čuveni par, Ljiljana i Siniša Pavić, a režiju potpisuju Aleksandar Đorđević i Mihailo Vukobratović.

9. Ivkova slava (2005.) – Paraskeva

U ovom kultnom filmu Zdravka Šotre, snimljenom po istoimenoj pripoveci Stevana Sremca, Nataša igra lik Paraskeve „Keve“ Mijalković, supruge glavnog junaka Ivka (Zoran Cvijanović). Ivko i Keva danima pokušavaju da se reše, kako znanih, tako i neznanih gostiju, koji su im došli na krsnu slavu – Đurđevdan.

Pročitajte još HIT! KLAN – Glumac Miloš Petrović otkriva sve o svom liku u hit seriji! EVO ko je zapravo KAMILICA!

Pored pomenutih glumaca, u filmu igraju i: Dragan Bjelogrlić, Milorad Mandić Manda, Srđan Todorović, Anica Dobra, Nikola Đuričko, Dragan Nikolić, Nikola Kojo, Bata Živojinović, Voja Brajović, Danijela Štajnfeld, i mnogi drugi.

Muziku za film je pisao Željko Joksimović.

8. Cvat lipe na Balkanu (2011 – 2012.) – Rifka Riki Salom

U ovom nastavku serije „Miris kiše na Balkanu“, snimljenom po romanu Gordane Kuić, i zasnovanom na istinitim događajima, Nataša je ulogom Riki Salom oduševila televizijsku publiku. U seriji je prikazan život sefardske jevrejske porodice u Beogradu u prvim decenijama nakon Drugog svetskog rata. Riki je primabalerina Narodnog pozorišta u Beogradu.

Pročitajte još ŠOK! Zvezda serije TAJNE VINOVE LOZE doživela neprijatnost na pijaci! Komšije razvezale jezik! EVO o KOME je reč!

U seriji igraju i: Nevena Ristić, Vesna Stanojević, Vojin Ćetković, Slobodan Ćustić, Dara Džokić, i mnogi drugi.

Scenario je pisao Đorđe Milosavljević, a režiju potpisuje Ivan Stefanović.

7. Jagodići (2012 – 2013.) – Borjana Vranješ

Serija predstavlja nastavak serije „Sva ta ravnica“, snimane prema romanu „Kao i sva ravnica“ Nenada Čanka. Radnja se dešava u banatskom selu tridesetih godina dvadesteog veka i prikazuje turbulentne odnose unutar porodice Jagodić.

Pročitajte još HIT! Glumica Milena Radulović objavila fotografiju svoje najveće podrške! EVO o KOME je reč!

Za ulogu Borjane Vranješ, Nataša je bila nominovana za Zlatnu antenu za najbolju glumicu u glavnoj ulozi, kao i za Najbolji glumački par (sa Borisom Isakovićem) na trećem FEDIS-u (Festival domaćih igranih serija).

U seriji još igraju i: Dragan Nikolić, Dejan Lutkić, Gordan Kičić, Ivan Bosiljčić, Vojin Ćetković, Sloboda Mićalović, Nina Janković, i mnogi drugi.

Scenario je napisao Đorđe Milosavljević, a režiju potpisuje Miroslav Lekić.

6. Kalkanski krugovi (2021 – ) – Vera

U ovoj napetoj seriji sa elementima horora, autora i scenariste Đorđa Milosavljevića, Nataša igra Veru Jakovljević, meštanku sela Dola, u kojem se, na dnevnom nivou, dešavaju neobične stvari, i mračne tajne isplivavaju na površinu. Verina ljubav iz mladosti, Dejan (Vojin Ćetković), se vraća u selo, i oni obnavljaju vezu, iako opterećeni odnosima između njihovih porodica.

Pročitajte još Marko Gvero za FILM I TV otkriva sve o nastavku serije SLOŽNA BRAĆA, ali i KADA nas očekuje DRUGA SEZONA hita KALKANSKI KRUGOVI!

U seriji još igraju i: Žarko Laušević, Ivana Zečević, Nina Janković, Mima Karadžić, Vesna Čipčić, Marko Gvero, Nela Mihailović, Zlatija Ocokoljić, Filip Hajduković, Pavle Mesnur, Bojana Stojković, i drugi.

U ovom trenutku još nije poznato hoće li biti nastavka serije, koja je imala ogromnu gledanost.

5. Folk (2012 – 2014.) – Ljubinka

U seriji „Folk“ Dušana Milića, Nataša tumači lik Ljubinke Anđelković, majke glavne junakinje, devojčice Zvezdane, koja peva po kafanama i svadbama (Katarina Bogićević/Miljana Gavrilović). Ljubinka i njen suprug Milenko (Boris Isaković) po svaku cenu žele da im ćerka postane muzička zvezda.

Pročitajte još Žarko Jokanović u VELIKOM INTERVJUU za FILM I TV otkriva šta nam donosi sutrašnje FINALE i DRUGA SEZONA serije IGRA SUDBINE – Ko preživi OVAJ ŠOK, poželeće da me LINČUJE!

Za ulogu u seriji, Nataša je dobila Zlatnu antenu za najbolju glumicu u glavnoj ulozi na četvrtom FEDIS-u.

4. Profesionalac (2003.) – Marta

U čuvenoj drami Dušana Kovačevića, Nataša Ninković igra lik Marte, sekretarice glavnog junaka – Teje, profesora, direktora izdavačke kuće, protivnika režima Slobodana Miloševića, koga igra Branislav Lečić. Teja upoznaje taksistu Luku (Bora Todorović), bivšeg agenta službe bezbednosti, koji mu otkriva da je ga je uhodio deset godina.

Pročitajte još Bio je zvezda serije MOJ ROĐAK SA SELA, a onda je nestao! EVO o KOME je reč!

Za ulogu u filmu, Nataša je dobila Povelju za najbolju epizodnu žensku ulogu na 38. Filmskim susretima u Nišu.

U filmu još igraju: Dragan Jovanović, Josif Tatić, Gorica Popović, i mnogi drugi. Muziku za film je pisao Momčilo Bajagić Bajaga.

3. Klopka (2007.) – Marija

U ovom trileru Srdana Golubovića, snimljenom prema istoimenom romanu Nenada Teofilovića, Nataša igra lik Marije, profesorke engleskog jezika u osnovnoj školi, čiji sin ima retku srčanu bolest. S obzirom na to da ona i njen suprug Mladen (Nebojša Glogovac) nemaju 26.000 evra za operaciju, oni prihvataju jezivu ponudu misterioznog čoveka.

Pročitajte još HIT! Snima se novi srpski film JANJIČAR! U glavnim ulogama KRISTIJAN BEJL I ŠERON STOUN! Ali to NIJE SVE! Evo KOGA će igrati BEJL!

Uloga u filmu je Nataši donela Nagradu „Carica Teodora“ na 42. Filmskim susretima u Nišu i Nagradu za najbolju glumicu na Filmskom festivalu u Liježu.

U filmu igraju i: Anica Dobra, Miki Manojlović, Marko Đurović, Bogdan Diklić, i drugi. Scenario su pisali Melina Pota i Srđan Koljević.

2. Ajvar (2019.) – Vida

U ovoj drami Ane Marije Rosi, Nataša tumači lik Vide, koja sa suprugom Banetom (Sergej Trifunović) živi u Stokholmu. Uspešni su i situirani, ali nemaju decu. Vida sumnja da Bane ima ljubavnicu u Beogradu. Za Uskrs odlaze u beograd, gde Vida odluči da konačno progovori.

Pročitajte još HIT! JUŽNI VETAR 2 – Otkriveno zašto se nastavak zove UBRZANJE! A EVO KADA i GDE će biti svetska premijera!

Za ulogu u ovom filmu, Nataša je dobila niz nagrada:

– Nagrada „Carica Teodora“ – 54. Filmski susreti u Nišu;

– Zlatna mimoza – Filmski festival u Herceg Novom;

– Nagrada za najbolju glumicu – Filmski festival u Leskovcu;

– Nagrada za najbolju žensku ulogu – Filmski festival „Valter“, i

– Nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu – 44. Mojkovačka filmska jesen.

1. Spasitelj (1998.) – Vera

U ovoj američkoj ratnoj drami Predraga Antonijevića, Nataša Ninković igra je lik Vere, Srpkinje iz Bosne i Hercegovine, koja u vihoru rata biva silovana u zarobljeničkom kampu, i ostaje u drugom stanju. Porodica je odbacuje zbog činjenice da je otac deteta Bošnjak, i ona sada nastavlja svoj trnoviti put, izlažući se konstantnim opasnostima, kako od pripadnika neprijateljskih snaga, tako i od pripadnika sopstvenog naroda.

Pročitajte još HIT! Popularna glumica Olja Lević proslavila rođendan na snimanju serije, a nije IGRA SUDBINE! EVO o KOJOJ seriji je reč!

U filmu, pored Nataše Ninković, glavne uloge tumače: Denis Kvejd, Nastasja Kinski, Stelan Skarsgord, Nebojša Glogovac i Sergej Trifunović.

Scenario su napisali Predrag Antonijević i Robert Or. Za ulogu u ovom filmu, Nataša je dobila nekoliko nagrada:

Nagrada „Naisa“;

– Nagrada publike na Filmskim susretima u Nišu;

– Nagrada za glavnu žensku ulogu na Filmskom festivalu u Valensijenu i

– Nagrada za glavnu žensku ulogu na Filmskom festivalu u Sočiju.

Glumica je, nakon uspeha u ovom filmu, dobila ponudu da nastavi karijeru u Holivudu, ali je istu odbila.

Pročitajte još HIT! BESA – Otkriveni detalji o DRUGOJ SEZONI hit serije! Biće mnogo iznenađenja! EVO o ČEMU je reč!

Sigurni smo da smo neku bitnu i upečatljivu ulogu, koju je Nataša odigrala, preskočili, ali kada je takva glumica u pitanju, veoma je nezahvalno praviti selekciju. Prosto, svaka njena uloga je jednako dobra i upečatljiva.

Pročitajte još HIT! SLOŽNA BRAĆA – Glumica Nataša Ninković otkrila detalje sa snimanja nastavka serije! EVO ko je VIKICA ĆOŠKO!

Inače, Natašu Ninković od jeseni ćemo gledati i u nastavku serije „Složna braća – The next generation“, u kojoj će igrati lik Vikice Ćoško.

Foto Promo/Printcreen YouTube

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs

Advertisement