Connect with us

Featured

HIT! Glumac Branislav Lečić u Nišu pozdravljen aplauzom nakon premijere filma ALEKSANDAR OD JUGOSLAVIJE! EVO KAKO se spremao za ulogu Nikole Pašića!

Published

on

Film “Aleksandar od Jugoslavije” premijerno je prikazan tokom četvrte večeri Filmskih susreta u Nišu. Za ulogu Nikole Pašića glumac Branislav Lečić dobio je aplauz publike nakon projekcije filma.

– Veliki je izazov za glumca kada igra nekog ko je istorijski poznat, a Nikola Pašić je jedan od takvih. Dosta sam čitao o njemu, jer naravno nema mnogih vizuelnih zapisa, tako da sam bio uskraćen da otkrijem kako je zaista fizički izgledao. Dobio sam neke podatke da je dosta usporeno govorio, na nekim mestima i mucao. Činjenica je da je bio čovek koji je promišljao pre nego što bi rekao bilo šta – kaže Lečić.

Pročitajte još HIT! Film ALEKSANDAR OD JUGOSLAVIJE premijerno prikazan na Filmskim susretima u Nišu! Glumac Ljubomir Bulajić zvezda četvrte večeri festivala!

Lečić se osvrnuo i na napad Dragana Bjelogrlića na Predraga Antonijevića u hotelu “Ambasador” u Nišu.

– Festival je mnogo važniji od svega i filmovi koji se ovde prikazuju su takođe mnogo važniji od svih drugih događaja. Moja poruka je vrlo jasna, nasilje apsolutno ne pripada društvu u kome živimo, posebno ne pripada umetnicima i jezik nasilja nikada nije izazvao poverenje onih koji gledaju niti je doneo rešenje. Sve može da se reši razgovorom i moramo kao društvo da se naučimo, ma koliko se ne voleli, čak i mrzeli, da moramo da razgovaramo – rekao je glumac.

Foto: Printscreen Instagram branislav.lecic.official

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Novosti

Advertisement