Connect with us

Featured

TOP 17 domaćih serija čije NOVE SEZONE gledamo od OVE JESENI! EVO KOJE telenovele, krimići, komedije i misterije dobijaju NASTAVAK!

Published

on

Piše Saša Oreščanin

Unazad nekoliko godina bezbroj puta smo imali priliku da čitamo i slušamo o hiperprodukciji televizijskih serija. I zaista, serija ima više nego ikada. Međutim, kvantitet ne mora nužno da ide nauštrb kvaliteta. Neke serije su doživele ogroman uspeh, i uspele da drže pažnju TV publike od prve do poslednje epizode.

Za danas smo pripremili listu serija čije nove sezone očekujemo od jeseni, tj. u televizijskoj sezoni 2021/2022.

Pročitajte još HIT! Glumica Milena Vasić pozirala na plaži u Istri! EVO KAKO izgleda bez trunke šminke!

Igra sudbine

„Igra sudbine“ je bila najgledaniji TV sadržaj tokom 2020. i 2021. godine, a kraj prve sezone je gledaoce ostavio u šoku zbog navodne smrti glavne junakinje Ade Kanački.

Igra sudbine 309. epizoda

U seriji pratimo živote članova porodice Kanački, njihovih prijatelja i neprijatelja. Kako serija odmiče, stiče se utisak da je ovih drugih više. Spletke, intrige, bogataše i siromahe, sve ono što jedna telenovela zahteva, ova serija ima, i uspeva da drže gledaoce „prikovanim“ za male ekrane.

U septembru na TV Prva nas očekuje druga sezona ove hit serije, kada ćemo saznati odgovore na mnoga pitanja koja muče gledaoce, i ono najvažnije – da li je Ada Kanački živa?

Pročitajte još HIT! Unuka slavnog glumca Ljubiše Samardžića je prava lepotica! EVO KAKO izgleda!

Glavne uloge tumače: Luka Raco, Stevan Piale, Milica Milša i Vladan Savić.

Tajne vinove loze

Prikazivanje serije „Tajne vinove loze“ počelo je ove godine na RTS-u.

Bagrina Tajne vinove loze

Ova serija prati sudbine, drame i borbe dve vinogradarske porodice iz različitih kulturnih miljea, čije su intimne sage obavijene lažima i prećutkivanjem. U ovoj dramatičnoj priči na misteriozan način prepliću se naizgled nepovezane sudbine. Zajedničko obema porodicama su suze, poljupci i udarci. Melodramska nota koja je sve vreme prisutna u ovoj seriji ukazuje da nema porodice bez tajne. A u vinu je istina! Da li je?

Pročitajte još Glumac Aljoša Vučković pobedio opaku bolest! EVO GDE i KADA ćemo ga gledati!

Gledaoci su odmah zavoleli ovu priču u kojoj pratimo najpopularniji glumački par – Slobodu Mićalović i Vojina Ćetkovića. Na jesen nas očekuje druga sezona.

Ubice mog oca

Serija „Ubice mog oca“ prikazuje se od 2016. godine, i jedna je od najgledanijih na ovim prostorima, a ove jeseni očekuje nas peta sezona na TV Superstar.

Ubice mog oca 6

Radnja serije prikazuje rad inspektora Aleksandra Jakovljevića i njegove pokušaje da reši ubistvo svog oca Mileta dok radi na svakodnevnim slučajevima krvnih delikata. Sa Aleksandrom na istragama rade i inspektori Mirko Pavlović i Zoran Janketić, a njihov rad nadzire načelnik Predrag Marjanović. Aleksandru, Mirku i Zoranu u istragama pomažu forenzičari Sava i Jelena, a sudski epilog slučajevima donosi tužiteljka Marija Radenković. Jedna od bitnih osoba u Aleksandrovom životu je i njegova majka Olja.

Pročitajte još HIT! Glumac Goran Bogdan ima brata muzičara! EVO u KAKVIM su odnosima!

Glavne uloge tumače: Vuk Kostić, Marko Janketić i Tihomir Stanić.

Državni službenik

Ova serija predstavlja ogranak serije „Ubice mog oca“, i prikazuje se od 2019. godine na TV Superstar.

Ovo je priča o agentima BIA-e koji daleko od očiju javnosti svakodnevno uklanjaju najopasnije pretnje po Srbiju i vode borbu u lavirintu domaćih i inostranih intriga tj. okolnostima savremene geopolitičke situacije.

Glavni junak je Lazar, mladi agent u usponu koji pokušava da nađe ravnotežu između porodičnog i poslovnog života. Kad se velika opasnost nadvije nad Srbiju, i kad više ne zna ima li na koga da se osloni, Lazar shvata da će morati da podnese veliku žrtvu i da radi mimo pravila kako bi spasao svoje sugrađane, svoju porodicu i sebe.

Pročitajte još Filmom “KONCENTRIŠI SE, BABA” otvoren 3. filmski festival u SOMBORU

Glavne uloge igraju: Milan Marić, Nebojša Dugalić i Žarko Laušević.

Prikazivanje treće sezone planirano je za sledeću godinu, u TV sezoni 2021/22.

Kalkanski krugovi

Ova misterija, čiju prvu sezonu smo gledali proletos, ostavila je gledaoce bez daha. Zanimljiva i neobična priča, atipičnog žanra za ove prostore.

U seriji pratimo sukob dve porodice živopisnog sela Dola, koje krije tajnu čuvanu decenijama. Vreme je da se taj sukob razreši.

Kalkanski krugovi

Dejan Matić prekida rad u arhitektonskom studiju i odvodi ćerku Mionu u rodno selo, u želji da je spase od lošeg društva u koje je upala. Međutim, umesto očekivanog mira, u Dolu ih očekuju tajne i nerazjašnjeni odnosi koji su spremni da i njima i svima oko njih pomrse konce i naprave neočekivani preokret, ali otkrivaju i deo porodične istorije koju su njihovi preci želeli da sakriju. Pri samom dolasku, dočekuje ih Dejanov stric Velibor sa najavom dešavanja u selu – investitor želi da poseče staru šumu Zabran i tu sagradi kompleks hotela. Zašto su neki meštani spremni na to, dok su drugi životno uplašeni, ostaje da se prati u ovoj priči.

Pročitajte još HIT! HEROJI HALIJARDA – Otkrivena imena trojice kandidata za ulogu Draže Mihailovića? EVO o KOJIM glumcima je reč!

Glavne uloge tumače: Vojin Ćetković, Žarko Laušević i Ivana Zečević.

Junaci našeg doba

Od jeseni, na RTS-u i kanalu TV Superstar pratićemo i drugu sezonu hit serije „Junaci našeg doba“, čije prikazivanje je počelo 2019. godine.

U seriji pratimo Miroslava Čičanovića „Čička”, koji je glava jedne porodice. Oženio se Majom na četvrtoj godini studija sa kojom je dobio dvoje dece, ćerku i sina. Nakon studentskih dana izgubio je samopouzdanje u svetu za koji se nije pripremao. Ne uživa veliki ugled kod svoje dece, a još manje kod supruge. Svi oni žive u stanu njegovog oca Arsenija, profesora matematike u penziji.

Pročitajte još HIT! Glumica Daniela Kuzmanović Pavlović stekla je ogromnu popularnost u seriji IGRA SUDBINE, a ćerka joj se zabavljala sa njenim kolegom! EVO o KOME…

Čoveku kao što je Čičko, koji ne imponuje ni stavom ni sposobnošću da živi zdrav život, ukazuje se velika šansa. To će biti njegova prilika ili propast… Radnja serije usredsređuje se na dve porodice. Jedna je naizgled formirana, stabilna i obična, a druga nedovršena. Njihove sudbine povezaće se zahvaljujući mladim generacijama.

Glavne uloge tumače: Igor Đorđević, Mina Lazarević i Branko Cvejić.

Besa

Ova kriminalistička serija prikazuje se na TV Superstar od 2019. godine, i dobila je mnoge nagrade i priznanja.

Radnja serije je smeštena u Srbiju, Crnu Goru i Albaniju, i prati priču naizgled običnog čoveka, čiji će se ceo život promeniti nakon što doživi saobraćajnu nesreću.

SERIJA BESA

Priča prati Uroša Perića, porodičnog čoveka iz Beograda i oca dvoje dece, koji vozeći kombi na službenom putu u Crnoj Gori učestvuje u saobraćajnoj nesreći, u kojoj, ne njegovom greškom, strada mlada devojka Besijana. Stvar postaje mnogo ozbiljnija kada Uroš, probudivši se u bolnici, sazna da je poginula devojka – ćerka najvećeg balkanskog narko-bosa Dardana Beriše.

Pročitajte još TOP 9 DOMAĆIH KRIMI SERIJA koje nas očekuju od JESENI! EVO KOJE serije se nastavljaju, a KOJE tek POČINJU!

Da bi sačuvao svoju porodicu, Uroš je stavljen na test koji ispituje granice do kojih je spreman da ide. Na tom putu, osim Dardanove senke koja je neprekidno nad njim, Uroša prati i inspektor Interpola Petrit Koci, koji vođen svojim motivima želi da stane na put Dardanu Beriši.

Uloge tumače: Radivoje Bukvić, Arben Bajraktaraj i Miloš Timotijević.

Od jeseni nas očekuje druga sezona.

Švindleri

Prikazivanje ove serije počelo je 2019. godine na TV Superstar, a tokom 2020. na RTS-u.

Svindleri

1930. godine je izvučena srećka sa glavnom novčanom nagradom Turističke lutrije u iznosu od milion dinara, koji odlaze srećnom dobitniku u Palanci, gradiću u unutrašnjosti Srbije. Pitanje je samo ko je dobitnik. To pitanje iznenada će okrenuti naglavačke miran i spokojan život u Palanci. Doskora su njeni građani razmišljali samo o predstojećim izborima za gradonačelnika, na kojima će birati između dvojice kandidata koji su jednu privatnu svađu pretvorili u političko nadmetanje, ali je sve to, iznenadna pojava lutrije, bacila u drugi plan.

Pročitajte još HIT! Glumica Iva Štrljić otkrila ŠTA će se dešavati sa Dijanom Erski u drugoj sezoni serije IGRA SUDBINE! A EVO i KAKVE neverovatne situacije…

Glavne uloge u prvoj sezoni švindlere su igrali Pavle Mensur i Filip Hajduković, koje nećemo gledati u drugoj sezoni. Umesto njih, tu su Katarina Žutić i Slaven Došlo.

Dug moru

Ova serija ima elemente trilera, drame i mitskih elemenata, i predstavlja toplu ljudsku priču o roditeljstvu i beskrajnoj ljubavi oca prema kćerci i sestre prema bratu, kao i priču o žrtvama koje su oni spremni da podnesu.

Na samom ulazu u Boku Kotorsku nalazi se Fortica, tvrđava koja je nekada bila carina ili karantin, kad su drevni brodovi uplovljavali u zaliv. U Fortici se najčešće carinila so. Njen geografski položaj bio je značajan devedesetih godina 20. veka, a zli jezici kažu da se glavni junak priče, Periša, tako i obogatio.

Periša ima ugostiteljski objekat, ćerku Olgu koju sam odgaja i koja odbija da se vrati na studije u Beograd i ženu Svetlanu koja je nestala pod misterioznim okolnostima. Periša ima i dug Milutinu, lokalcu poznatom kao Zver.

Pročitajte još HIT! Glumica Gorica Popović otkrila šta je tajna uspeha serije KALJAVE GUME! A EVO i S KOJIM kolegama se privatno druži!

U istom primorskom mestu sa njima živi i sa njihovom pričom se prepliće čitav niz likova i porodičnih i mračnih tajni, priviđenja, slovenskih bogova i legendi. Legenda kaže da more svake godine uzima svoj dug – sedam ljudi, sedam žrtava onome što je početak i kraj svega, izvor života i opstanka.

Glavne uloge tumače: Dragan Mićanović, Nada Šargin i Ana Lečić.

Prikazivanje ove serije počelo je 2019. godine na TV Superstar i RTS-u, a drugu sezonu očekujemo u oktobru.

Pročitajte još HIT! Glumac Bane Vidaković progovorio o optužbama za dilovanje droge! Porede ga sa Čarlijem Šinom, a EVO ŠTA on kaže na to!

Klan

Prikazivanje serije „Klan“ počelo je krajem 2020. godine na kanalu TV Superstar, a u TV sezoni 2021/22.  gledaćemo drugu sezonu.

Klan epizoda 2

Dva provincijalna probisveta, uprkos brojnim preprekama, uspevaju da se svojim beskrupuloznim i surovim akcijama uzdignu u sam vrh podzemlja. Ubistvo Tigra, najvećeg mafijaškog bosa ovog dela Evrope uzdrmalo je do dna srpsko podzemlje. Mnogi žele da zauzmu njegovo mesto, karte se ponovo dele, svi žele svoje parče plena i spremni su na sve da bi ga osvojili… Na marginama tog sveta, Šok i Paša, provincijalci i ne preterano uspešni sitni lopovi, tek počinju svoju karijeru koja će ih dovesti do neslućenih visina.

Pročitajte još HIT! Glumac Andrija Milošević zabavljao pratioce repujući! A EVO KAKO je Đokoviću čestitao pobedu!

U glavnim ulogama su: Aleksandar Dimitrijević i Nedim Nezirović.

Južni vetar

Serija „Južni vetar“ snimana je paralelno sa istoimenim filmom, a premijerno je prikazana 2020. godine na RTS-u.

Radnja serije počinje tamo gde se prvi deo filma završava, odnosno prati život mladog kriminalca Petra Maraša iza rešetaka. Nakon što mu je kazna iznenada skraćena, Petar Maraš izlazi iz zatvora, ali da se umesto ponovo priključi Caru i njegovoj ekipi, on započinje privatan biznis preprodaje polovnih automobila.

Prihvativši ovaj Marašev potez kao hir koji će se vrlo brzo okončati, Car svoju pažnju fokusira na dogovor sa Dimitrom koji, uz Stuparevu tj. podršku Crvenog, započinje novi posao sa bolivijskim narko klanom čiji će kokain avionom dopremiti u Srbiju gde bi, po ustaljenoj šemi, za njegov nesmetan transport ka Zapadnoj Evropi, trebalo da se pobrine sam Car.

Pročitajte još HIT! Milena Dravić i Bred Pit su sarađivali pre više od tri decenije! Naša slavna glumica je i tada znala da će on biti…

Posao koji je, sam po sebi vrlo rizičan, postaje još opasniji kada za njega sazna i crnogorski klan koji je, pod vođstvom Vaja, do tog trenutka vodio glavnu reč kad je reč o tržištu kokaina.

Glavne uloge tumače: Miloš Biković, Miodrag Radonjić i Dragan Bjelogrlić.

Premijera filma „Južni vetar 2: Ubrzanje“ će biti na Pulskom filmskom festivalu, koji se ove godine održava od 17. do 24. jula, dok prikazivanje druge sezone serije počinje na jesen.

Pročitajte još SULEJMAN VELIČANSTVENI slavi 10 GODINA od PREMIJERE, a evo GDE je danas i ŠTA radi čuvena HUREM SULTANIJA – Merjem UZERLI! Fanovi ne mogu…

Radio Mileva

Prikazivanje ove humorističke serije je počelo ove godine na RTS-u, a drugu sezonu ćemo gledati na jesen.

Radio-Mileva-19-epizoda

„Radio Mileva“ je komedija koja se bavi temama kao što su nesklad među generacijama, sukob različitih naravi i preplitanjem situacione i verbalne komike, pisana, pre svega, da se onaj ko je gleda oseća dobro. Komedija koja ne vređa nikoga i bavi se problemima običnih ljudi iz svakodnevnog života. Stvorena sa idejom da izazove iskren smeh, pozitivne emocije, prepoznavanje i da vrati stari sjaj porodične komediografske serije na male ekrane.

Glavne uloge tumače: Olga Odanović, Marija Vicković i Kristina Gavrić Bogunović.

Pročitajte još HIT! Serija BUNAR – Glumac Igor Đorđević otkrio gde je našao inspiraciju za scenario! EVO i ZAŠTO je morao da ode iz Beograda!

Drim tim

Serija govori o ne mnogo uspešnom fudbaleru Iliji Iki Srdiću, koga igra Lazar Ristovski, i fudbalskom timu koji je sam sastavio od svojih jedanaest sinova! Ova priča je delimično nastala na osnovu neproverene biografije zvezdarskog Maradone, čuvenog Ingeta. Ma koliko da se mrze i svađaju, članovi Ikine porodice vezani su čvrstim ljubavnim vezama.

dRIM tIM (1)

Stub razdora a i ljubavi i spokoja je glavni lik Ika Srdić. Svaka epizoda priča je za sebe, a centralna nit koja veže sve epizode je napredovanje Ikinog porodičnog kluba na fudbalskoj mapi Srbije i regiona.

Prikazivanje je počelo ove godine na RTS-u, a druga sezona se očekuje u sledećoj televizijskoj sezoni.

Pročitajte još HIT! PEVAČICA – Milica Pavlović otkrila KAKO je dobila glavnu ulogu u seriji! Ovo NIKO nije OČEKIVAO!

Močvara

U novoj televizijskoj sezoni očekuje nas i druga sezona serije „Močvara. Prikazivanje serije je počelo 2020. na kanalu TV Superstar i RTS-u.

U uzavrelom Beogradu manijak na izuzetno surov, ritualan način ubija tri žene. Žrtve spaja slobodouman stil života, i to što su majke sinova. Sinova koji nemaju očeve. Dece koja odbijaju da govore.

Serija prati inspektora Nikolu, bivšeg huligana, koji mora da se suoči sa svojom mračnom prošlošću i svim njenim tajnama kako bi otkrio manijakalnog ubicu. Što mu je bliži u istrazi, to je sigurniji da njega i ubicu nešto suštinski povezuje.

Pročitajte još HIT! KOLO SREĆE – Ekipa serije otkriva sve o NOVOJ telenoveli! EVO KO su novopečeni bogataši, doktor i veroučitelj!

Glavne uloge tumače: Goran Bogdan, Stefan Trifunović, Jana Bjelica, Boris Isaković i Marta Bjelica.

Tajkun

Prikazivanje serije „Tajkun“ počelo je 2020. na TV Superstar i RTS-u, a trenutno se snima druga sezona, koju ćemo uskoro gledati.

U centru priče je Vladan Simonović, u Srbiji omražen zbog bogatstva koje je stekao tokom raspada Jugoslavije 90-ih godina prošlog veka. Ako je ranije iz senke mogao da upravlja svojom kompanijom, a donekle i privredom cele zemlje, političari na vlasti sada ga po potrebi stavljaju na svojevrsni stub srama, koristeći ga za jačanje svog političkog autoriteta.

Tajkun 10. epizoda

Istovremeno, isti političari sarađuju sa Simonovićevom konkurencijom i planiraju da sebe ili ljude iz svog najbližeg okruženja pretvore u novu klasu njima besgovorno lojalnih tajkuna, sa prividno čistom prošlošću. Stoga pokušaj atentata na Simonovića neće od njega načiniti žrtvu u očima političara i medija pod njihovom kontrolom.

Pročitajte još HIT! JOVANKA BROZ I TAJNE SLUŽBE – Glumica Snežana Savić otkrila sve o svojoj ulozi! EVO ZAŠTO su Jovanku odvojili od Tita!

Taj napad samo će ga učiniti još više izolovanim i ranjivijim, pa će i istragu o atentatu morati da vodi sam. On je progonjen čovek prisiljen na drastične mere radi očuvanja sebe i svoje kompanije. Pored javnih i tajnih neprijatelja, on je sukobljen i sa sinom, ali i ostatkom porodice, koju na okupu u stvari održava njegovo bogatstvo.

Glavne uloge tumače: Dragan Bjelogrlić, Tihana Lazović, Vuk Jovanović i Branislav Trifunović.

Beležnica profesora Miškovića

Prva sezona ove misterije, koja je nazvana  – srpskim „Dosijeom Iks“ – prikazana je tokom prve polovine 2021. godine.

U proleće 2002 godine mladi novinar lista Argument, Boško Stevanović, dobija zadatak da napiše tekst o naučnoj ostavštini poznatog preminulog srpskog etnologa Arsenija Miškovića. Njegova supruga Jelisaveta Mišković daje oglas da poklanja arhivu pokojnog naučnika i to hoće da uradi preko jednog beogradskog lista.

Serija-Beležnica-Momcilo-Otasevic-i-Milena-Radulovic

Boško Stevanović dobija zadatak da uradi razgovor s udovicom Mišković, odlazi kod nje i na rastanku dobija malu, crnu beležnicu. Boško tragom beležnice, koju mu je dala Jelisaveta, ulazi u začarani krug.

Pročitajte još HIT! DRŽAVNI SLUŽBENIK – Reditelj Miroslav Lekić otkriva ŠTA nas čeka u TREĆOJ sezoni serije! Biće mnogo iznenađenja!

U beležnici su opisani slučajevi koje je etnolog Mišković decenijama sakupljao po Srbiji a čija je suština – misterioznost. Te slučajeve nije moguće racionalno objasniti: od nestajanja ljudi koji se pojavljuju godinama kasnije, bez traga starosti na sebi, preko priča o mestima na kojima se događa nešto što može da se čuje ali ne može da se vidi, do neobjašnjivih sila koje se pojavljuju u neočekivanim situacijama, kad čovek ostane bez tračka nade, i čine čuda…

Njeni misteriozni zapisi godinama opsedaju neke ljude iz inostranstva – Beča, Londona, Moskve i jednog gradića u Arizoni. Beležnica na kraju pokreće i lavinu čudnih događaja koji porodicu i prijatelje beogradskog novinara dovode u životnu opasnost.

Pročitajte još HIT! Glumica Matea Milosavljević se snimala, a onda joj je u kadar uleteo ON i sve nasmejao! EVO o KOME je reč!

Glavne uloge tumače: Momčilo Otašević, Milena Radulović, Miloš Samolov i Anica Dobra.

Nastavak serije očekuje se u novoj televizijskoj sezoni.

Kaljave gume

Ova romantična komedija je priča o beogradskoj 60-godišnjakinji Vesni. Posle smrti svog supruga ona odlazi da provede neko vreme kod sina i snaje koji žive u Kaliforniji. Sin je uspešan softverski inženjer, a snaja javni tužilac. Imaju dvoje dece i kućnu pomoćnicu koju su doveli u Ameriku da bi deca od malih nogu govorila srpski.

Kaljave gume finale

Posle inicijalnih problema s uklapanjem u američki način života, Vesna uz pomoć komšinice Pati otkrije internet dejting i počinje da razmenjuje poruke sa muškarcima iz cele Amerike. Od svih joj se najviše dopadne Robert koji živi u Luizijani.

Pročitajte još HIT! Glumci Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković blistali na crvenom tepihu! EVO i GDE!

U seriji glavne uloge igraju: Gorica Popović i Kris Malki.

Prva sezona je prikazana proletos, a nastavak se očekuje u novoj TV sezoni.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs

Advertisement