Connect with us

FILM

EMIR KUSTURICA snima film NA DRINI ĆUPRIJA!

Published

on

Reditelj Emir Kusturica ekranizovaće roman nobelovca Ive Andriće „Na Drini ćuprija“, prenosi Sputnjik zaključke nakon sastanka predsednike Republike Srbije i rukovodstva Republike Srpske krajem avgusta.

Pročitajte još HIT! Predrag Gaga Antonijević OTKRIVA – Evo kada počinje snimanje serije UBICE MOG OCA 5!

– Dogovorili smo se da uputimo poziv Emiru Kusturici za drugu temu od fantastičnog interesa za srpski narod, koja povezuje Srbiju i BiH i govori o svemu sa čim smo se suočavali u prošlosti i mnogo toga oslikava i u današnjem vremenu. Očekujem da to bude remek-delo, a spremni smo da preuzmemo najveći deo finansiranja – rekao je tada predsednik Aleksandar Vučić.

Iako nije precizirano o kom naslovu je reč, kako „Novosti“ saznaju, u planu je ekranizacija čuvenog romana Ive Andrića „Na Drini ćuprija“.

Pročitajte još SJAJNE VESTI! AMAZON otkupio još DVE SEZONE serije UBICE MOG OCA!

Kusturica nikada nije krio svoje divljenje prema našem nobelovcu, uostalom, u njegovo ime, napravio je sada već širom sveta čuven Andrićgrad u Višegradu.

Oni koji pomno prate rad slavnog reditelja znaju da je ekranizacija znamenitog Andrićevog romana Kusturičina višedecenijska opsesija.

Pročitajte još SAZNAJEMO: IGRA SUDBINE dobija NOVE EPIZODE! Evo do kada ćemo gledati trenutno NAJPOPULARNIJU DOMAĆU SERIJU!

– U romanu „Na Drini ćuprija“ je naša prošlost, sadašnjost, a bojim se i budućnost. To je naš Stari zavet – kazao je Kusturica kada je pre desetak godina najavljivao moguću ekranizaciju ovog kultnog dela.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement