Connect with us

TV

Dragan Bjelogrlić: TAJKUN mi je omogućio da ponovo budem SAMO GLUMAC! Uživao sam u tome

Published

on

Tajkun, nova serija Dragana Bjelogrlića, u režiji Miše Terzića, a po scenariju Đorđa Milosavljevića, već danima obara rekorde gledanosti, ali i domaću kritiku koja za ovu krimi dramu ima za sada samo pozitivne ocene. Dragan Bjelogrlić ističe da je veoma zadovoljan reakcijom publike, najviše zbog toga što je Tajkuna osmislio kao ljudsku priču, uprkos intrigantnom naslovu.

– Naslov provocira, i normalno je da publiku privlači ideja moći, ali u suštini ovo nije serija o tajkunu, već o čoveku. O Vladi Simonoviću. Jer igram čoveka, a ne tajkuna. To je za mene bio najveći izazov u ovom projektu. Tajkun mi je omogućio da se ponovo vratim samo glumi i da budem maksimalno posvećen svom prvobitnom pozivu – poručuje Bjelogrlić, dodajući da to što nije imao potpunu kontrolu kao u “Montevideu” i “Senkama nad Balkanom”, u rediteljskom i producentskom smislu, za njega nije bilo nimalo problematično.

– Uživao sam u svom poslu. “Tajkun” mi je omogućio da u glumačkom pogledu prodrem do samih krajnosti rada na jednoj ulozi. Kada se igra jedna tako kompleksna uloga kao što je Vladan Simonović o svemu se mora voditi računa kako, a naročito su mi bile važne scene u kojima je Vladan sam u kadru. U tim situacijama mi se otvarala mogućnost za finu glumačku igru i psihološko nijansiranje – kaže Bjellogrlić ističući da ne može da uporedi role u “Južnom vetru” i “Tajkunu”, jer je reč o dva potpuno suprotna lika.

– Drago mi je zbog toga, jer nisam zapao u opasnost da ponavljam uloge. Svaka je drugačija. Kod “Tajkuna” i je bilo najvažnije da ljudi zavole Vladana, i da ga dožive kao čoveka sa vrlinama, manama, problemima. Naravno, svako umetničko delo ima tendenciju da opiše društvo u kom je nastalo. Ali ta tendencija u ovoj seriji završava se kod naslova. Sve ostalo je ljudska drama – smatra Dragan Bjelogrlić.

Foto Promo

Advertisement