Connect with us

FILM

Goran Bogdan nominovan za nagradu OSKAR. A nećete verovati koji naš glumac je trebalo da odigra ulogu u filmu OTAC!

Published

on

Goran Bodgan, kog domaća publika obožava, nominovan je u kategoriji Najbolji evropski glumac za ulogu u srpskom filmu „Otac“ Srdana Golubovića. Evropska filmska nagrada, pandan američkom Oskaru, najznačajnije je filmsko priznanje na prostoru Evrope. Na Starom kontinentu nju dodeljuje Evropska filmska akademija (EFA) koja svake godine nagrađuje posebnost na polju filmske umetnosti.

Pročitajte još Igra sudbine 178. epizoda – SADA je stvarno KRAJ! ADA je POLUDELA! SOFIJI NEMA SPASA – Ovog puta će je ZAPAMTITI!

Gorana Bogdana imali smo prilike da gledamo u mnogim domaćim serijama – „Senke nad Balkanom“ u ulozi Mustafe Golubića, zatim u „Močvari“ kao Nikolu Krsmanovića, „Vere i zavere“ u roli Sergija Rudića.Igrao je i u seriji „Bićemo prvaci sveta“ gde je glumio Nikolu Plećaša.

Pročitajte još 12 REČI – Pogledajte TREJLER za novu krimi seriju koju ćete OBOŽAVATI! Evo KADA i GDE počinje da se prikazuje (VIDEO)!

Goran Bogdan sa ovdašnjom publikom ima odličan kontakt. Svaki njegov angažman, bilo domaći, strani ili u regionu pomno je propraćen. Film „Otac“ je priča o čoveku kome oduzimaju decu zbog njegovog siromaštva. Glavnu ulogu u filmu maestralno je odigrao upravo Goran Bogdan. Lik Nikole Bogdan je predstavio tako da ga je Evropska filmska akademija prepoznala i nominovala za Najboljeg evropskog glumca. Ceremonija dodele nagrada održaće se on line 12. decembra u Berlinu. Mada je prvobitno bilo najavljeno da će biti održana u Rekjaviku na Islandu.

Zanimljivo je to da Goran Bogdan nije bio prvi izbor Srdana Golubovića za glavnu ulogu u filmu „Otac“. Lik Nikole trebalo je da odigra slavni Nebojša Glogovac. Čak je i spremao ulogu, ne znajući šta mu sudbina sprema. Nakon iznenadne smrti, zbog kratke ali teške bolesti, Goran Bogdan je preuzeo njegovu ulogu. I posvetio Glogovcu.

Foto PROMO

Advertisement